Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як закрити батарею гіпсокартоном: поради та рекомендації

Якісний екран для батареї: як його правильно зробити з гіпсокартону

Деякі нові радіатори опалення настільки добре виглядають, що їх цілком можна використовувати на видимих ​​місцях. Однак старі чавунні аналоги здатні істотно погіршити естетичні параметри сучасного приміщення. Такий недолік усунути буде не складно, якщо акуратно закрити відповідне функціональне виріб конструкцією з гіпсокартону. Для фінішної обробки створеної зовнішньої поверхні можна використовувати фарбу, шпалери, інші декоративні матеріали.

Обмеження, про які слід пам'ятати

Красиво обшити гіпсокартоном можна різні виступи. Але вже на стадії підготовки до реалізації даного проекту необхідно врахувати наступні важливі практичні деталі.

Пропонуємо Вам ознайомитися: Кріплення до стіни з гіпсокартону радіаторів опалення ?

Система опалення конвекторного типу буде працювати досить ефективно тільки в тому випадку, коли до приладів забезпечений вільний доступ повітря і ніщо не заважає його подальшому вільному переміщенню вгору. Блокування цих потоків не дозволить проводити швидкий нагрів. У власників індивідуальних котлів підвищиться витрата палива, або електроенергії. У конструкції з гіпсокартону мають бути присутні відповідні отвори.

Чавунні радіатори випромінюють в інфрачервоному діапазоні. Наявність суцільної перегородки, що не пропускає тепло в кімнату, неприпустимо. Саме тому, з гіпсокартону слід створювати основну частину конструкції. Безпосередньо перед радіатором роблять прямокутний виріз. У нього вставляють гратчасті металеві або пластикові екрани.

Аварія в системі теплопостачання. Танення снігу, який потрапив на підвіконня випадково. Прибирання приміщень. У всіх перерахованих ситуаціях не можна виключити потрапляння на гіпсокартон води. Саме тому для виготовлення подібних обшивок краще використовувати гідроустойчівостью види таких будівельних матеріалів.

Як зашити батарею гіпсокартоном: основи технології і корисні рекомендації

Витрата матеріалів, додаткові пристосування, зміни в методику будуть залежати від конкретних умов, архітектурних особливостей приміщення. Але такі поради стануть в нагоді в більшості випадків, коли необхідно обшити радіатор гіпсокартоном:

    • Найменше коштів буде потрібно, якщо зробити конструкцію компактної для короба батареї опалення . Тут треба тільки буде забезпечити мінімальну відстань 10-12 см від поверхні опалювального приладу до внутрішньої поверхні стінок в усіх напрямках.
    • Перед проведенням робіт необхідно відновити пошкоджене покриття батареї, пофарбувати її. Знадобиться ревізія підключень до системи трубопроводу, усунення виявлених несправностей. Також усуваються дефекти стін, закладаються щілини на всіх ділянках, які будуть згодом закриті листами гіпсокартону.
    • Далі проводиться розмітка з використанням підручних інструментів і рівня. При проектуванні короба слід врахувати, що він буде більш міцним, якщо встановити його на підлогу. Лінії креслять на стінах і на підлозі, щоб точно були визначені контури всієї конструкції.
    • Якщо обшити всю стіну, то можна буде заховати не лише сам радіатор, але і всі труби інженерної системи. В цьому випадку розмітка наноситься також і на стелі.
    • Каркас створюється з сталевих оцинкованих профілів з перетином у вигляді букви «П». Між собою їх з'єднують за допомогою шурупів. Для фіксації елементів на стінах застосовуються дюбелі, які встановлюються з кроком 20-30 см. Щоб згинати профілі потрібним чином, можна робити надрізи на їх стінках з використанням ножиць по металу.
  • Якщо опорний каркас створений якісно, ​​то закрити його листами гіпсокартону буде не важко. Нарізку цього матеріалу на частини з потрібними розмірами можна виконати з використанням звичайного великого канцелярського ножа. Замінюйте його леза вчасно для спрощення виконання робочих операцій.
  • Для того щоб обшити будь-які форми каркаса гіпсокартоном надійно, зберігайте невеликий крок між окремими шурупами, не більше 12-15 см. Щоб запобігти помилкам, виготовляйте послідовно і відразу ж закріплюйте вирізані деталі. Кутові частини (при їх наявності) зміцнюються додатково оцинкованими профілями «Г» - подібної форми.

Слід акуратно обшітьрадіатор, усунути всі нерівності в місцях стиків окремих елементів. Зробити це можна з використанням монтажної полімерної сітки і подальшої шпаклівки таких ділянок. На створену гладку поверхню наносяться фінішні захисні і декоративні покриття. Отвір перед радіатором закривається сітчастим екраном.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама