Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Укладання плитки на стіну у ванній

  1. Підготовчий етап
  2. Вибір схеми розкладки плитки
  3. Підготовка приміщення і вирівнювання стін
  4. Кріплення направляючого профілю
  5. розрахунок плитки
  6. Матеріали і інструменти для плиткових робіт
  7. Розмітка для укладання плитки на стіну
  8. Як правильно класти плитку на стіну
  9. Затирка швів

Класичним матеріалом для обробки стін в кімнатах з високою вологістю є керамічна плитка. Така популярність обумовлена ​​тим, що цей матеріал не боїться негативного впливу високих температур, пара і вологості. для укладання плитки можна скористатися послугами фахівців або виконати обробку самостійно. Для початку рекомендується ознайомитися з технологією укладання плитки на стіну і скласти приблизний план дій.
Класичним матеріалом для обробки стін в кімнатах з високою вологістю є керамічна плитка

Підготовчий етап

Для початку рекомендується зробити всі необхідні виміри і визначитися з варіантом укладання плікі у ванній .

Вибір схеми розкладки плитки

Облицювання стін плиткою можна вести по одній з наступних схем:

  • класичним способом вважається укладання кахлю прямокутниками. Це самий простий і зрозумілий метод, якій ідеально підходить для кладки кахлю своїми руками. Перша плитка укладається від кута найдовшою стіни. Саме від цієї стіни будуть надалі розходиться інші ряди. Перевагою такого варіанта облицювання є економічність, т. К. В процесі укладання не утворюється велика кількість відходів;
  • укладка по діагоналі. Такий варіант є більш складним способом оформлення поверхні стін в санвузлі. За допомогою такого методу можна приховати частину недоліків в приміщенні. Крім цього, можна додати кімнаті додатковий обсяг;
  • укладання кахлю може вестися в шаховому порядку. Для такого варіанту знадобиться плитка як мінімум двох кольорів. Технологія укладання проста - необхідно просто чергувати плитки різних кольорів в певній послідовності;
  • зміщена схема укладання. Такий варіант вважається одним з незвичайних і найбільш трудомістких. Складність полягає в тому, що при укладанні необхідно підбирати ідеальну довжину зсуву одного елемента щодо іншого. Для такої схеми укладання необхідно ретельно підбирати плитку, т. К. Не весь кахель буде добре виглядати при такому варіанті кладки;
  • найскладнішим способом укладання кахлю на стіну вважається мозаїка. Для такого виду кладки краще скористатися послугами досвідченого майстра, у якого за плечима є великий досвід виполненія11 плиткових робіт. Вся справа в тому, що мозаїка являє собою плитку, розміри якої можуть становити близько одного сантиметра.

Підготовка приміщення і вирівнювання стін

Якщо роботи будуть проводитися в приміщеннях з уже встановленою сантехнікою, то необхідно її накрити поліетиленовою плівкою. Для того, щоб оберегти крани і труби від пошкодження, необхідно одягнути на них попередньо вирізані циліндри з картону. Звичайно, найкраще буде звільнити приміщення, в якому проводитимуться облицювальні роботи, повністю.

Далі за допомогою будівельного рівня необхідно перевірити рівність стін. Якщо поверхню стін нерівна, то рекомендується виконати роботи по вирівнювання стін , Т. К. Укладання плитки повинна проводитися тільки на рівну основу. Зробити це можна двома способу: за допомогою штукатурки або гипсокартона. Який з варіантів вибрати, залежить від ступеня викривлення стін. При невеликому викривленні можна віддати перевагу штукатурних роботах.

Перед початком робіт по штукатурці необхідно демонтувати старі оздоблювальні матеріали, а також очистити поверхню від будівельного сміття і пилу. Після цього наноситься грунтовка. Далі необхідно встановити маяки і нанести штукатурний шар. Якщо на поверхні стіни є невеликі нерівності, то їх необхідно зашпаклювати. Після виконання «мокрих» оздоблювальних робіт необхідно дочекатися повного висихання розчину. Якщо ж стіни сильно викривлені, то краще вирівняти стіни за допомогою гіпсокартону. До речі, зверху поверхню ГКЛ необхідно обробити ґрунтовкою глибокого проникнення і нанести один-два шари шпаклівки.

Кріплення направляючого профілю

Після цього слід накреслити на стіні рівну лінію, яка буде відправною точкою для укладання. Замість лінії можна прикріпити металевий профіль або дерев'яну рейку. Таким чином можна максимально рівно викласти перший ряд. До того ж направляючий профіль запобіжить скачуванню плитки вниз. Цей етап не є обов'язковим, т. К. Укладку можна вести і від статі. Але багато фахівців все ж радить його використовувати.

розрахунок плитки

Також на підготовчій стадії необхідно закупити весь необхідний матеріал і підготувати інструмент. Для того щоб розрахувати плитку , Необхідно знати площу стін. Також слід пам'ятати, що для отримання більш точного результату, до отриманої цифри варто додати 15%. Купувати плитку рекомендується відразу. При цьому слід враховувати, що весь матеріал повинен бути з однієї партії.

Матеріали і інструменти для плиткових робіт

Для укладання плитки може знадобиться наступний матеріал і інструменти:

  • штукатурна суміш і маяки або гіпсокартон з профілями і кріпильними елементами для вирівнювання стін;
  • будівельний рівень, рулетка і схил;
  • олівець або маркер;
  • ємність для замісу розчину;
  • якщо планується вирівнювання стін за допомогою гіпсокартону, то знадобиться електроінструмент, а саме перфоратор і шуруповерт . Також необхідно підготувати буде ножиці для металу та ніж для розрізання гіпсокартону;
  • гумовий шпатель для закладення швів;
  • плиткорез або болгарка;
  • шпатель для нанесення шпаклівки та штукатурки;
  • кисть або макловиця для нанесення грунтовки;
  • напрямна дерев'яна рейка або металевий профіль.

Розмітка для укладання плитки на стіну

Цій стадії рекомендується приділяти особливу увагу, т. К. Саме від неї залежить правильність укладання плитки. Для розмітки необхідно використовувати рулетку, схил, куточок і будівельний рівень. Насамперед необхідно визначитися де буде проходити так звана «нульова відмітка». Для цього необхідно знати розміри плитки і висоту приміщення. Також обов'язково слід враховувати товщину швів.

Розмітка наноситься на рівну поверхню. Зазвичай це відбувається в такий спосіб: площину поділяють на блоки, що дозволяють поетапно заповнити простір. Один блок складається з 6-8 плиток. В якості додаткових орієнтирів можна нанести допоміжні вертикальні і горизонтальні смуги.

Також за допомогою розмітки можна визначитися, яка кількість горизонтальних і вертикальних рядів планується укласти.

Як правильно класти плитку на стіну

Починати укладати плитку рекомендується зі стіни, яка протилежна вхідних дверей, або від центральної частини стіни. У даній статті буде розглянуто перший варіант.

Укладання кахлю слід проводити за наступною схемою:

Насамперед необхідно розкласти матеріал уздовж стіни. Завдяки цьому можна визначити, чи потрібно буде підрізати плитку. Якщо така необхідність все ж виникне, то рекомендується визначитися, де найкраще розташовувати підрізати плитку. Бажано, щоб вона перебувала симетрично з двох сторін або в одному менш помітному куті. Зазвичай обрізану плитку розташовують внизу і в тих місцях, де планується установка меблів.

Перед укладанням плитки на стіну рекомендується обробити поверхню грунтовкою в два шари. Таким чином можна поліпшити зчеплення плитки з поверхнею.

Щоб покласти плитку симетрично, необхідно розділити стіну навпіл, а укладку слід починати від центральної лінії. Також існує другий спосіб укладання плитки, який має на увазі, що роботи з укладання необхідно починати з нижнього кута протилежної стіни від вхідних дверей.

Після цього можна приступати до приготування плиткового клею. Фахівці радять готувати клей невеликими порціями.

Клейовий склад необхідно наносити за допомогою зубчастого шпателя не тільки на поверхню стіни, але і на виворітну поверхню плитки. При цьому товщина шару повинна складати кілька міліметрів.

Для кращого зчеплення облицювального матеріалу з поверхнею рекомендується злегка придавлює плитку. При цьому розчин з-під неї не повинен виступати. Також дозволяється злегка простукувати по плитці гумовим молотком.

Якщо в процесі укладання на лицьову поверхню плитки потрапив розчин, то його слід відразу ж прибрати. Для цих цілей можна використовувати вологу губку або універсальну серветку.
Після того, як черга дійде до кладки кута, необхідно підрізати кахель за допомогою плиткоріз або болгарки. У кут за бажанням можна прикріпити пластиковий куточок для плитки.

В процесі укладання плитки на стіну необхідно дотримуватися міжплиточних шви. Для цього між сусідніми плитками рекомендується використовувати пластмасові хрестики. Такі вироби встановлюють по дві штуки з кожного боку плитки. Якщо міжплиточних шви не передбачити, то при тепловому розширенні облицювання може зруйнуватися.

Після того як одна стіна буде викладена, можна класти плитку на наступну стіну. Процес укладання аналогічний.

Затирка швів

Після того, як клей висохне і плитка надійно зафіксується на стіні, можна приступати до зняття хрестиків, очищення швів від зайвого клею і нанесення затірки. Затірку для плитки наносять за допомогою спеціального гумового шпателя або кисті. Отриманим розчином необхідно заповнити весь простір швів.

Надлишки матеріалу відразу ж прибирають за допомогою вологої губки або універсальної серветки. Для того щоб захистити шви від появи цвілі, необхідно зверху нанести спеціальний захисний склад.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама