Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зроби сам: як покласти плитку у ванній своїми руками - bydmayster.com.ua

  1. Що потрібно, щоб покласти кахель у ванній
  2. готуємо поверхню
  3. Визначаємо положення горизонтальних і вертикальних рядів
  4. Укладаємо плитку на стіну

БудМайстер продовжує давати поради нашим читачам, щодо того, як можна зробити ремонт в будинку своїми руками.

Сьогодні, ми пропонуємо для ознайомлення статтю, про те як покласти плитку у ванній кімнаті своїми руками.

Один з важливих моментів при ремонті у ванній кімнаті - вкладання кахлю. Плитка у ванній кімнаті - це гігієнічно, практично і красиво. Щоб покласти плитку у ванній, не обов'язково викликати майстра по ремонту. Про те, як покласти плитку у ванній своїми руками, ми розповімо в цій статті.

Що потрібно, щоб покласти кахель у ванній

Щоб покласти плитку у ванній своїми руками, тобі знадобиться плитка, клей і інструменти: шпатель прямий маленький, шпатель зубчастий, пластикові куточки для розшивки швів, інструмент для різання кахля, олівець, лінійка, кутник.

готуємо поверхню

готуємо поверхню

Очисти стіни від пилу, бруду і жиру. Для кращого зчеплення кахлю з поверхнею крій стіни грунтом Бетонконтакт великої зернистості. Якщо збираєшся класти плитку на пофарбовану поверхню, зроби насічки по всій поверхні.

Відстаючу фарбу, штукатурку, що відшаровується, шпаклівку і побілку, а також випадають шматки стіни потрібно видалити.

Визначаємо положення горизонтальних і вертикальних рядів

Найкраще починай розрахунок зверху, від стелі. При цьому потрібно розмічати розташування горизонтальних рядів і не забувати враховувати відстань міжрядного шва. Просувайся зверху вниз і отримаєш рівень, на якому буде другий горизонтальний ряд. Також буде видно розмір першого ряду плиток, які доведеться підрізати. Саме ряд, розташований у статі, можна підрізати, бо він менш помітний. А зверху будуть рівні красиві плитки.

Потім перенеси встановлену лінію за допомогою гідравлічного рівня по всій кімнаті. З'єднай позначки, прокреслити лінію горизонту і прикрути опори, на яких буде триматися ряд. Для цього можна використовувати оцинкований профіль для монтажу гіпсокартонних листів.

Потім потрібно визначитися, як йтимуть вертикальні ряди. Розрахуй, скільки штук поміститься в горизонтальних рядах. Часто в кутку залишається невелика вузька смужка.

Після того, як ти вирішиш завдання, як будуть розташовуватися вертикальні кути, за допомогою схилу прокреслити вертикальні лінії в кутах, де закінчується плитка, що не вимагає підрізування.

Укладаємо плитку на стіну

На опору, прикріплену до стіни, уклади перший ряд плитки відповідно розмітці. Поклади все плитки, крім крайніх в ряду, які потребують підрізуванні. Горизонтальність контролюється за допомогою опорної планки, вертикальність - за допомогою рівня, який треба приставляти вертикально до плитки. Перевір ще раз всі рівні.

Розмітити крайні плитки, які потрібно обрізати і приклей на місце. Повтори операцію по всьому периметру. Вийде опорний горизонтальний ряд по всій кімнаті.

Укладаємо наступний ряд. Для цього починай з краю від окресленої вертикальної лінії. Намаж клей на стіну на висоти трохи більше довжини кахлю. По ширині можна захопити 3 штуки.

Нанеси клей на плитку. На стіну і кахель наноси клей в різних напрямках, щоб смужки від гребенчатого шпателя при зіткненні утворювали квадрати. В кінці укладай крайні плитки, які потрібно підрізати. Виконай всі ці процедури по всьому периметру кімнати, дійшовши до стелі.

Проклади найнижчий ряд плиток. Розмітити кахель по довжині і наріж. Потім намаж стіни і плитку клеєм і уклади.

Ось в загальних рисах, основні поради, як покласти плитку у ванній своїми руками.

Читайте також, про те як своїми руками укладати електричний і водяний тепла підлога під плитку.

Post Views: 400


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама