Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ванна сталева або чавунна: яку вибрати?

  1. Плюси і мінуси сантехніки для ванних кімнат
  2. Чим хороша чавунна ванна?
  3. Недоліки, які потрібно враховувати
  4. Новий погляд на сталеву ванну
  5. Дещо про недоліки
  6. Сучасна ванна з усіма плюсами і мінусами

На сучасному ринку представлена ​​велика кількість різної сантехніки. У магазинах представлено безліч ванн зі сталі або чавуну, а також литого акрилу. Яка з них краще, не можна відповісти однозначно. У будь-якого матеріалу є як переваги, так і недоліки.

Плюси і мінуси сантехніки для ванних кімнат

Найбільш сучасним і поширеним варіантом сантехніки для банного приміщення є акрилова ванна. Вона володіє позитивними якостями виробів зі сталі та чавуну і не включає їх недоліків. Технологія виробництва акрилових ванн дозволяє створити дану сантехніку самих різних розмірів і форм. Вони володіють красивим зовнішнім виглядом, не створюють шуму при наборі води, довго зберігають тепло і досить практичні.

До переваг сталевих ванн відносяться прийнятна ціна, легкість транспортування і монтажу, сучасне оформлення. Якщо така ванна виготовлена ​​іменитим виробником, то служити вона буде тривалий час, не доставляючи будь-яких турбот. Однак даний вид сантехніки має і негативні якості. Вона не дуже добре зберігає температуру води, може прогинатися під значним вагою і під час наповнення через натиск води видає неприємний шум.

Ванни з чавуну відрізняються довговічністю і зносостійкістю. Їх дизайн зберігає класичні риси і тому вони підійдуть для прикраси інтер'єру в будь-якому приміщенні, якщо їх висока ціна не стане для цього перешкодою. Купівля такої ванни супроводжується деякими труднощами при перевезенні та встановлення, так як виріб має значну вагу.

Великий вибір сантехніки для ванних кімнат надає широкі можливості для бажаючих придбати товар, але це ж і сіє сумніви: яку ванну краще вибрати, щоб користуватися нею довго і без зайвого клопоту. Тому варто докладніше розглянути позитивні і негативні якості тих матеріалів, з яких ванни виготовляють.

Чим хороша чавунна ванна?

Незважаючи на те що лиття чавуну - це досить складний технічний процес і підприємств, що виробляють чавунні ванни, не надто багато, обсяг виробництва зростає, так як ці вироби користуються великим попитом.

Чавун - це надійний і міцний матеріал, тому на зовнішній вигляд і термін служби ванни впливає, перш за все, товщина, спосіб нанесення і якість емалі. Товщина шару емалі на чавунних ваннах від провідних виробників становить 0,8-1,2 мм, а способи нанесення використовують як консервативні (ручне покриття), так і вдосконалені.

За технологією виробничого процесу спочатку наноситься рідка емаль, а потім в якості закріплювача порошкова. У сучасному виробництві використовують матові, глянцеві і кольорові емалі. Іноді до складу емалей додають іони срібла для очищення набраної в ванну води. Перед тим як зупинити свій вибір на певному варіанті цієї сантехніки, краще ознайомитися з плюсами і мінусами кожного виду.

Плюсом чавунної ванни є те, що вона не схильна до вібрації і не створює резонансу при ударах, а, значить, що ллється вода буде створювати приглушений звук.

До того ж чавун має невелику теплопровідність, при зіткненні з ванною немає відчуття холоду, і вода в ній остигає відносно повільно.

Чистка ванни, що має глянсову поверхню без пор, не представляє ніяких труднощів. Для цієї мети підійдуть самі різні мийні засоби, аби вони не мали в своєму складі кислоти.

Недоліки, які потрібно враховувати

До негативних якостей чавунної ванни відносяться громіздкість і велика вага, а це відбивається на процесі демонтажу, транспортування та установки, створюючи певні незручності. Часто ванни від іноземних виробників мають меншу масу. Це відбувається через те, що в імпортних чавунних ваннах товщина стінок менше. Якість від цього не страждає, але вага знижується не набагато.

Вразливою частиною в чавунній ванні є емаль, якою б особливою він не була. При ударі об внутрішню поверхню ванни чим-небудь важким частки емалі можуть відбитися. Відновити покриття ванни самостійно - завдання нездійсненне. До того ж протягом тривалого терміну служби емаль поступово стирається і темніє.

Через те, що лиття чавуну процес досить трудомісткий, оформляють ванни в класичному стилі. Але серед них можна знайти і чавунні ванни авангардної форми. Зазвичай це сантехніка від зарубіжних виробників.

Якщо потрібна ванна з підсвічуванням і гідромасажем, і доводиться вибирати акрилова вона буде або чавунна, то варто пам'ятати, що установка чавунної відрізняється більшою складністю в порівнянні з гідромасажною акриловою ванною.

Термін служби чавунної ванни може бути дуже тривалим, за умови дбайливого поводження з покриттям з емалі. Ще про достоїнства чавунних ванн дивіться тут .

Новий погляд на сталеву ванну

Ванни зі сталі користуються набагато меншим попитом у порівнянні з чавунними ваннами. Вибираючи сантехніку для будинку, на них зупиняються рідко. Покупці в основному думають тільки про їх недоліки та забувають про те, що у них є і чимало переваг.

У хороших сталевих ванн абсолютно не відшаровується емаль. Це відбувається через те, що емалювання проводиться в печах з високою температурою і емаль фактично спікається зі сталевою поверхнею. Навіть при досить тривалому терміні експлуатації сталева ванна не втратить блиск і первісну білизну. Тріщини на емалевому покриття виникають тільки в тому випадку, якщо відбувається деформація стінок ванни.

Сталеві емальовані ванни мають невелику вагу. Тому як транспортування, так і монтаж, проходить набагато простіше чавунних виробів. Сталева ванна в середньому важить в 4 рази менше чавунної, іноді цей аргумент може зіграти значну роль при виборі сантехніки для ванної кімнати.

Сталь - набагато податливі чавуну і цей фактор сприяє тому, що сталеві ванни мають безліч варіантів оформлення і конфігурацій. Ванну нестандартних розмірів слід шукати серед моделей зі сталі, а не з чавуну. Природно, в їх числі і безліч класичних варіантів з типовими розмірами, в середньому їх глибина дорівнює 460 см.

Дещо про недоліки

Не можна, звичайно, не враховувати і мінуси, які є у сталевих ванн. Одним з недоліків є тонкі стінки, які можуть отримати деформацію при зайвого навантаження, що, в свою чергу, буде сприяти появі відколів і тріщин на емалевої поверхні. У тонкостінних сталевих ванн досить низька ціна, але ті вироби, які мають більш високу вартість і, відповідно, товсті стінки, деформації майже не піддаються. Гарантійний термін служби такої ємності набагато довше. Найкраще вибирати сталеву ванну з товщиною стін від 3 мм.

Сталева ванна гірше, ніж чавунна, тримає тепло, і набрана в неї вода швидше остигає. Цей процес відбувається швидше в тонкостінної ванні.

Також при наповненні води в тонкостінну сталеву ванну лунає гудіння, яке викликає дискомфорт. Для того щоб уникнути цього, закордонні виробники закріплюють на зовнішній поверхні ванни прокладки для шумоізоляції, частково це вирішує проблему.

Можна усунути незручність від виробленого шуму, встановивши ванну в основу, викладене з цегли і облицьований керамічною плиткою.

Якщо вибір зроблено на користь сталевого емальованого ванни, то при покупці слід її підняти або посувати. Якщо вона легко піддається пересуванню, а вага її знаходиться в межах 25 кг, означає лише те, що стінки у неї тонкі і можливо їх деформування. Міцна сталева емальована ванна важить зазвичай від 30 до 50 кг.

Поставши перед вибором, яка ванна (сталева або чавунна) буде прикрашати ванну кімнату, потрібно врахувати, що вартість дешевих сталевих моделей ненабагато менше чавунних варіантів економ-класу. Ще про сталевих ваннах дивіться тут .

Сучасна ванна з усіма плюсами і мінусами

Набагато пізніше сталевих ванн і чавунних з'явилися акрилові ванни. Спочатку ним ставилися як до розкішного стилю, і коштували вони досить дорого. В даний час акрилові ванни користуються популярністю і доступні для будь-яких верств суспільства.

Проводять їх з литого полиметилметакрилата. У дорогому варіанті використовують чистий акрил, а в більш дешевому синтетичний комбінований пластик. Матеріал цей досить пластичний і ванни з нього виконують найрізноманітніших форм. Хоча більш дешеві моделі проводять з комбінованого пластика, але відносять їх до акрилових ванн.

До плюсів акрилових ванн є їхня здатність підтримувати температуру води в первісному режимі і безшумність під час наповнення. Поверхня вони мають гладку, але неслизьку. При бажанні придбати ванну незвичайної форми увагу потрібно звертати саме на акрилові вироби.

Ці ванни можна з легкістю реставрувати. Подряпини шліфують і заповнюють особливим складом. Але звертатися з акриловою ванною все-таки необхідно обережно. Під час тривалого терміну експлуатації акриловий шар може потоншати, а зіткнення з гострими предметами залишить пошкодження, усунення яких пов'язане з певними труднощами.

Акрил не містить пір, і бруд на ньому не накопичується, що передбачає досить простий догляд і чищення. Єдине, чого не слід робити, це використовувати абразивні порошки та засоби, що містять хлор.

З недоліків акрилових ванн можна відзначити фарбування поверхні після прання кольорової білизни. Згодом біла акрилова ванна набуває жовтизну через погану водопровідної води, і від цього не рятує навіть встановлений фільтр. Так що купувати краще кольорову.

Акрилова або чавунна ванна - вибирати вам.

Чим хороша чавунна ванна?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама