Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стик між ванною і стіною своїми руками

  1. Позбутися від щілини в стіні просто
  2. Монтажна піна
  3. Цементний розчин
  4. силіконовий герметик
  5. Бордюрна стрічка
  6. Естетична «сторона медалі»

Рано чи пізно кожен власник квартири, будинку стикається з ремонтом. Роботи у ванній кімнаті повинні носити не тільки функціональний, але і естетичний характер. Установка нової ванною дуже важливий захід, до якого необхідно підходити зі знанням справи, адже навіть обробку з кахлю або дорогого керамограніта можна легко зіпсувати маленьким недоліком. Рано чи пізно кожен власник квартири, будинку стикається з ремонтом Для того щоб роботи у ванній кімнаті виглядали завершеними, необхідно акуратно і ретельно обробити відстань від ванни до стіни. Як закрити стик між ванною і стіною і як це зробити правильно, не використовуючи особливих знань в будівництві, розглянемо нижче.

Позбутися від щілини в стіні просто

Як ви знаєте, виробники ванн дотримуються певних стандартів - зазвичай її довжина становить 1,5 або 1,7 метра. У квартири старого фонду дуже складно встановити ванну стандартного розміру, в цьому випадку краще обмежитися душовою кабіною або міні-ванною, щоб не порушувати архітектуру даної будівлі.

Порада. Якщо стіни житлового приміщення мають достатню товщину, то при установці ванній можна піти на хитрість і прибрати частину стіни за допомогою перфоратора. Іноді майстри будівельної справи при монтажі ванній встановлюють короб, виконаний з гіпсокартону або дерева, обліцовивая готову конструкцію кахельною плиткою. Таким чином, бонусом до нової ванні ви отримаєте ще й багатофункціональну поличку під душові приналежності.

Якщо ви вибрали нову модель акрилової, чавунної або сталевої ванни, то будьте готові до того, що між ванною і стіною утворюється зазор в декілька сантиметрів з трьох сторін. Для того щоб результат ремонтних робіт не кидався в очі необхідно використовувати матеріал для обробки, який би поєднувався з фактурою і кольором стін і стелі.

Монтажна піна

Якщо ви ніколи не користувалися монтажною піною, то варто пам'ятати, що в готовому вигляді вона розширюється майже в п'ять разів. Для роботи у вологому приміщенні найкраще використовувати тільки професійну дрібнопористу піну, при роботі з якою потрібно будівельний пістолет і певні навички.

Цементний розчин

При виконанні ремонту є вільна кількість розчину, який можна витрачати в боротьбі з зазором. Варто пам'ятати, що цемент буде погано триматися, якщо ширина щілини більше чотирьох сантиметрів. В такому випадку в роботі вам допоможуть спеціальні підпірки, які не дадуть цементу падати вниз. Скористайтеся наступними підказками при роботі з цементом:

  1. Для кращого зчеплення цементу зі стіною поверхню варто обробити ґрунтовкою.
  2. Приготувати густий розчин.
  3. Покрити розчином всю необхідну довжину.
  4. Провести декорування після висихання цементу.

силіконовий герметик

Герметик варто вибирати прозорого або білого кольору з вмістом антисептика, який в приміщенні ванною буде боротися з появою цвілі. Якщо правильно виконати заповнення простору шириною не більше 5 міліметрів, а потім розрівняти шов пальцем, він стане практично непомітним.

Бордюрна стрічка

Бордюрна стрічка - це не самостійний заделочного матеріал, він використовується для закладення шва Бордюрна стрічка - це не самостійний заделочного матеріал, він використовується для закладення шва. Виглядає така стрічка красиво, але термін її експлуатації складає близько року, потім вона вимагає заміни.

«А ви знаєте?» Після монтажу бордюрной піни необхідно захистити поверхню від зіткнення з водою приблизно на добу, за цей час клей встигне висохнути, краю стрічки не будуть відходити від поверхні.

Недорогими аналогами перерахованим матеріалами вважається плінтус ПВХ і керамічний бордюр, однак, якщо у вас не було попереднього досвіду в подібних монтажах, то краще скористатися послугами фахівця.

Естетична «сторона медалі»

Виконуючи ремонт в ванній кімнаті, пам'ятайте, що навіть облицювальний матеріал повинен збігатися з кольором і текстурою з меблями, покриттям стін і сантехнікою. Вибирайте зручний і вигідний для вас матеріал при монтажі ванній, її декоруванні, і нехай робота принесе задоволення.

«А ви знаєте?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама