Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Декупаж батарей

  1. Види декорування батарей
  2. Підготовка до декупажу
  3. етапи робіт
  4. Виконання декупажу серветками
  5. підсумки декупажу

Інтер'єр міської квартири, обладнаної системою централізованого опалення, можна урізноманітнити різними способами. У тому числі і за допомогою прикраси чавунних радіаторів, які стають більш привабливими і стильними - справжніми витворами мистецтва. Для цього можна використовувати декупаж батареї опалення своїми руками - технологію, що вимагає наявності не тільки навичок, скільки часу і відповідних матеріалів. Також читають: « Декоративні екрани для приладів опалення: вибір і установка «.

Види декорування батарей

Інтер'єр міської квартири, обладнаної системою централізованого опалення, можна урізноманітнити різними способами

Декупаж - це обклеювання батареї папером або тканиною.

Додання радіатора оригінального виду - не така складна задача. Хоча перед тим як вибирати варіанти оформлення варто вирішити, чи буде декупаж батарей доповнювати інший інтер'єр або вони стануть головними деталями обстановки. Також обов'язково враховувати і творчі здібності виконавця робіт.

Якщо до цього він ніколи не займався декоруванням, можливо, варто скористатися послугами іншого члена сім'ї або спочатку потренуватися, прикрасивши за обраною методикою звичайний шматок металу. Вибирайте стиль і малюнок для прикраси батареї щоб вона гармонійно вписувалася в обстановку приміщення.

Фарбувати радіатор слід в такі ж кольори, які вже є в інтер'єрі.

Прикраси можуть виконуватися за допомогою різних видів декупажу батарей:

  • фарбування поверхні за допомогою кольорових фарб;
  • нанесення об'ємних орнаментів і малюнків;
  • наклеювання накладних візерунків;
  • декорування за допомогою серветок.

Останній варіант декупажу батареї опалення своїми руками використовується частіше інших - завдяки невеликим витратам часу і матеріалів. Основними елементами для нього є звичайні і доступні у продажу багатошарові серветки з орнаментом, через що технологія називається також серветковий. Розібратися в ній і провести роботи по оформленню чавунного радіатора може практично кожен. Корисно знати: " Як зробити биокамин для квартири своїми руками «.

Підготовка до декупажу

Перед початком декупажу на батареї слід провести заміри прикрашаного об'єкта. Для цього знімають мірки з однієї із секцій - по її ширині обрізається серветка. Технологія передбачає два варіанти декорування:

  1. візерунки на паперовому елементі стикуються один з одним, утворюючи нерозривний орнамент;
  2. радіатор розфарбовується акриловою фарбою, а вирізаний з серветки малюнок наклеюється в окремих місцях. При цьому кольору серветки можуть приблизно збігатися з відтінком пофарбованої батареї або, навпаки, контрастувати з ним.

фольгированная   пароізоляція для лазні на стелю   , Підлогу і стіни укладається блискучою стороною всередину фольгированная пароізоляція для лазні на стелю , Підлогу і стіни укладається блискучою стороною всередину.

Часто запитують про те, як відрізнити пароізоляцію від гідроізоляції . Але відмінності не в матеріалі, а в його властивості.

Забезпечте гарне провітрювання. Працювати зручніше без рукавичок. Радіатор потрібно добре вимити і знежирити. Для цього підійде спеціальний склад або спиртовмісні розчини. Бажано, щоб теплообмінник був холодний.

етапи робіт

В першу чергу декупаж серветками своїми руками для початківців складається з наступних етапів:

В першу чергу декупаж серветками своїми руками для початківців складається з наступних етапів:

Потрібно вирізати квіточки і наклеїти їх на батарею.

  • видалення з радіатора старої фарби;
  • грунтовки металу за допомогою білої (або інший, що підходить для обраного візерунка) емалі;
  • вирізання малюнків відповідно до розміру і розташуванням на батареї;
  • наклейки візерунків на поверхню.

Перед початком слід приготувати всі необхідні матеріали, включаючи наждачний папір, розчинник, емаль для фарбування, клей, кисті і лак для покриття готового малюнка. Серветки підбираються залежно від обраного стилю. А для того щоб забезпечити максимальну стикування малюнків (при виборі першого варіанту оформлення) коштує передбачити наявність акрилових фарб під колір основного матеріалу. Цікава стаття: " Декор труб опалення «.

Виконання декупажу серветками

Знаючи, як зробити декупаж своїми руками і основні етапи виконання робіт, слід дотримуватися їх черговість:

Знаючи, як зробити декупаж своїми руками і основні етапи виконання робіт, слід дотримуватися їх черговість:

Наклеєні серветки покриваються лаком.

  • почати процес обробки батареї з її ошкуривания, видалення бруду і пилу, і, нарешті, знежирення;
  • провести ґрунтовку металу. Для цього рекомендується використовувати матеріал на гіпсовій основі, що дозволяє заощадити фарбу;
  • нанести емаль. Можна зробити це за допомогою пензлика. Хоча не виключено і використання автомобільної емалі в балончиках, зручно лягає на метал і швидко висихає.
  • приміряти заздалегідь розмічені малюнки на секції радіатора і приклеїти за допомогою розведеного водою (1: 1) клею ПВА;
  • при появі нестиковок зафарбувати НЕ заклеєні серветками частини.

використовувати   теплоізоляційні рулонні матеріали   можна практично для будь-яких робіт з утеплення використовувати теплоізоляційні рулонні матеріали можна практично для будь-яких робіт з утеплення.

Виробник так розраховує розміри утеплювача Rockwool , Щоб максимально полегшити монтаж.

Після нанесення малюнка на радіатор рекомендується забезпечити його збереження протягом декількох наступних років - хоча б до початку нового ремонту. Для цього застосовують спеціальний термостійкий лак, завдаючи який варто враховувати його токсичність - в приміщенні не варто перебувати до тих пір, поки не висохне покриття. Тепер роботи з виконання декупажу батареї опалення, фото прикладів яких для отримання натхнення можна знайти в мережі в досить великій кількості, можна вважати закінченими.

підсумки декупажу

Якість декорування батареї багато в чому залежить від професіоналізму виконавця. Але, навіть якщо в процесі декупажу були допущені помилки, помітні вже після висихання фарби (але до нанесення термостійкої емалі), існує можливість швидкого виправлення ситуації. Невдалу частину зафарбовують фарбою, дають висохнути і наклеюють зверху новий візерунок. А після того як результат роботи вийшов цілком влаштовує виконавця, можна вважати, що цей етап прикраси кімнати завершився вдало - і переходити до інших батареям.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама