Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Клімат і геологічна структура Одесси.Одесскіе катакомби.

  1. Кліматичні умови.
  2. Геологічна структура.
  3. Геологія Одеси.

Кліматичні умови.

Клімат Одеси-помірно теплий обумовлений, південним розташуванням міста і особливостями циркуляція атмосфери які пов'язані з впливом Чорного моря і материкової частини суші.

Середня температура найбільш холодного періоду року становить плюс 6 градусов.Средняя глибина промерзання грунту 39см найбільша глибина -70см. Середньорічна кількість опадів 456 міліметрів випарювання поверхні суші 400 мм. У 71-93% зим стійкий сніговий покрив відсутній. Переважний напрямок вітру приморській частині міста 18-20% днів.

Геологічна структура.

Одеські катакомби

Геологія Одеси.

У геоструктурном щодо Одеса розташована в межах північного схилу причорноморської впадіни.Прібрежное плато, де знаходиться місто поступово знижується південно-східному напрямку сторону Чорного моря.Плато перерізане невеликим балками (Водна, Крива, Аркадієвська, Фонтанська, Велика фонтанская Чорноморська та інші) .До моря територія міста примикає своєму східному і південно-східною стороною зі ступінчастим уступами або піщано пересипямі.На південному заході місто межує з Сухим лиманом, на північному сході з лиманами Хаджибеївський і Куяльницький, які в недадалеком минулому були з'єднані з морем.В даний час лимани відділені від моря вузькою смужкою суші.

У геологічний склад берегів Одеси входять: неогенові глини і вапняки, четвертинні лесовидні суглинки і супіски, а також сучасні морські піски. У місті під грунтовим покривом з південних чорноземів залягає шар лесовидних суглинків, нижче - шар червоно-бурого глини, під яким знаходиться шар понтіческого (одеського) вапняку середньою потужністю 10 м.Ніже залягає потужна товща сіро-зелених щільних глин меотіческій ярусу, верхня межа залягання яких знаходяться на позначці до п'яти метров.еті глини є основним водоупором, так на їх поверхні формується понтичний водоносний горизонт.

В берегах Одеси, які лежать на південний захід від Санжейський мису, над урізу морської води оголюються лише лесовидні суглинки і лесовидних супесь, які покривають аллювий верхнепліоценових терас Дністра.

У береговому обриві біля селища Котовського оголюється піщано-глиниста товща Куяльницького ярусу. Коси і Пересип підносяться над рівнем моря на 1,0-3,5 м. В їх геологічну будову беруть участь сучасні піщано черепашкові морські відкладення.

Одеське причорномор'я потрапляє в зону сучасної сейсмічної актівності.Епіцентри підземних поштовхів знаходяться на стику Східних і південних Карпат в горах Вранча (Румунія) на глибині 100-150 км.В районі гір їх сила досягає 8-10 баллов.Сейсміческіе хвилі поширюються на територію Одеського регіону , їх сила зменшується в східному направленіі.Сейсмічность на території міста Одеси -6 балів. Землетрус в Одесі буває, але досить рідко.

Осадові породи неогену і антропогену, оголюються на поверхні або розташовані близько до неї, є джерелом сировини, необхідного для промисловості, будівництва і лікувальних цілей. В межах Одеського регіону найбільше значення має понтичний (одеський) вапняк, іменований також "ракушняк" .Він складається з двох шарів - верхнього перекрісталлізірованного ( "дикун") і нижнього пильного ( "стіновий камінь").

У межах Одеси видобуток вапняку запрещена.Заброшенние підземні каменоломні і інші порожнечі отримали назву "одеські катакомби". За оцінками експертів загальна протяжність Одеських катакомб 2,5 тис км.

Одеські катакомби

P \ S: Як-небудь обов'язково напишу статтю повністю про Одеські катакомби, цікаво це!

на Ваш сайт.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама