Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вікно у ванній кімнаті

  1. Вікно у ванній - це красиво
  2. Вікно - яскравий тренд
  3. Додаткове джерело світла
  4. Природна вентиляція приміщення
  5. Панорамний вид за вікном
  6. Розмір вікна
  7. форма вікна
  8. матеріал вікна
  9. Розташування вікна
  10. Розміщення вікна - над ванною
  11. Вікно між ванною і умивальником
  12. Вікно між умивальниками
  13. Вікно біля унітазу

Так склалося, що вікна у ванній кімнаті не дуже поширені в нашій країні. І цьому є кілька причин, перша - малогабаритні планування квартир, в яких є можливість вставити тільки маленьке вікно на кухні. Друга причина - стіни ванних кімнат в наших квартирах рідко є зовнішніми, а тому немає можливості вставити вікно з видом на вулицю. Але, в останні десятиліття розміри квартир стали збільшуватися, а тому у вільному плануванні квартири з'явилася можливість мати ванні кімнати з вікном. Звичайно, в приватній котеджної забудови вікно у ванній - не рідкість.

І хоча для багатьох власників квартир наявність вікна у ванній здасться марною тратою часу і коштів, і навіть якоюсь екзотикою, ми зібрали цілий ряд аргументів на користь вікна у ванній кімнаті.

Вікно у ванній - це красиво

Крім всіх практичних функцій, вікно може внести ще один вагомий внесок в інтер'єр ванної кімнати. І це естетична складова. Так як для більшості ванних кімнат прозоре вікно неприпустимо, то відмінним аналогом звичайного скла стане красивий вітраж. Для фантазії художника тут справжнє роздолля - можна створити щось нове, сучасне, або ж звернутися до нестаріючої класики. За допомогою такого вітража ваша ванна кімната стане нагадувати венеціанський палац.

Звичайно ж, потрібно підбирати і інші елементи декору у відповідному стилі. Для вітража підійде невелика світла рама в класичному стилі, тобто та, яка не буде привертати до себе більше уваги, ніж самому скло. Вітражне вікно може бути будь-яких розмірів - від невеликого круглого до великого французького вікна на всю стіну. Тематика зображень може бути найрізноманітніша - геометричні ритми, східні орнаменти, рослинні мотиви.

Не забувайте, що ритми вітража можна застосувати і на рамі дзеркала у ванній - таким чином, ви візуально об'єднайте кілька елементів в одній кімнаті, це зробить стиль більш цілісним, а вибір - усвідомленим.

Вікно - яскравий тренд

Вікно у ванній може стати справжнім «цвяхом програми» за частиною архітектурної думки. Разом з дизайнером або самостійно, ви можете придумати унікальний дизайн, який нікого не залишить байдужим. Це можуть бути складні конструкції зі скла і металу, вікно-трансформер з оригінальним механізмом відкриття, або красиве вікно в стилі корабельного трюму. У будь-якому випадку, ви залишитеся у виграші, якщо навіть вікно не відкриватиметься, одним своїм наявністю, ваша ванна не буде схожа ні на одну одному.

Додаткове джерело світла

Вікно у ванній стане прекрасною альтернативою світильників і люстр, адже до самого вечора можна не включати у ванній світло. А додаткове світло будете використовувати вже стогда, коли стемніє. Таким чином, завдяки вікну в ванній, ви зможете заощадити на оплаті електроенергії.

Крім того, природне світло набагато краще штучного, з ним набагато зручніше наносити макіяж, приймати ранковий процедури, тому це ще один вагомий плюс на користь вікна у ванній. Якщо ваша ванна знаходиться на перших поверхах, можете вибрати спеціальне матове скло для того, щоб приховати від сторонніх очей все що відбуваються всередині. Також завдяки непрозорого скла, вам не знадобляться фіранки на вікна.

Відмінна альтернатива матовому склу - склоблоки. Вікно з склоблоків - це красивий і практичний атрибут ванної кімнати. Вони бувають різної фактури - глянсові, матові, шорсткі, а також мають широку кольорову гаму. Ви можете скласти з них справжні мозаїчні композиції, адже розмір у склоблоків буває різний: 10 * 10, 19 * 19, 24 * 24. Є склоблоки для внутрішніх стін, їх товщина становить 8 см. Для зовнішніх стін використовуються склоблоки товщиною мінімум 15 см, то пак в товщину стіни.

Природна вентиляція приміщення

Нещодавно ми обговорювали дуже актуальний для будь-якої ванної кімнати питання - як боротися з вологою в ванній . І дійсно, у багатьох будинках бувають неграмотно зроблені або недостатньо потужні системи вентиляції, від чого у ванній постійно збирається волога. По-перше, це неприємно - постійно дихати сирим повітрям, а по-друге - рано чи пізно у ванній заведеться грибок або цвіль. Вікно у ванній - відмінний, а головне простий спосіб боротися з вологою. Досить відкрити вікно, і волога випарується в лічені хвилини.

Але для того щоб все це працювало, потрібно дотримуватися кількох нескладних правил:

  1. Розміщуйте кватирки для провітрювання на висоті не нижче 1,7 м. Для того, щоб ви могли спокійно митися з відкритим вікном і не відчувати крадеться по тілу протяг. Та й волога таким чином буде йти швидше, тим більше, якщо у вас пофарбований фарбою стеля - він постійно буде провітрюватися, так що цвіль йому не страшна.
  2. Вікно обов'язково повинно мати положення «провітрювання», щоб можна було відкрити вікно навіть, коли ви знаходитесь усередині.
  3. Не робіть вікно прямо навпроти іншого вікна. Перша причина - протяг, а друга - вони можуть витягуватися в інше вікно, а значить в коридор, і далі, по квартирі, що теж не бажано.
  4. Розміщуйте вікно так, щоб воно мало винос в сторону вулиці на 15см, тоді конденсат зі стекол не буде стікати прямо в ванну, якщо вона знаходиться прямо під вікном.

Панорамний вид за вікном

Ця перевага скоріше актуально для приватних будинків і котеджів або ж тих, що стоять окремо, подалі від сусідів, або мають власну велику територію. Якщо ви створили гарний ландшафтний дизайн у власному саду, тоді ви зможете насолоджуватися ним не тільки, на вулиці, але і не виходячи з власної ванною.

Гарні також квартири на поверхах вище 7, або ж в будинках з видом на парк, проспект і т.д. В такому випадку, сміливо можете робити вікно до самої підлоги, щоб створити ілюзію відсутності стін, для максимального занурення в природу. Такий гарний краєвид за вікном дуже заспокоює, дарує рівновагу душі і духу, особливо під час прийняття ванн. Чим ще хороший красивий вид за вікном? - Та тим, що він виступає в якості головного декору, а тому можна оформляти ванну в скромному мінімалізмі, щоб не відволікати увагу від красот за вікном.

Крім різних переваг вікна, є ще цілий ряд чисто технічних аспектів, які теж потрібно врахувати при плануванні дизайну вашої ванної кімнати:

Розмір вікна

Це питання індивідуальне і залежить від розмірів кімнати і її планування. Тобто, чим більше ванна, тим більша вікно можна розмістити в ній.

форма вікна

Це питання потрібно узгоджувати із загальною стилістикою приміщення. Воно може бути кругле, овальне, прямокутне, квадратне, стрілчасті, аркоподібними. Вікно повинне відповідати стилю, в якому виконана вся ванна, і не вибиватися із загальної композиції. Інакше з стильного аксесуара вікно може перетворитися в «друк несмаку».

матеріал вікна

Якщо вікно знаходиться прямо над ванною, краще робити його з пластика, який не боїться вологи, так дерево, рано чи пізно почне розмокати від постійного контакту з водою і вологою. Металеві віконні рами теж хороші для вікна у ванній кімнаті. Є ще одна цікава ідея - зробити ансамбль невеликих вікон з склоблоків, а кордони між ними викласти каменем - таких матеріалів ні волога, ні час не страшні.

Розташування вікна

Традиційне місце розташування вікна - над ванною. Але вам не обов'язково робити все по шаблону. Можна розмістити вікно біля унітазу або в будь-якому іншому, зручному для вас місці.

Розміщення вікна - над ванною

Розміщення вікна - над ванною

Вікно між ванною і умивальником

Вікно між ванною і умивальником

Вікно між умивальниками

Вікно між умивальниками

Вікно біля унітазу

Вікно біля унітазу

Вікно у ванній - це цікавий і практичний аксесуар. Чому ми говоримо аксесуар? - Його наявність у ванній не є обов'язковим, але все ж своєю присутністю воно завжди буде радувати мешканців. Адже ніякі витяжки не замінять свіже повітря з вулиці.

Чим ще хороший красивий вид за вікном?
Чому ми говоримо аксесуар?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама