Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Заміна труб у ванній: як поміняти, прочистити, встановити, зробити монтаж

  1. Каналізаційні та водопровідні труби - їх види
  2. вибираємо труби

Збираючись робити ремонт у своїй квартирі, ви неодмінно зіткнетеся з проблемою - необхідної заміною труб у ванній кімнаті. Адже навіть самі надійні комунікації рано чи пізно можуть вийти з ладу.

Яким чином виконується заміна труб у ванній кімнаті своїми руками, які види труб існують, з чого виготовляються і яке їхнє призначення - наша стаття.

Яким чином виконується заміна труб у ванній кімнаті своїми руками, які види труб існують, з чого виготовляються і яке їхнє призначення - наша стаття

Заміна труб своїми руками

Каналізаційні та водопровідні труби - їх види

На сьогоднішній день серед каналізаційних і водопровідних труб розрізняють:

  • . Виготовляються вони зі сталі та міді. Металеві труби можуть бути безшовними, звареними, мати на кінцях різьблення і бути без неї, мати антикорозійне покриття і не мати.
    Іноді разом з трубами в комплект поставки йдуть також з'єднувальні елементи - фітинги.
  • . Цей вид труб характеризується міцністю і довговічністю, використовується в основному, для зовнішньої каналізації. Недолік - схильність іржавіння.
  • . Маючи невелику вагу, ці труби легко обробляти і монтувати.
    Їх гладка поверхня має підвищену пропускну здатність, матеріал труб не піддається корозії. Єдиний недолік - погана стійкість до низьких або високих температур.
  • . Переваги - легка вага, стійкість до хімічних речовин, що знаходяться у воді, досить прості в обробці.
    Область застосування - каналізація і витяжні системи. Що стосується недоліків, то тут слід відзначити крихкість азбестоцементних труб, можливість їх розшарування, поява відколів на торцях при необережному поводженні при транспортуванні або зберіганні.
  • . Даний вид труб є хорошою альтернативою заміни чавунних труб, як зовнішніх систем каналізації.
    Труби з кераміки водонепроникні і стійкі до різних впливів - завдяки спеціальному нанесеному шару глазурі всередині і зовні самої труби.
  • . Мабуть, цей вид труб є одним з найостанніших винаходів і найвдалішим.
    Пластикова основа труби має покриття - шар з металу, стійкий до корозійних та інших впливів. Завдяки легкій вазі, монтаж труб у ванній виконується легко. Матеріал труб здатний витримувати великі перепади температур, характеризується хорошою довговічністю.
    Тому металопластикові труби найчастіше використовуються не тільки для проводки каналізаційних систем, а й опалювальних.

вибираємо труби

Труби, елементи їх кріплення і фітинги

Отже, вам належить установка труб у ванній? Варто заздалегідь визначитися, які труби слід закупити для розводки труб у ванній .

Що стосується діаметру, то для магістральних труб необхідно брати труби, діаметром 110 см.

Труби з діаметром 40 мм підходять для внутрішніх стояків, 15 і 20 мм - для проводки гарячого і холодного водопостачання, а 60 мм - каналізаційного зливу.

Порада: під гарячу воду необхідно брати металопластикові труби, під холодну - пластикові або мідні.

Також дуже хорошими властивостями володіють сталеві труби, зі спеціальним покриттям з цинку - найбільш довговічні, міцні і добре захищені від іржавіння.

Якщо ви вирішите провести у ванній заміну старих труб на полімерні - монтаж труб у ванній буде значно полегшений тим, що сварка не буде потрібно, оскільки труби легко гнутися в будь-яких напрямках.

А сама система прослужить довго, якщо виконати правильно монтаж і провести надійну герметизацію.

Що стосується труб з металопластику, то такі труби клопоту і неприємностей вам теж не доставлять, термін служби мають тривалий, витримують і високу, і низьку температури.

Гладка внутрішня поверхня труб має підвищену пропускною спроможністю і сприяє запобіганню небажаних засмічень труб, так що Ви майже не задаетеь питанням як прочистити засмічення в металопластикових трубах у ванній .

Важливо: перед покупкою обов'язково підрахуйте необхідний метраж труб, ремонт або заміну яких ви будете проводити.

Радимо заздалегідь прорахувати плановані вигини, прикинути, скільки вам буде потрібно фітингів для того, щоб провести правильний монтаж своїми руками.

Не буде зайвим і рада фахівця про те, як поміняти труби у ванній - зробити правильні проводки і дотримуватися оптимальної послідовності виконання робіт.

Крім того, досвідчений сантехнік може допомогти порадою на майбутнє, як проводити профілактику засмічення труб або як прочистити труби у ванній в разі їх засмічення.

Приклад: заміна старих труб у ванній на нові - поліпропіленові.

Розглянемо на прикладі заміну труб у ванній, поєднаної з туалетом. Поруч з ванною кімнатою знаходиться кухня - оскільки труби з ванни підводяться також на кухню, то перше, що слід зробити - звільнити місце на кухні від мийки.

Прибираємо мийку на кухні для доступу до виходу труб

далі:

  • За допомогою болгарки необхідно зрізати і прибрати всі старі металеві труби у ванній кімнаті.

Зрізаємо все старі труби у ванній

  • Готується місце монтажу поліпропіленових труб

Підготовка місця монтажу нових труб

  • виводимо труби

Висновок труб, підготовка до наступного етапу

  • За допомогою відводів і з'єднань відповідно до схеми проводки виконується монтаж з'єднань всіх труб.

З'єднання труб за схемою

  • Далі виконується висновок труб до місця розташування змішувача для ванни.

Висновок труб до змішувача

  • Встановлюємо вентиль для перекриття води до бачка унітазу на той випадок, якщо знадобиться перекрити водопостачання для заміни шланга для бачка.

установка вентиля

  • Далі через стіну слід вивести труби на кухню.

Виводимо труби на кухню

  • До вже новим трубам у ванній встановлюємо змішувач.

Установка змішувача у ванній

Підводячи підсумок вищевикладеним рекомендаціям, як замінити труби у ванній, можна сказати - заміна труб цілком може бути проведена своїми руками.

Адже сьогодні багато матеріалів досить зручні в плані технологічного процесу їх підготовки, стикування, обробки і монтажу, так що істотно полегшується питання як зробити ремонт труб у ванній . Крім цього, труби нового покоління характеризуються довговічністю і практичністю.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама