Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідкі шпалери для ванної кімнати - чи можна використовувати і як вибрати (фото, відео)

  1. Трохи про матеріал
  2. Достоїнства і недоліки
  3. Як недоліки перетворити в достоїнства?
  4. склад
  5. нанесення

В даний час прийнято вважати, що душова кімната неодмінно повинна декоруватися керамічною плиткою. Колись кахель випускався тільки в одній колірній гамі - білої, але на сьогоднішній день за допомогою сучасних технологій ринок пропонує велику різноманітність тонів, кольорів будь-якого матеріалу. Рідкі шпалери для ванної - це відносно нове сировину, яке добре справляється з заміною кераміки в душовій.

Рідкі шпалери для ванної - це відносно нове сировину, яке добре справляється з заміною кераміки в душовій

Ванна кімната підвладна негативному впливу різних чинників, наприклад, підвищеної вологості або перепаду температур. Тому вимоги, що пред'являються до обробних матеріалів вельми високі. Особливу увагу при оформленні приділяється підлогового покриття, стін і стелі. Чому виникає резонне питання, які матеріали можна використовувати при обробці душової кімнати?

Рідкі шпалери на відміну від звичайних мають високу стійкість до впливу негативних факторів. Вони не бояться ні підвищеної вологості, ні погану вентиляцію, ні перепадів температур, ні прямого зіткнення з водою, ні появи грибка. Однак для того щоб можна було експлуатувати шпалери без оглядки потрібно спочатку їх грамотно підібрати. Як це зробити? Ось про це і буде стаття.

Трохи про матеріал

Рідкі шпалери у ванній кімнаті є жодну з останніх модних тенденцій. Це новий матеріал, який володіє високими експлуатаційними характеристиками, при цьому виглядає дуже привабливо. На сьогоднішній день вже багато хто придбав дані вироби, встигли по достоїнству оцінити їх різні якості. У той же час бажання обклеїти душову в різний час сприймалося неоднозначно.

Адже ще недавно вважалося, що шпалери у ванній кімнаті - марна трата грошей. Однак сьогодні така обробка вже реальність! Рідкі шпалери надають приміщенню індивідуальність, при цьому зберігають презентабельний зовнішній вигляд. Від постійного впливу вологи вони не будуть розбухати або відходити від поверхні, до того ж не потрібно постійно їх ремонтувати, що дуже зручно і дуже вигідно.

Дана обробка користується заслуженою популярністю, так як покриття легко чиститься, за ним просто доглядати, його можна мити звичайною водою або миючими засобами. Однак тут потрібно бути трохи обережнішим і не перестаратися. Адже рідкі шпалери для ванної будуть ненабагато краще триматися на поверхні стіни звичайних шпалер. Під впливом зайвого тепла і щедрою вологи матеріал стане відклеюватися і його доведеться наносити заново.

Достоїнства і недоліки

Рідкі шпалери у ванній кімнаті є вельми цікавий спосіб оформлення простору. Їх можна використовувати на кухні, вітальні та інших приміщеннях. Вони всюди виглядають актуально і оригінально, а при вдалому дизайні і зовсім здатні привнести щось унікальне і неповторне. Основна перевага матеріалу його довгий термін служби. На відміну від звичайних шпалер рідкі можуть бути відремонтовані за короткий термін для цього достатньо розвести склад і нанести його на стіну.

Для сучасної людини актуальність екологічної безпеки стоїть на першому місці. Даний матеріал абсолютно екологічний, не містить в собі шкідливих домішок або інших речовин, які негативно впливають на здоров'я людини. Крім цього, рідкі шпалери добре протистоять різним мікроорганізмам, тобто цвілі або грибка за рахунок своїх натуральних компонентів. Саме вони забезпечують також антистатичні властивості матеріалу, його гіпоалергенність і здатність не накопичувати на собі частинки пилу.

Завдяки еластичності рідкі шпалери у ванній кімнаті можна використовувати для будь-якої поверхні. Їх нанесення не вимагає особливих навичок або професійної майстерності. Крім того, цей матеріал характеризується, як відмінний шумоізоляційний шар, який не дозволить стороннім звукам надмірно вам набридати. Рідкі шпалери надійно зберігають тепло всередині приміщення, не вбирають неприємні запахи і не вигоряють.

Рідкі шпалери надійно зберігають тепло всередині приміщення, не вбирають неприємні запахи і не вигоряють

Заміна пошкодженого з яких-небудь причин ділянки не займає багато часу. Необхідно видалити пошкоджену область, зачистити її, після чого укласти новий шар шпалер. Можна обійтися без вибірки потрібного візерунка для збігу країв, так як матеріал не має швів, ніж також зручний. Найчастіше рідкий матеріал володіє такими перевагами, якими не можуть похвалитися навіть ванні. переваги:

  1. міцність;
  2. еластичність;
  3. довговічність;
  4. шумоізоляційний;
  5. екологічність;
  6. вологостійкість;
  7. бесшовность і інші.

Природно, що, як і будь-який інший матеріал - рідкі шпалери мають своїми недоліками. Якщо на перерахування сильних сторін потрібно досить багато часу, то на список мінусів вироби потрібно буквально пару рядків. Крім того, слабкі сторони рідких шпалер не так вже критичні й носять суб'єктивний характер. Це дозволяє виправити їх недоліки в залежності від ситуації. Слабкі сторони:

  • тривалість повної просушки;
  • тривалість підготовчих робіт;
  • висока ціна.

Як недоліки перетворити в достоїнства?

Не секрет, що рідкі шпалери мають репутацію індивідуального продукту. Він призначений для комфортної експлуатації на найскладніших ділянках і приміщеннях. Саме тому багато хто вибирає цей материа

л замість кахельної плитки.

Якщо навіть відкинути всі достоїнства рідких шпалер, то все одно при виборі між керамікою і шпалерами більшість виберуть останній варіант.

Один з основних недоліків - висока вартість матеріалу. Однак з урахуванням простоти монтажу, легкості в обслуговуванні та ремонті, а також терміни експлуатації ціна рідких шпалер окупиться неодноразово. Адже навіщо потрібен дешевий матеріал, який поступається в якості дорогому? Тому в даному випадку, якщо ви вибираєте шпалери, то гарантуєте собі надійне полотно, що відповідає всім заявленим характеристикам, причому на найвищому рівні.

Після нанесення на стіну у ванній кімнаті шпалери виглядають не найкращим чином. До того ж чекати тривалий час повної просушки дуже втомлює. Для усунення щодо непривабливого зовнішнього вигляду можна скористатися стеклообоями, однак, в цьому випадку постраждає екологічність матеріалу. За час очікування сушки шпалер можна підготуватися до наступного етапу обробки, що фахівці зазвичай і роблять.

склад

За зовнішніми ознаками і способу нанесення рідкі шпалери виглядають на зразок звичайної фарби або штукатурки. На цьому схожість, в принципі, закінчується, адже їх призначення і підсумковий результат істотно різняться. Цей матеріал продається в спеціалізованих магазинах в пластмасових упаковках, а по виду нагадує сухий порошок. Його склад дуже неоднорідний, так як містить безліч різних речовин. Тут можна знайти целюлозу, слюду, деревну крихту, частинки бавовни, барвники та інші складові.

Всі вони допомагають якісному нанесення, надійному зчепленню матеріалу з поверхнею стіни, а також надають привабливий зовнішній вигляд матеріалу і приємний аромат. Наявність, целюлозної складової, забезпечує клейкість рідких шпалер. Крім того, в залежності від специфіки матеріалу туди також можуть додати сушені водорості, що надає шпалерам свій особливий запах, який приємний для людини.

нанесення

Рідкі шпалери можна застосовувати для будь-якого приміщення, будь то кухня або ванне простір. Завдяки своїм високим експлуатаційним характеристикам вони справляються практично з будь-якими негативними факторами. Використання матеріалу має на увазі ґрунтовну підготовку поверхні до нанесення рідких шпалер. Саме від ретельності і якості підготовчих робіт і буде залежати термін служби виробу.

Перед тим як здійснити підготовку стіни до нанесення для початку слід демонтувати старе покриття. Можна це зробити вручну або за допомогою підсобних інструментів. Початкова підготовка поверхні полягає в її ретельної отчистке, усунення нерівностей, позбавлення від грибків або цвілі. У випадку з рідкими шпалерами нічого цього робити не треба, так вони не потребують такої підготовки, достатньо видалити старе покриття. Основні етапи робіт:

  • Прогрунтовки стін захисними речовинами.

    Грунтовка стін

  • Закріплення грунтовки за допомогою безбарвного лаку. Зазвичай він має водовідштовхувальні властивості, а також характеризується відсутністю запаху.
  • Порошок, тобто рідкі шпалери, змішують з водою, після чого розмішують відповідно до інструкції на упаковці.

    Змішуємо рідкі шпалери

  • У результаті повинна вийти суміш середньої густоти, яку вже можна наносити на поверхню стіни.
  • Матеріал наноситься за допомогою шпателя рівними шарами.

    Нанесення рідких шпалер

Крім цього, можна використовувати більш зручні способи нанесення рідких шпалер. Наприклад, розпилювач з пластикової теркою. Для цього на терку виливається невелику кількість розчину і частинами наноситься на стіну. Наступний варіант - звичайний валик. Їм укочується все поверхню, що зручно і швидко. Крім того, існує варіант із застосуванням пістолета для нанесення рідких шпалер. Він носить специфічний характер і залишає свій слід, тому його використовують в основному професійні дизайнери.

Відео інструкція

Чому виникає резонне питання, які матеріали можна використовувати при обробці душової кімнати?
Як це зробити?
Як недоліки перетворити в достоїнства?
Адже навіщо потрібен дешевий матеріал, який поступається в якості дорогому?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама