Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Магнолія - ​​Кущі - Природа і тварини

Першу магнолію завезли в Європу з Америки тільки в кінці XVII або на початку XVIII   століття Першу магнолію завезли в Європу з Америки тільки в кінці XVII або на початку XVIII століття . І коли з нею познайомилися європейці, їх захоплення був невимовний. Почалася "магнолієвого лихоманка", подібна "тюльпанової гарячці" в Голландії. Садівники стали красти квітучі дерева друг у друга і переправляти в Голландію в обмін на цибулини тюльпанів. Дуже постраждав при цьому Сад Курйозів на млиновий пагорбі в Мідессеке, що належить англійцю П. Коллінзу, одному Карла Ліннея. Цей сад обкрадали двічі. Крадіжка прийняло такі розміри, що в справу втрутилися газети. 4 липня 1768 року англійська газета "Дейлі Адвертізер" звернулася до парламенту з проханням припинити розбій злодіїв.

До Росії багато разів завозили магнолію, але вона не приживалася. У Нікітському ботанічному саду Криму саджанці росли погано, поки садівники не догадались вирощувати їх в горщиках. Причиною повільного зростання була худа вапняна грунт Нікітських схилів. Саджанці зміцніли тільки в середині минулого століття, коли для них викопали котлован і заповнили його перегнійної грунтом. Потім магнолія перебралася на Кавказ.

Назва "магнолія" цього декоративного рослині дав Карл Лінней на честь директора ботанічного саду в Монпельє П. Магнолії. Американці ж звуть магнолії або огірковим деревами, за схожість плодів з огірками, або деревьямі- парасольками, за те, що листя дерева, зібрані на кінцях гілок, утворюють парасольку. З них найпривабливіша - магнолія крупнолистная. Її листя бувають завдовжки до 1 метра, і під одним листом цілком можна сховатися від дощу, а їх в парасольці 6 або 7.

У американських магнолій квіти білі або кремові. В Азії ростуть магнолії, квіти у яких рожеві або червоні, і зацвітають вони, коли на деревах ще немає листя. Одна з азіатських магнолій зростає у нас на Кунашир, одному з островів Курильської гряди. Листя її, зверху зелені, а знизу блакитно-білі, схожі на поштову папір, раніше використовувалися замість поштових листівок.

Але більш за все відома вічнозелена магнолія півдня. Висота дорослого дерева досягає 30 метрів. Обвішані глянсуватими шкірястими листям і білими чашоподібних квітами, воно нагадує яскраво освітлену новорічну ялинку. Запах квітів пряний, дурманно п'янкий. Перенасичений їм повітря може викликати запаморочення і навіть непритомність.

З листя, квітів і молодих гілок магнолій видобувають цінне ефірне масло. А в спекотну погоду дерева випаровують його в такій кількості, що варто піднести запалений сірник, як спалахує фіолетове полум'я.

Сімейство магнолієвих нараховує 12 родів і близько 230 видів, серед яких чимало дивовижних рослин, відомих з найдавніших часів. У їх числі "священний вухо-квітка" ацтеків, товсті м'ясисті пелюстки якого з загорнутими краями нагадують людське вухо. Це і знаменитий іланг-іланг - "пурхають квітка", масло з пелюсток якого високо цінується у виробництві духів; це і шедевр природи-рослини інків черімоія, чиї плоди не мають рівних по вишуканому смаку і аромату. Дивовижний, рослиною є і кауліфлорія, чиї квіти ростуть прямо на стовбурі; проте найвідомішим серед усіх є, мабуть, мускатник, вічнозелене дерево п'ятнадцятиметрової висоти.

Історія розселення мускатного горіха сповнена героїчних і драматичних подій. вперше потрапивши з Індії в Європу ще в середині VI століття, мускатні прянощі швидко завойовують світовий ринок. Внаслідок небезпечного і довгого шляху з Індії в Європу прянощі були дуже дороги і цінувалися на вагу золота і тому ставали символом багатства і використовувалися в якості грошей. Незважаючи на небезпеку, торгівля ними була дуже вигідна, європейці намагалися захопити її в свої руки і без посередництва арабських купців дістатися до Молуккських островів - легендарної батьківщини прянощів.

У гонитві за ними були зроблені найбільші географічні відкриття. У 1497-1499 роках португальці під керівництвом Васко да Гами відкривають новий морський шлях до Індії навколо Африки, а на початку XVI століття іспанці на чолі з Магелланом, огинаючи Південну Америку, роблять перше в світі кругосвітню подорож.

Ціни на мускатний горіх починають падати тільки в кінці XVIII століття, коли французам вдається покінчити з монополією голландців і розвести мускатні дерева в своїх колоніях на інших островах Індійського океану.

Японські археологи на острові Хоккайдо виявили скам'янілий квітка, який цвів 80 мільйонів років тому. Під мікроскопом добре видно навіть насіння цієї рослини, схожої на одну з різновидів сучасної магнолії. Біологи, що дослідили рідкісну знахідку, стверджують, що це перший відомий викопний квітка епохи мезозою.

За китайськими легендами, в давні часи злі хунхузи напали на мирне китайське селище, перебили чоловіків, старих і дітей, забрали худобу, знищили посіви рису, а сто найкрасивіших дівчат зв'язали і залишили на площі. Дев'яносто дев'ять днів і ночей веселилися загарбники, і щоранку вбивали одну з полонянок. Коли прийшла черга вмирати останньої, обняла вона землю, на якій лежали мертві тіла подруг, і почала гірко голосити: "Рідна земля! Ти ростила наших батьків і матерів, ти бачила смерть і наші муки. Не допусти, щоб тлін спустошив наші молоді тіла. Не дай нам зникнути назавжди! " А коли п'яні хунхузи на ранок прокинулися, на площі не виявилося жодної дівчини, тільки велике красиве дерево росло там, і сто прекрасних біло-рожевих бутонів були готові розкритися на ньому у всій своїй красі. Розбійники в дикій злобі порубали дерево на шматки і розкидали на швидких конях по степах і передгір'ях. Але куди падала частина чарівного дерева, на тому місці з'являлося нове рослина, на якому щовесни зацвітала сто ніжних бутонів, сто воскреслих дівочих сердець. Цим деревом була магнолія.

У багатьох місцях Криму і Кавказу можна зустріти цілі плантації і вулиці, обсаджені магноліями. Дивовижні вулиці магнолій в Адлері, Сухумі і Сочі. Приємно, що люди віддають їм цілі проспекти. Пишні місяцеподібні квіти, як би наповнені внутрішнім світлом, радують погляд, надають цим південних містах незвичайну чарівність.

Магнолія

Суланжа (Magnolia X. soulangiana). Високий чагарник 2-4 метри заввишки або невелике дерево до 5-8 метрів (в залежності від сорту). Являє собою гібрид від схрещування магнолії голою і лилиецветних. Листя зазвичай обернено-яйцеподібні, темно-зелені, 8-16 см завдовжки і 5-8 см шириною. Квіти частіше рожево-червоні, іноді білі, з ніжним ароматом. Розмір їх дуже варіює у різних сортів, досягаючи 12 см в діаметрі. Цвіте в травні 15-20 днів. Посухостійка. Є багато садових форм, деякі з яких можуть бути стійкі в Середній смузі Росії.

Посилання по темі:

  • Магнолія
  • Що означають квіти
  • Японський сад
  • квіткові
  • Варіанти оформлення ділянки.
  • Варіанти оформлення ділянки.
  • Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама