Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

лисиця звичайна

  1. Короткий опис лисиці
  2. Де живе лисиця звичайна?
  3. Чим харчується лисиця в лісі?
  4. розмноження лисиці
  5. Яку користь приносить лисиця?

Порівняно з іншими хижаками лисиця звичайна, руда (Vulpes vulpes) справляє враження ласкавого тварини. Але особливості її будови і життя свідчать, що це досить злісний хижак. Недарма в казках її називають то лисичкою-сестричкою, то хитра лисиця.

Як і сірий вовк, лисиця звичайна належить до сімейства собачих і своїм зовнішнім виглядом нагадує собаку, але відрізняється від нього дуже характерними ознаками.

Короткий опис лисиці

Лисиця звичайна - тварина середнього розміру, довжина якого близько 90 см. Тіло подовжене, струнке, гнучке, Ставне. Морда подовжена, гостра. Вуха великі, загострені, завжди насторожені. Ноги відносно короткі, що забезпечує здатність повзати, коли лисиця підкрадається до видобутку і нападає на неї. Разом з тим ноги звичайної лисиці жилаві і сильні, що дозволяє їй робити раптові довгі стрибки. У стрибках допомагає їй пухнастий хвіст, який перевищує половину довжини тіла.

Завдяки цим особливостям лисиця звичайна, не маючи такої сили, як у бурого ведмедя та інших тварин, таких міцних іклів, як у вовків, і втяжні кігтів для захоплення видобутку, як у диких кішок, не поступається своєю життєздатністю іншим хижим тваринам України. Тіло лисиці звичайної покрите густою шерстю яскраво-рудою забарвлення, досить мінливої. Вона змінюється не тільки залежно від пори року, але і від місцевості, в якій лисиці живуть. У північних районах забарвлення лисиць більш червоні, в південних - блідіше. Забарвлення хвоста кілька темніше, а Завдяки цим особливостям лисиця звичайна, не маючи такої сили, як у бурого ведмедя та інших тварин, таких міцних іклів, як у вовків, і втяжні кігтів для захоплення видобутку, як у диких кішок, не поступається своєю життєздатністю іншим хижим тваринам України кінчик його завжди білий.

Де живе лисиця звичайна?

Лисиця руда - одне з хижих тварин України, широко поширена по всій території. Мешкає лисиця переважно на відкритій місцевості, яка перемежовується гаями, перелісками. У норах вона ховається від переслідувань, негоди і під час виведення молодняка. У теплі сонячні дні лисиця звичайна відпочиває на землі після нічних мандрів. На полювання виходить, зазвичай під вечір.

Чим харчується лисиця в лісі?

Дуже обережне і потайне тварина з прекрасно розвиненим нюхом і виключно гострим слухом звичайна лисиця легко знаходить найрізноманітнішу здобич, частіше непомітно підкрадаючись до неї. Харчується лисиця в лісі в основному різними ссавцями: від дрібних землерийок до молодняка зайців і навіть телятами косулі. Особливо багато лисиця ловить мишоподібних гризунів - мишей і полівок. Полювання лисиць на гризунів навіть отримала спеціальну назву "мишеваніе" (виключно спритне і майстерне). Особливо характерно воно для зимового періоду в лісі. На снігу, на місцях мишеванія, де лисиця звичайна викопувала з-під снігу гризунів, можна побачити її численні, сліди, які тягнуться ланцюжком, що утворюється під час її бігу. Сліди задніх ніг точно потрапляють в сліди передніх.

Від сліду вовка або собаки сліди лисиці звичайної відрізняються не тільки меншими розмірами, а й характером Від сліду вовка або собаки сліди лисиці звичайної відрізняються не тільки меншими розмірами, а й характером   окремого відбитка (на сліду лисиці відбитки подушок двох середніх пальців лапи висунуті вперед на стільки, що між ними і відбитками подушечок двох бічних пальців можна покласти сірник) окремого відбитка (на сліду лисиці відбитки подушок двох середніх пальців лапи висунуті вперед на стільки, що між ними і відбитками подушечок двох бічних пальців можна покласти сірник).

Менше значення в харчуванні звичайної лисиці грають птиці і їх яйця, яких вони іноді добувають з наземних гнізд. Чи не гребує вона і стервом. Влітку лисиця споживає також різних земноводних, ящірок, жуків і їх личинок. В цей час і восени їсть також ягоди: чорницю, брусницю.

розмноження лисиці

Нори, в яких лисиця звичайна влаштовує лігво для виведення дитинчат, вона риє зазвичай в самій глухому частини лісу, в частіше невеликих лісових масивів, які чергуються з обробленими полями, чагарниковими заростями або луками, на схилах ярів, на сухому узгір'ї з піщаним ґрунтом. Вирита нора йде похило вглиб на 1-1,5 м, а потім тягнеться під землею на 3-4 м. Характерна особливість лисячій норі - кілька вихідних отворів. У такій норі зазвичай вже в кінці березня, раз на рік, самка після 8-тижневої вагітності народжує п'ять-шість лисенят. Через 2 тижні лисенята прозрівають, починають швидко розвиватися і вже в кінці квітня - початку травня виповзають з нори, граються між собою, а статут, спокійно лежать, гріючись на сонці.

Батьківську нору лисенята не покидають протягом всього літа. У червні вони вже беруть участь в полюванні разом з дорослими. Статевої зрілості молоді лисиці досягають в дворічному віці, але бувають випадки, коли молоді самки починають Батьківську нору лисенята не покидають протягом всього літа розмножуватися вже на наступний рік.

Яку користь приносить лисиця?

Лисиця звичайна має велике господарське значення як виключно активний винищувач шкідливих гризунів, особливо в степових областях. Цікаво, що в роки масового розмноження гризунів лисиця загризає їх значно більше, ніж може з'їсти. Відомі цікаві факти, коли лисиця знищувала за одну ніч близько 100 полівок. Харчуючись комахами-шкідниками, лисиця приносить користь лісовому господарству, оберігаючи молоді лісові насадження від пошкоджень. Велике значення має руда лисиця і як цінний мисливсько-промисловий хутровий звір.

На наступному відео дивіться як звичайна лисиця, а точніше ціле сімейство лисиць пристосувалося до виживання в умовах середовища проживання. Володіючи неймовірною хитрістю і спритністю, лисиця може жити по сусідству з людиною і при цьому залишатися непоміченою.

Чим харчується лисиця в лісі?
Де живе лисиця звичайна?
Чим харчується лисиця в лісі?
Яку користь приносить лисиця?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама