Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зонування в санвузлі, перегородки для ванної кімнати. Більше 50 фото

  1. Скляна перегородка для ванної кімнати
  2. Перегородки в ванну з гіпсокартону, бетону і пінобетону
  3. Декоративна перегородка для ванної кімнати
  4. Статті по темі "Дизайн ванної кімнати і туалету"

У санвузлі існує кілька функціональних зон, три з них пов'язані з розташуванням сантехнічного обладнання У санвузлі існує кілька функціональних зон, три з них пов'язані з розташуванням сантехнічного обладнання. Це зона у раковини, зона біля унітазу і зона ванною або душовою. Як правило, саме зони туалету і душа відокремлюють перегородкою. Ще в санвузлі необхідна хоча б одна зона зберігання, але краще кілька, що б зберігати окремо побутову хімію, косметичні засоби і рушники.

Дуже часто санвузол вимушено поєднують з пральнею і відповідно з'являється зона для прання, в якій зазвичай знаходиться пральна машина і корзина для білизни, більш докладно саме про наповнення і плануванні ванної кімнати і санвузла читайте в статті « Розстановка сантехніки у ванній, туалеті і суміщеному санвузлі. Габарити сантехнічного обладнання »

Якщо у вас зовсім маленький санвузол, то про повноцінне зонуванні зазвичай не йдеться, добре, якщо все необхідне просто поміститися в існуючий обсяг. Про те як можна розширити санвузол читайте в статті « Перепланування ванної, туалету і суміщеного санвузла. Основні принципи з прикладами ».

Приклад зонування за допомогою перегородок у ванній кімнаті

Але якщо вам пощастило, і габарити ванної кімнати дозволяють не тільки спокійно розмістити все необхідне, але і поекспериментувати з розстановкою сантехніки, а так само дають можливість обіграти простір і зони, то ця стаття для вас.

Використання невеликого виступу для зонування туалетного зони

Найчастіше намагаються замаскувати і приховати унітаз, саме ця зона найменш приваблива. Якщо і у вас є таке бажання, то плануйте розміщення унітазу, гігієнічного душу або біде подалі від входу. Для додаткової маскування можна встановити глуху або декоративну перегородку. огляд можливих перегородок для зонування ви знайдете тут .

Перегородки для зонування ванної кімнати

Для душової зони перегородка - це не просто декоративна деталь, а надійний засіб від бризок і затікання, тому і вимоги до неї пред'являються підвищені.

Перегородки в ванній кімнаті повинні бути виконані з матеріалів, не схильних до впливу вологості, і чим більша ймовірність потрапляння води на перегородку, тим більше вологостійкої вона повинна бути.

Скляна перегородка для ванної кімнати

Скло абсолютно не боїться води, пропускає світло, виглядає легко і витончено, тому ідеально підходить для душових огорож. Перегородку краще виготовити з розжареного скла, так як воно міцніше і безпечніше.

Перегородку краще виготовити з розжареного скла, так як воно міцніше і безпечніше

Перегородки з кольорового і простого скла в інтер'єрі ванної комнатати

Однак не все так просто. Основна увага при виборі скляної перегородки для душової варто приділити фурнітурі (кріплення та ущільнювачі), вона так само повинна бути вологостійкою і водонепроникною, не повинна змінювати свій колір під впливом води і чистячих засобів.

Склоблоки так само будуть служити довго, але вони не дуже популярні в Росії, так як асоціюються у більшості населення з радянськими заводами, лазнями і столовими, де їх використовували в достатку.

Перегородки в ванну з гіпсокартону, бетону і пінобетону

Гіпсокартон сам по собі не найнадійніший матеріал, але його вологостійка версія, облицьована керамічною плиткою або мозаїкою, цілком можуть існувати у ванній кімнаті. Гіпсокартонна перегородка може навіть виконувати роль душовою перегородки, якщо зробити хорошу гідроізоляцію і якісну облицювання.

Одна з переваг гіпсокартонних перегородок - можливість робити їх фігурними, округленими, з нішами, з підсвічуванням і полками. У такій перегородці можна організувати зону для зберігання. Але і тут є підводні камені. Що б така перегородка служила довго і радувала око потрібний дуже хороший фахівець плиточник, оскільки така конструкція має зовнішні кути, укладання яких вимагає особливої ​​майстерності і хороше обладнання.

Що б така перегородка служила довго і радувала око потрібний дуже хороший фахівець плиточник, оскільки така конструкція має зовнішні кути, укладання яких вимагає особливої ​​майстерності і хороше обладнання

Кругла душова перегородка з бетону у ванній кімнаті

Пінобетон так само підходить для таких перегородок, але ось округлі форми з нього важко викласти. А ось з бетону можна відлити все що завгодно, але знову ж таки без фахівця не обійтися.

Декоративна перегородка для ванної кімнати

Декоративні перегородки використовують для відділення туалетного зони від решти простору ванної кімнати. Незалежно від того будуть на перегородку потрапляти бризки води чи ні, вона повинна бути стійка до впливу вологи і утворення цвілі, як правило такі властивості надають різні фінішні покриття: емалі, лаки, просочення.

Незалежно від того будуть на перегородку потрапляти бризки води чи ні, вона повинна бути стійка до впливу вологи і утворення цвілі, як правило такі властивості надають різні фінішні покриття: емалі, лаки, просочення

Пластикова і дерев'яна перегородки для зонування санвузла

Декоративна перегородка може бути зроблена з дерева, МДФ, пластика або металу. Це може бути кована конструкція, МДФ панель з лазерною різкою або дерев'яні грати, сучасні технології дозволяють робити дивовижні перегородки для зонування, а дизайнери постійно підкидають ідеї для осмислення і втілення.

Статті по темі "Дизайн ванної кімнати і туалету"

Вибачте, нічого не знайдено.

Статті по темі "Зонування і перепланування"

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама