Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Користь і шкода ягід годжі - правда і вигадки про них

  1. Що таке ягоди годжі?
  2. Користь ягід годжі
  3. Застосування ягід годжі в медицині
  4. Користь ягід годжі для схуднення
  5. Шкода ягід годжі
  6. Протипоказання ягід годжі
  7. Вигадки про ягодах годжі
  8. ПІДСУМОК

В даний час, завдяки широкій рекламі в інтернеті і пресі, ягоди годжі ще залишаються сучасної панацеєю від усіх бід, хоча ажіотаж вже сильно спав В даний час, завдяки широкій рекламі в інтернеті і пресі, ягоди годжі ще залишаються сучасної панацеєю від усіх бід, хоча ажіотаж вже сильно спав. Їм приписують чарівні властивості, завдяки яким можна легко скинути вагу без додаткових фізичних навантажень і дієт, стабілізувати артеріальний тиск, зміцнити організм і багато іншого. Чи це правда? Спробуємо розібратися.

Що таке ягоди годжі?

Ягоди годжі - ніщо інше, як плоди дерези звичайної (лат. Lycium barbarum) і китайської (лат. Lycium chinense) з сімейства пасльонових. Хоча китайська дереза ​​зростає по більшій мірі в країнах далекого сходу, але звичайна не така теплолюбна і поширена також в середніх широтах країн СНД. Плоди обох цих рослин називаю ягодами годжі, і вони мало чим відрізняються зовні і за наявністю в складі корисних елементів. Тому, в статті мова далі піде саме про дерезі звичайної, яка більш поширена, вирощується на території Россі, а також повсюдно зустрічається в дикому вигляді, як бур'ян.

На території Росії рослина отримало в народі назву «вовчі ягоди». Але не всі плоди, які входять в обширний список під назвою «вовчі ягоди», є отруйними, і ягоди годжі відносяться до їх числа. Для людського організму вони не представляють ніякої загрози, а ось про корисні властивості ягід відомо з давніх часів. Китайська народна медицина використовує плоди дерези звичайної дуже широко для лікування різних захворювань.

Користь ягід годжі

У зв'язку з величезною кількістю інформації про цю ягоді, важко розібрати, де правда, а де черговий маркетинговий хід.

Корисні елементи в складі

У плодах дерези звичайної дійсно міститься велика кількість корисних вітамінів і мікроелементів. Найголовнішим корисним речовиною, що входить в ягоди у великій кількості (за заявою рекламодавців 2500 мг) є незамінний для людського організму вітамін C. Про його користь всім відомо. Він підвищує імунітет, допомагає боротися з різними інфекціями, зміцнює організм і підвищує життєвий тонус.

Крім вітаміну C, до складу ягід годжі входять також В1, В2, В6 і бета-каротин. Мінеральний склад представлений високим вмістом фосфору, заліза і кальцію.

Застосування ягід годжі в медицині

При такому складі ягоди годжі в будь-якому випадку здатні позитивно впливати на людський організм. Спочатку в китайській медицині плоди дерези звичайної використовувалися для продовження життя, а зараз більше при захворюваннях серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту і в боротьбі з втомою організму. Але за даними інших джерел, застосування набагато скромніше, і обмежується в основному лікуванням роздратування шкіри, болі, кашлю і легких запальних процесів.

Рекламодавці стверджують, що хороші результати отримані при регулярному застосуванні ягід для стабілізації артеріального тиску і нормалізації рівня цукру в крові людини.

Хоча, як не дивно, саме з медичними препаратами при гіпертонії і діабеті ягоди не сумісні і можуть викликати негативну реакцію.

Високий вміст фосфору і кальцію відбивається на поліпшенні кісткової тканини людини. Рекомендується вживати в їжу ці ягоди людям з проблемами в опорно-рухової системи.

Вітаміни групи В активізують роботу головного мозку, серця і судин, покращують пам'ять і благотворно діють на весь організм.

Користь ягід годжі для схуднення

Чи можна схуднути приймаючи ці плоди? Ймовірно, можна, але тільки при комплексному використанні разом з суворою дієтою і фізичною активністю. Все реклами, що розповідають про те, що з ягодами годжі можна їсти все і худнути, є неправдою. Це обман. Якби це було так просто, все люди на планеті стали стрункими і витонченими. Але, на жаль, проблема із зайвою вагою стає в багатьох країнах номером один.

Деякі дієтологи використовують ягоди годжі і призначають їх, але не тому, що плоди мають магічну силу і швидко перетворять стокілограмову жінку в Дюймовочку, а завдяки їх унікальному корисного складу, який покращує травлення і дає багато необхідні поживні елементи в процесі скорочення вживаної їжі.

Шкода ягід годжі

Як би не заявляли рекламодавці, що ці плоди неймовірно корисні, варто пам'ятати про їх протипоказання і деяких перебільшення корисних властивостей, а також відвертій брехні.

Протипоказання ягід годжі

Незважаючи на свій склад корисних речовин, ягоди мають і протипоказання, хоча не дуже серйозні і список їх невеликий.

  1. Не слід їх вживати у великих кількостях. Це може привести до появи алергічної реакції організму у вигляді висипки.
  2. Клінічні випробування показали, що прийом ягід годжі з певними медичними препаратами може викликати негативну реакцію. Наприклад, заборонено приймати плоди дерези разом з препаратами для нормалізації артеріального тиску, що знижують рівень цукру в крові і призначеними для розрідження крові. У таких випадках слід проконсультуватися з лікарем.
  3. Велика кількість з'їдених ягід може призвести до розладу шлунково-кишкового тракту і діареї.
  4. Також, деякі рекламодавці попереджають про можливу шкоду для вагітних жінок і матерів-годувальниць.

Вигадки про ягодах годжі

У країнах СНД широко відомо про користь цієї рослини стало трохи пізніше, ніж у Канаді та США У країнах СНД широко відомо про користь цієї рослини стало трохи пізніше, ніж у Канаді та США. Хоча відміну ще і в тому, що там більшою популярністю нажив сік з цих плодів, але так як більшості жителів Росії, України він був би не по кишені, то на цій території простіше реалізовувати плоди в сушеному вигляді.

Також на заході більше проведено медичних досліджень, щоб перевірити наявність корисних властивостей. Ось список основних міфів про ягодах годжі, які виявилися неправдою:

Міф №1. Ягоди годжі перемагають рак. Було заявлено про приголомшливі результати досліджень, які проводились в раковому центрі Нью-Йорка і китайськими медиками. Згідно з ними, ягоди годжі здатні в 75% випадків запобігти розвитку раку молочної залози. Але в 2007 році один з великих телеканалів Канади (Сі-бі-сі) провів своє розслідування, де спростував ці упередження. Виявилося, що дані дослідження було далеко не повним, а висновки поспішними або надуманими.

Міф №2. Сушені плоди ягід годжі (родзинки) надзвичайно багаті вітаміном C. Цікавим моментом є те, що в сушених ягодах годжі майже немає вітаміну C, хоча реклама всюди стверджує зворотне. Також, найімовірніше, свіжі плоди також не настільки багаті цим вітаміном, як стверджують рекламодавці. Мануальний терапевт ін. Ед Рабін в 2008 р опублікував статтю у відомому західному виданні, де спростував різні факти користі ягід годжі. З його слів, в одному ківі міститься більше цього вітаміну, ніж в такій же кількості плодів дерези.

Міф №3. Сік ягід місти багато антиоксидантів. Як стверджує Вікіпедія, потрібно випити близько 13 порцій соку, щоб отримати кількість антиоксидантів, що міститься в одному червоному яблуці. А ще більше їх в чорниці. Йдеться тут в першу чергу про те ж вітаміні C, як про хорошого антиоксиданти.

Міф №4. Ягоди годжі потрапляють до нас з Тибету і там це дуже цінна рослина. Так яскраво пишуть в рекламі і на упаковці, що ці «чудо-плоди» приїжджають до нас з Тибету, завдяки чому мають особливі властивості - тому саме вони кращі і непідробні. Популярне китайське видання «South China Morning Post» ще кілька років тому відправило журналіста в Тіебет, щоб він написав про збір ягід Годжі. Але, приїхавши туди, йому не вдалося знайти ніяких великих плантацій, описаних маркетологами. Більш того, він поспілкувався з «кочовими» збирачами - людьми, прив'язаними до землі і виживати за рахунок збору різних рослин, основна частина з яких некультивованих. Він їм показав ягоди годжі, і вони навіть не визнали їх, як щось цінне.

Так чому ж не говорити правду, що ягоди їдуть до нас з Китаю? Можливо, клеймо КНР, у вигляді забрудненого навколишнього середовища і неякісного експорту, поступається в репутації стародавньої мудрості і чистоти Тибету. І з цієї першої маленької брехні напівправди починають котити сніжний ком оманливого ажіотажу в сторону хворих людей.

ПІДСУМОК

Дереза ​​звичайна, яка найчастіше продається під торговою назвою «Ягоди годжі», поширена не тільки на далекому сході. Культивується вона і в Росії, хоча за заявою маркетологів мають особливу користь саме тибетські ягоди. Це є перебільшенням, як і те, що потрапляє вона до нас за великі гроші саме з Тибету.

У США і Канаді хвиля ажіотажу за цією рослиною прокотилася, і у нас також вони не так популярні.

Ягоди годжі дійсно володіють корисними властивостями, але далеко не такими, як заявляє реклама. З огляду на їх ціну, за ці гроші набагато більше користі буде від вживання покупки більш доступних овочів і фруктів, що володіють набагато ані трохи не меншим позитивним ефектом для здоров'я.

Що таке ягоди годжі?
Чи це правда?
Що таке ягоди годжі?
Так чому ж не говорити правду, що ягоди їдуть до нас з Китаю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама