Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розетка у ванній і туалеті

  1. Розташування розеток у ванній
  2. Види розеток за призначенням
  3. установка розетки

Розетки у ванній кімнаті в наші дні - це сувора необхідність. І є правила їх експлуатації, порушивши які, можна завдати шкоди своєму здоров'ю.

Через вологості приміщення для розетки у ванній не можна використовувати проводку з металорукавами. Це такі металеві трубки, усередині яких провід - для довговічності і пожежобезпеки.

Ще проводка у ванній повинна бути обладнана УЗО - пристроєм захисного відключення в разі замикання.

У ванну і туалет потрібно встановлювати тільки розетки з високим рівнем захисту від зовнішніх впливів - їх маркування починається від IP44 і вище.

До матеріалу для розеток особливих вимог немає. Головне, щоб зовнішня поверхня розетки була з матеріалів, що володіють низькою електропровідністю. Наприклад, з пластмаси, скла або кераміки. Форми розеток теж продаються різні - вибирай на свій смак!

Розетки у ванній кімнаті в наші дні - це сувора необхідність

Розетка для ванної кімнати

За конструкцією спеціальні розетки для ванної мають одну особливість. Це вологозахищені розетки, так як у них підпружинені кришки. Такий пристрій оберігає від попадання бризок: якщо вийняти з розетки «вилку», то кришка миттєво закриється. Існує безліч сайтів і звичайних магазинів, де можна купити такі розетки для ванної кімнати. Є у продажу і пластикові заглушки для розеток - вставив їх як вилку, і туди не потрапить волога.

Розташування розеток у ванній

У ванній кімнаті розетка повинна бути віддалена від ванни, душової кабіни або умивальника мінімум на 60 см.

Трапляється, що вода заливає підлогу. Тому висота розетки у ванній від підлоги повинна бути 18-20 см. З туалетом простіше - можна встановлювати розетку там, де зручно. Якщо санвузол суміщений, то не забудьте про правило віддаленості розетки від ванною на відстані 60 см.

Загальна рада для ванної та туалету: не варто монтувати розетки на стіни, що є сусідами з під'їздом. Ці стіни інтенсивніше покриваються конденсатом.

Види розеток за призначенням

Розетка для гідромасажних ванн. Гідромасажна ванна має високу потужність. Для неї потрібні розетки, яка розрахована на силу струму 16 Ампер.

Розетка для пральної машини. Пральна машина теж має високу потужність. Знадобиться розетка на ті ж 16 Ампер.

Розетка для бойлера. Для бойлера встановлюються такі ж розетки як для гідромасажних ванн і пральних машинок. Розетку для бойлера і сам бойлер краще встановити в туалеті, тому що там менше бризок.

Розетка для дзеркала у ванній, розетка для сушки для рушників, розетка для світильника - це по суті, одна і та ж розетка. Такі прилади, як світильники, рушникосушки, плойки, фени мають більш низькою потужністю. Для них встановлюють розетки, розраховані на силу струму 8 Ампер.

установка розетки

Установка розетки у ванній проводиться в кілька етапів.

Установка розетки у ванній проводиться в кілька етапів

Установка розетки у ванній кімнаті

  • Спочатку робиться отвір потрібного розміру.
  • В отвір встановлюється розеткова основа.
  • Потім до отвору підводять дроти і встановлюють саму розетку.

Проводка проводів до розеток у ванній кімнаті

Все це частина роботи по установці електропроводки. Детальніше про це можна прочитати на нашому сайті в статті «Електропроводка у ванній - інструкція» .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама