Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Варіанти укладання плитки у ванній - докладна інструкція

  1. вибір плитки
  2. Різні види
  3. вибираємо малюнок
  4. Як можна виконати укладку
  5. Популярні способи монтажу
  6. Про витрати на укладання
  7. Коротко по технології монтажу
  8. резюмуємо


Керамічна плитка для ванної - це демократичний за ціною, практичний у використанні і візуально дуже ефектний матеріал Керамічна плитка для ванної - це демократичний за ціною, практичний у використанні і візуально дуже ефектний матеріал. Завдяки високій конкуренції серед вітчизняних і зарубіжних виробників, ми як споживачі маємо величезний вибір і по дизайну), і за вартістю. Раджу прочитати статтю - дизайн ванної кімнати маленького розміру .

зміст:

вибір плитки

Ось такий варіант дизайну в зелено-жовтих тонах. Плитка темного кольору, а зверху світлого дозволяє отримати приємний інтер'єр.

Якщо говорити про якість самого оздоблювального матеріалу, то практично у всіх країнах виробляють зараз однакову по призначених для користувача характеристикам кераміку.

Можливо, хтось пропонує трохи більше міцні вироби, з більшим ступенем блиску емалі, однак найчастіше покупцеві подібні тонкощі не очевидні. Значно важливіше декоративність, колір, сполучуваність з іншими предметами інтер'єру.

Якщо у вашій квартирі планується укладка плитки у ванній кімнаті на підлогу , То тут можна рекомендувати зупинити свій вибір на керамограните. Він значно міцніше, на ньому практично неможливо залишити скол, подряпину, він в 10 разів слабкіше вбирає вологу. А головне, він майже не слизький, незалежно від того, який сорт ви вибрали - полірований, неполірований або напівполірований.

Відео чому варто купувати в салонах:

На підлогу можна монтувати і керамічну плитку, якщо вона не має глазурованої поверхні, а тільки відполірована або її поверхня структурована - має невеликі шорсткості, рельєф. Якщо зовнішня частина кахлю покрита глазур'ю, то вона стає дуже слизькою у вологому ванній, так що буде потрібно спеціальний прогумований килимок для ніг.

Різні види

Різні варіанти малюнка на поверхні.

Кахель, який сьогодні випускають в різних країнах, може відрізнятися за розмірами. Найбільш ходовим в даний момент вважається 200 × 300 мм - це зручний для монтажу матеріал, яким можна швидко обробити стіни або підлогу.

Ви можете використовувати не один вид, а, наприклад, створити композицію або зробити вставку у вигляді смуги з більш дрібних, музичного типу. До речі, щоб спростити собі роботу, пошукайте мозаїку на тканому підставі. Ця, так звана, гнучка мозаїка монтується швидше, а також дозволяє приховувати дефекти стін.

У кожній колекції крім кахлю основного кольору завжди є додаткові елементи - декор і бордюри У кожній колекції крім кахлю основного кольору завжди є додаткові елементи - декор і бордюри.

Перші - це свого роду міні панно, які складаються з декількох складових базового розміру і разом складають єдину картину.

Другі - це більш вузькі вироби, за допомогою яких можна зробити верхню чи нижню кант, «поясок», обмежити зону для дзеркала і так далі.

Важливо: при покупці звертайте увагу, щоб всі коробки належали до однієї партії - відтінки кольору можуть варіюватися. Якщо плануєте поєднувати колекції різних заводів, переконайтеся, що плитки ідеально підходять не тільки по ширині і довжині, але також і по товщині.

вибираємо малюнок

28 різних варіантів обробок.

У ванній працюють ті ж закони дизайну і колористики, що і у всіх інших кімнатах: вертикальний малюнок робить приміщення вище, горизонтальний, але не надто великий - трохи ширше, темні кольори пригнічують простір, світлі - розширюють.

Виняток з правил тут тільки одне: в ванній найбільша частина забруднень на стінах утворюється через вапняного нальоту або через висохлого мильного розчину. Так що тут грязь - біла, а тому рекомендується використовувати світлі відтінки.

Так що тут грязь - біла, а тому рекомендується використовувати світлі відтінки

Різні варіанти укладання плитки у ванній. Змішаний червоний і білий колір. Також покладена в різні боки.

Якщо у вас невеликий санвузол, то кахель з великим ритмічним малюнком або занадто яскравий за кольором вам не підійде - приміщення візуально втратить в кубатурі.

Якщо стіни мають дефекти або розташовані не під строгими кутами, то краще відмовитися від геометричних малюнків - будь-яка огріху буде моментально помітна.

Класикою жанру є викладка нижніх рядів більш темним кахлем, а потім, з розмежовує лінією у вигляді бордюру, більш світлим.

Можна також виділити іншим кольором зону навколо умивальника і дзеркала. Щоб не завантажувати простір, використовуйте пастельні тони, колекції «під мармур».

З недавнього часу в моду увійшли фотопанно, і при грамотному підході навіть в маленьких ванних кімнатах вони виглядають дуже ефектно. Також останніми тенденціями в світі кераміки є імітація інших матеріалів - дерева, цегли, необробленого каменю, шкіри та інших.

Як можна виконати укладку

комбінований варіант

Існують вже усталені варіанти укладання плитки у ванній кімнаті, хоча домашньому майстру ніхто не забороняє винайти щось своє, унікальне по дизайну.

Для початку слід вирішити, як ви орієнтуєте її: горизонтально або вертикально. Це деяким чином вплине на сприйняття обсягу кімнати. Далі можна вибрати щось із класики:

  • рівну кладку «шов-над-швом»;
  • із зсувом, наприклад, «в полпліткі»;
  • «Діагональ» - рідко використовується для кахлю прямокутних форм;
  • «Шахматка»;
  • «Темний низ, світлий верх» і так далі.

Якщо є бажання декорувати приміщення оригінальніше, то можна застосувати колірне зонування або, наприклад, використовувати фотопанно з рамкою з бордюру Якщо є бажання декорувати приміщення оригінальніше, то можна застосувати колірне зонування або, наприклад, використовувати фотопанно з рамкою з бордюру.

Більш несподівано виглядають несиметричні малюнки і композиції: «водоспад» їх різної за кольором мозаїки, мозаїка з натуральних каменів навколо умивальника, поєднання кераміки і дзеркальних вставок.

Перед тим як почати укладати, особливо в тих місцях, де чекає складна робота - кути, нерівності, острівці декору - потрібно обов'язково провести попередню суху розкладку, тобто, викласти плитку без суміші. Це дозволить переконатися, що всі шматочки підходять один до одного ідеально.

Відео зонування квартири:

Популярні способи монтажу

Починати монтаж потрібно зі стін і тільки потім переходити до підлоги Починати монтаж потрібно зі стін і тільки потім переходити до підлоги.

Як показує практика, обійтися без підрізування кахлю практично ніколи не вдається, так що потрібно запастися ріжучим інструментом, найчастіше вдома використовується болгарка. Два найпопулярніші способи укладання це:

  • від «червоного кута» - з того кута, який впадає в очі, коли ви входите в кімнату;
  • від центру кімнати - в цьому випадку подразнень шматочки виявляються, як правило, прихованими меблями, пральною машиною, ванною.

Якщо настінні роботи ведуться не від самої підлоги, то перший ряд кладуть з підтримкою з дерев'яної рейки. Однак сьогодні до цього способу вдаються рідко, оскільки ванні випускаються мобільними.

Якщо планується обробляти підлогу, то попередньо варто провести стяжку і вирівнювання. На стінах можна монтувати не просто окрему плитку, а, наприклад, листи фанери або гіпсокартону, на які покладені блоки кахлю, але цей спосіб не годиться для зони в безпосередній близькості від ванної: активний вплив води зруйнує будь-який деревостружкових або крейдяний матеріал.

Про витрати на укладання

Якщо у вас є вільний час, то можна не запрошувати майстра, а провести всі роботи самостійно, адже вартість укладання досить висока Якщо у вас є вільний час, то можна не запрошувати майстра, а провести всі роботи самостійно, адже вартість укладання досить висока.

За 1 квадратний метр кахлю на стіні беруть від 8 до 15 доларів, на підлозі - від 10 $. І це без урахування матеріалів: клею, що вирівнюють хрестиків, затирання, антигрибковой просочення Дельфін (або аналогів).

Так що, якщо навіть у вас дуже компактна ванна кімната, сума без плитки може бути вельми неприємною - близько 200 доларів. При цьому всю роботу навіть без особливих навичок і з підвищеною педантичністю можна виконати за 2-3 дня і отримати непогану економію.

Коротко по технології монтажу

Гарний дизайн з різними варіантами укладання. Ось так працюють професіонали.

Якщо чітко слідувати інструкції, то можна швидко впоратися з укладанням і на підлогу, і на стіни. При цьому важливо пам'ятати, що спочатку облицьовують саме стінки, а тільки потім кладеться кахель.

Нульовий етап: проводимо заміри, робимо креслення і план розкладки. Далі закуповуємо необхідні матеріали: грунт, спеціальний клей для розчину, затірку, Дельфін, хрестики, інструмент: шпатель, міксер для виготовлення суміші, що клеїть (можна впоратися і вручну, але важко), інструмент для затирання швів.

Переходимо до робіт:

1. Ретельно зачистити і вирівняти підставу, видалити з нього пил. Ідеальна кладка виходить по голому бетону.

2. Грунтуем в один-два шари.

3. Визначаємо місце, від якого будемо починати. Виставляємо маяки і робимо розмітку. Якщо роботи ведуться у ванній, то зазвичай горизонтальним орієнтиром служить верхній край ванни, а вертикальним - кут кімнати, розташований по діагоналі від дверей. Шматочки, які будуть йти з підрізуванням, потрібно намагатися заховати, розмістивши їх під ванною або за меблями.

4. Якщо розкладка складна - зі вставками, декором, то обов'язково складаємо для себе схему, щоб не збитися під час роботи.

5. Готуємо плитковий клей відповідно до інструкції на упаковці. Зазвичай на 1 квадратний метр витрачається 2-4 кг розчину, що клеїть. Щоб отримати розчин, в суху суміш додаємо воду з розрахунку 5-6 літрів води на 25 кг клею.

6. Наносимо клей на тильну поверхню плитки, зручніше це робити зубчастим шпателем - так клеїть шар краще чіпляється за стіни і підлогу.

7. Докладаємо кахель, притискаємо його, але так, щоб не занадто видавлювати клейовий розчин з-під нього. Між сусідніми плитками виставляємо хрестики, які дозволять нам отримати рівні шви. Кожні кілька плит контролюємо дотримання горизонталі гідравлічним або іншим рівнем, вертикалі - схилом.

8. Клей, який по неакуратності майстра виявився на глазурованої поверхні або виступає з швів, потрібно негайно видаляти: після він важко відмивається.

9. Якщо рівень вологості невисокий і в приміщенні тепло, то розчин схопиться годин за 10, але для вірності його рекомендується витримати майже добу і тільки потім видаляти хрестики і проводити подальші роботи.

10. Фінішна частина: затираємо шви купленої затіркою, через кілька годин просочуємо їх Дельфіном і витираємо готову облицювання начисто.

резюмуємо

Укладання - це копітка, але нескладна і, до того ж, творча робота. Так що, якщо ви готові переглянути пару рекомендаційних відео і слідувати інструкціям, ви легко впораєтеся з нею за вихідні, заощадивши при цьому мінімум 200 доларів.

Відео - класичний варіант укладання плитки на підлогу:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама