Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

З чого починати ремонт у ванній кімнаті і яка послідовність робіт.

У будь-якому серйозному проекті є мережевий графік - графічне відображення черговості виконання всіх дій із зазначенням термінів. Правильна послідовність проведення всіх робіт позбавить вас від переробок і скоротить час, відведений на ремонт.

Гідність графіки в тому, що відразу починається мислення картинками, а не за допомогою перекладу слів в картинки.

Гідність графіки в тому, що відразу починається мислення картинками, а не за допомогою перекладу слів в картинки

Мережевий графік зроблений на комп'ютері

Мережевий графік зроблений на комп'ютері

Стандартний мережевий графік

Раніше побудова мережевих графіків проводилося на ватмані за допомогою лінійки, олівця і циркуля. Сьогодні я пристосував під цю справу програму для побудови ментальних карт Mindjet MindManager. Може є й інші, більш пристосовані для цього інструменти, але тут виходить все наочно і зрозуміло. Головне є можливість вносити доповнення, відкривати і приховувати непотрібні розділи і ще багато чого корисного.

З чого починати реконструкцію ванної кімнати?

Починати потрібно з фантазій. Що б ви хотіли змінити. Які картинки або фотографії вас надихнули. Що можна взяти для себе в уже втілених (чужих) дизайнах?

Потім фантазії привести до реалій - наявністю коштів на ремонт і можливістю реалізувати задумане; знайти компроміс, прийняти рішення і діяти.

Початковий етап будь-якого ремонту

Від сміливості ваших фантазій залежить перелік робіт і вартість ремонту. Але при будь-якому вигляді реконструкції, є роботи (в старому житловому фонді), які є обов'язковими навіть і для некапітального ремонту. Якщо їх не зробити, то це буде бомба з відкладеним вибухом. Одного разу це може зіпсувати ваші старання.

"Обязалово":

  • Замінити всі комунікації і стояк каналізації.
  • Замінити електропроводку.
  • Зробити гідроізоляцію підлоги із заходом на стіни.

1. Найпершим дією в реконструкції ванної кімнати повинен стати перенесення ваших фантазій на папір. Це може бути графік, подібний цьому або креслення на папері в клітинку з простим списком робіт. Це ніхто крім вас не зробить. На цьому етапі необхідно вирішити що ви хочете зробити зі своїм сан вузлом:

  • У вас буде ванна або душ кабіна.
  • Душова кабіна стаціонарна або виготовлена ​​на місці.
  • Де буде розетки, дзеркало з підсвічуванням і можливо пральна машина.
  • Який обробка буде на стелі.

Всі фантазії по перенесенню раковини, унітазу і ванни необхідно погоджувати з фахівцем. Часто, такі бажання тяжко виконані.

2. Паралельно з вашими фантазіями можна починати демонтаж всього: ванни раковини, труб, унітазу. Далі демонтаж переходить на двері, стіни і підлогу. Скрізь необхідно дійти до основної конструкції, не залишаючи жодних прошарків, перед вирівнюванням стін і підлоги. Винятком може бути "не збивати плитка". Але це рідкісне явище.

Але це рідкісне явище

Другий етап - демонтаж

Наступний етап:

  • Прокладка електричних кабелів по стінах і стелі з установкою коробок. Ретельна ізоляція оголених кінців проводу.

Прокладка сантехнічних комунікацій - водопроводу і каналізації.

Прокладка сантехнічних комунікацій - водопроводу і каналізації

Електромонтажні роботи в ванній

Ці роботи необхідно пов'язувати з установкою маяків по вирівнюванню стін. Верх коробочки і висновки труб повинні бути на поверхні штукатурки.

4. Далі йде вирівнювання стін і підлоги по маяках цементно-піщаним розчином. Формування кута, в якому буде встановлена ванна, в 90 градусів. На цьому етапі виникає відрізок часу, необхідний для набору міцності штукатурки і стяжки. Це можливо тиждень. А в разі влаштування гідроізоляції стін - до повного висихання штукатурки. Цей період може бути заповнений пристроєм каркаса для стелі (в разі для гіпсокартону або вагонки) або вирівнюванням поверхні розчином.

Цей період може бути заповнений пристроєм каркаса для стелі (в разі для гіпсокартону або вагонки) або вирівнюванням поверхні розчином

Порядок проведення штукатурних робіт у ванній

  1. облицювання стін керамічною плиткою. Плитка кладеться всюди, крім одного ряду над ванною і нижнього ряду плитки на стіні. Але це не обов'язково. Ванну можна потім стикувати до готової облицювання. А примикання закрити куточком або силіконом. Затирка швів і видалення нальоту з плитки на наступний день.

    Послідовність при облицюванні плиткою у ванній

  2. Пристрій гідроізоляції підлоги із заходом на стіни (нижній ряд плитки). Облицювання плиткою підлоги і нижнього ряду на стінах. Затирка швів на підлозі.
  3. Пристрій каркаса під гіпсокартон в місці установки ванни. Це в разі, якщо ванна не займає повністю простір між двома стінами. До цього моменту ванна повинна бути поруч, щоб робити всі виміри. Для гіпсокартонного або пластикового стелі повинні бути закінчені всі роботи. Якщо ви нафантазували велике дзеркало, то воно повинно бути встановлено на цьому етапі.
  4. Установка ванни на ніжки або цеглини з підключенням всіх комунікацій. Установка готового екрану на ванну.

З цього моменту можлива установка дверного блоку на будь-якому наступному етапі.

  1. Пристрій екрану для зашивання ванни з гіпсокартону або цегли при відсутності готового. установка потайного або відкритого оглядового люка для ревізій. Облицювання зашивання під ванною плиткою.
  2. Наступний етап - установка натяжної стелі.
  3. Установка і підключення унітазу, раковини і пральної машини (якщо її місце в цій кімнаті). Установка і підключення розеток, плафона.
  4. Останній штрих. закладення стику білим силіконом між ванною і стіною. чистка плитки і швів на підлозі кислотним очищувачем.

Для тих, хто зареєстрований на сайті, можливо скачування цієї карти в повному обсязі і в двох форматах.

"ЗАВАНТАЖИТИ"

Перший формат - Малюнок PNG. Відкривається "засобом перегляду фотографій Windows". Можна роздрукувати зображення і вносити поправки від руки.

Мережевий графік з доданими функціями

Другий формат mmap. Це рідний формат програми Mindjet MindManager 8, в якому і була створена карта. Після інсталяції програми на комп'ютер - то карта буде "жива". Тобто можна міняти місцями роботи, види обробки, робити доповнення. При бажанні можна встановити для кожного процесу терміни і чек бокс з виконання у відсотках. Можна поставити скрізь картинки. Що буде більш наочно і зрозуміло.

З чого починати реконструкцію ванної кімнати?
Що можна взяти для себе в уже втілених (чужих) дизайнах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама