Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Водостійкий ламінат для ванної: характеристики та особливості укладання

  1. Водостійкий ламінат для ванної: як він виготовляється і в чому його відмінності від вологостійкого...
  2. Як вибрати вологостійкий ламінат: на які нюанси звернути увагу
  3. Тонкощі укладання вологостійкого ламінату для ванної кімнати

зміст:
Водостійкий ламінат для ванної: як він виготовляється і в чому його відмінності від вологостійкого ламінату
Як вибрати вологостійкий ламінат: на які нюанси звернути увагу
Тонкощі укладання вологостійкого ламінату для ванної кімнати

Багато людей, може бути, і раді відмовитися від використання підлогового кахлю у ванній, та не можуть, так як вважають, що краще, ніж він, підлогового покриття не придумаєш. Ось тільки вони помиляються, і холод, що йде від кахлю, можна прибрати не тільки з допомогою його підігріву, оскільки сучасна промисловість вже давно розробила водостійкий ламінат для ванної. Про нього і піде мова в цій статті, в якій разом з сайтом vannaja.net ми розберемо його технічні характеристики, з'ясуємо з чого він робиться і ознайомимося з правильною технологією укладання цього підлогового покриття.

net ми розберемо його технічні характеристики, з'ясуємо з чого він робиться і ознайомимося з правильною технологією укладання цього підлогового покриття

Чи можна укладати вологостійкий ламінат в ванну

Водостійкий ламінат для ванної: як він виготовляється і в чому його відмінності від вологостійкого ламінату

Перше і найголовніше відмінність цих двох видів ламінованого покриття для підлоги полягає в матеріалі підстави. Якщо у випадку з вологостійким ламінатом його основа виготовляється з HDF-плити, виробленої методом пресування під дуже високим тиском, то підстава для вологостійкого ламінату виготовляється з полівінілхлориду. Як ви розумієте, пластик взагалі не схильний до дії навіть стовідсоткової вологи.

Але це ще не всі нововведення - якщо попередні види ламінату мали монолітну основу, то водостійкий ламінат в ванну, а вірніше його пластикова плита підстави, обладнана спеціальними каналами (як ПВХ панелі ), В завдання яких входить звуко- і теплоізоляція підлогового покриття. Таким чином відпадає необхідність в додатковому підігріві підлоги , Як вимагає для комфортного ходіння по ньому кахельна плитка.

Водостійкий ламінат для ванної фото

Але і це ще не всі зміни, які зазнав водостійкий ламінат - його декоративний шар, що представляє собою найтоншу плівку, має подвійний захист. Спочатку він накривається першим шаром захисної зносостійкого плівки, а потім і другим, на якому методом гарячого пресування набивається структура, що імітує дерево.

Основна ідея такого підходу до справи полягає в тому, що навіть при повному стиранні верхнього структурного шару ламінат можна продовжувати експлуатувати практично без втрат в його зовнішньому вигляді. Всі верстви (включаючи декоративний) і підстава з'єднуються між собою особливим клейовим складом, а торці ретельно герметизуються гарячим воском. Загалом, не підкопатися - тут все досить якісно. Особливо якщо взяти до уваги той факт, що верхній захисний шар має антиабразивним якості - він не дряпається, навіть якщо його чистити наждаковим папером.

Особливо якщо взяти до уваги той факт, що верхній захисний шар має антиабразивним якості - він не дряпається, навіть якщо його чистити наждаковим папером

Як вибрати вологостійкий ламінат

Тепер кілька слів про основні технічні характеристики цього дива сучасної промисловості.

  • Повна водостійкість - звичайний вологостійкий ламінат в ванну цими якостями не відрізняється. Його «веде» при намоканні (він збільшується в розмірах на 8%) і здатний витримувати вологість всього протягом 1 години. На відміну від нього, водостійкий ламінат можна навіть купати в бочці з водою, і з ним нічого не трапиться.
  • Висока міцність на стирання - можна дряпати, і сліду не залишиться.
  • Висока ударна міцність - на поверхні цього ламінату не залишається слідів навіть від удару молотка.
  • При укладанні не потрібний пристрій деформаційних швів. Цей ламінат не реагує на зміни температури.
  • Оснащений водонепроникним замковим з'єднанням - звичайний замок Uniclic модернізований спеціальним пружним ущільнювачем.
  • Гарантія виробника на незмінність вищеописаних властивостей становить не менше 20 років.

Ламінат водостійкий під плитку фото

Це, звичайно, добре, але без недоліків тут теж не обійтися. Як мінусів водостійкого ламінату можна відзначити наступні характеристики.

  1. Ненатуральність.
  2. Наявність порожнин, в яких волога все одно накопичується, в результаті чого з'являється вогкість і грибок.
  3. Висока вартість - від 80 $ і вище.

Як вибрати вологостійкий ламінат: на які нюанси звернути увагу

Сучасні виробники водостійкого ламінату готові запропонувати споживачеві досить великий асортимент цієї продукції, що відрізняється один від одного як ціною, так і якістю і, безсумнівно, зовнішнім виглядом. Визначитися з вибором начебто і нескладно, але якщо взяти до уваги різне ставлення виробника до своєї продукції, то неправильний вибір цього підлогового покриття може призвести до викинутим на вітер грошей. Як же не помилитися у виборі водостійкого ламінату? Все просто - потрібно дотримуватися кількох простих правил.

  • Зносостійкість - запорука довгих років служби підлогового покриття. Віддати перевагу необхідно ламінату класу стирання 32, а краще 33.
  • Якість просочення замкових з'єднань - вона може бути поверхнева або глибока. У першому випадку на довговічність експлуатації матеріалу розраховувати не варто. А ось другий варіант просочення - це саме те, що потрібно для ванної кімнати. Відрізнити глибоке просочення можна, провівши по замку нігтем - якщо на ньому не залишається віск, то значить такий варіант вам підходить. Якщо віск залишився на внутрішній стороні нігтя, то такий ламінат краще не купувати.
  • Виробник. Краще віддати перевагу відомим і перевіреним часом компаніям. Наприклад, водостійкий ламінат aqua step - його можна назвати лідером у виробництві даного типу ламінованого покриття для підлоги. Ця продукція відрізняється якістю і технологічністю - компанія постійно впроваджує в своє виробництво нововведення сучасних технологій.

Водостійкий ламінат в ванну фото

І, звичайно ж, при виборі подібного підлогового покриття перевагу потрібно віддати забарвленням і структурі, максимально нагадує кахель у ванній кімнаті, наприклад, водостійкий ламінат під плитку буде хорошим доповненням інтер'єру. До речі, таке підлогове покриття може мати зовсім нестандартні для ламінату розміри - наприклад, існують мостини розміром 400х400мм і 1200х400мм. Також зустрічаються і проміжні варіанти типорозмірів.

Чим відрізняється водостійкий ламінат від звичайного, ви можете дізнатися з відео ролика.

Тонкощі укладання вологостійкого ламінату для ванної кімнати

В принципі, питання, як укладати водостійкий ламінат у ванній, вирішується аналогічним способом, як і монтаж будь-якого іншого виду ламінованої підлоги - винятком є ​​лише деякі нюанси, на які ми і звернемо увагу.

  1. Підкладка. Тут доцільніше використовувати флізеліновий аналог цього матеріалу - звичайна підкладка з часом розмокне і розвалиться, навіть незважаючи на її вологостійкість. Продається вона в рулонах. В крайньому випадку, якщо цей матеріал здасться вам занадто дорогим, можна застосувати підкладку з спінених полімерів.
  2. Стики. Практично всі виробники, незважаючи на наявність в цьому ламинате замків системи Uniclic, рекомендують використовувати в процесі укладання спеціальний клей, герметизирующий стики і робить їх повністю водонепроникними.
  3. Деформаційний шов. Виробник стверджує, що в них немає необхідності, але практика показує зворотне - пластик, як і всі відомі людині матеріали, при нагріванні розширюється, і відсутність температурного шва в будь-якому випадку призводить до здуття поверхні підлоги. Їх можна зробити трохи менше (близько 5 мм), але повністю відмовлятися від них не можна.

А в іншому все точно так же, як і при укладанні будь-якого іншого ламінату.

А в іншому все точно так же, як і при укладанні будь-якого іншого ламінату

Як укладати водостійкий ламінат

Хоча ламінат у ванній - видовище незвичне, і у деяких людей викликає здоровий скептицизм, все ж цей матеріал використовують для обробки підлог досить часто. І стало можливим це саме з тих пір, як з'явився водостійкий ламінат для ванної. Боятися нових технологій не потрібно - з ними необхідно знайомитися, цікавитися думками людей, які вже встигли оцінити їх переваги, і застосовувати!

Як же не помилитися у виборі водостійкого ламінату?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама