Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Екрани для батарей опалення: декоративні, скляні, пластикові металеві на чавунну батарею

  1. Переваги використання захисних екранів
  2. інші достоїнства
  3. видове різноманіття
  4. Фізика і механіка роботи

Установка батарей опалення зазвичай відбувається на самому видному місці. Вони відкриті і не додають приміщенню естетичності. Дизайнерське різноманітність батарей сьогодні дуже широко, але закрити їх все одно хочеться, особливо неестетично чавунну батарею опалення, яка рідко вписується в дизайнерські концепції та вибивається практично з будь-якої стилістики. Тому вдалим рішенням для будь-якого приміщення, в якому встановлено радіатори опалення, буде встановити захисний екран. Установка батарей опалення зазвичай відбувається на самому видному місці

Захисний екран для батарей опалення. Натисніть на фото для збільшення.

Переваги використання захисних екранів

Різні декоративні екрани для батарей дозволять не тільки додати естетичності приміщенню, а й функціонально поліпшать умови і якість опалювального процесу. Сьогодні екран для батарей опалення дозволяє вирішити ряд завдань:

  • вони створюють гармонію простору, так як здатні вписатися в будь-який дизайнерський інтер'єр;
  • захисні екрани для радіаторів здатні забезпечити максимальну тепловіддачу, всупереч усталеній думці про те, що вони знижують ефект; саме тому багато, помиляючись, відмовляються від установки екранів на батареї опалення;
  • екран для батареї зручний з точки зору досяжності термостата.

Головні плюс екранів для радіаторів - легкість монтажу і простота промивання. Натисніть на фото для збільшення.

інші достоїнства

Встановлений екран для батареї опалення не вимагає технічної підтримки, він без зусиль знімається, надівається, його легко мити. Кріплення декоративних екранів на батареї опалення ховаються всередині, вони надійно закріплюють панель екрану навіть на відстані 30 см від стіни. Для виробництва скляних панелей використовують скла товщиною до 8 мм, скла попередньо загартовують. Сьогодні декоративні екрани для радіаторів опалення - безпечний вибір, що оптимізує опалювальний процес.

видове різноманіття

Дизайнери, технологи та інженери створюють неймовірне розмаїття моделей і форм екранів для радіаторів опалення. Сьогодні можна вибрати пластикові, металеві, скляні, дерев'яні щити для батарей, а також екрани для чавунних батарей, які все ще бездоганно служать і вимагають естетизації.
Відмінності екранів для радіатора опалення полягають в способі їх монтування, конструкції самої моделі і матеріалу.

Відмінності екранів для радіатора опалення полягають в способі їх монтування, конструкції самої моделі і матеріалу

Навісний екран для батарей. Натисніть на фото для збільшення.

Навісні декоративні екрани для радіаторів найбільш прості в монтажі. Найчастіше технічна підтримка не потрібна: навісний щит для батареї просто вішається на сам радіатор або генератор. Виготовляються вони найчастіше з металу. Навісні металеві екрани для батарей не перешкоджають ні теплообміну, ні вільної циркуляції повітряного потоку. Це видно на фото. Навісні щити мають прямокутну або квадратну форму з заокругленим обрамленням.

Плоскі моделі щитів на батареї опалення встановлюються найчастіше. Їх найбільша затребуваність пов'язана з декоративними можливостями їх створення. Пласкими екранами радіатора опалення закривають опалювальні конструкції, коли вони знаходяться за межами рівня нависає підвіконня, або вбудовують їх в ніші, сконструйовані для цієї мети.

Це можна побачити на фото. Плоскі щити на батареї опалення встановлюються для ефекту створення єдиної стіни. Дизайнерському польоту думки тут немає меж - такі панелі іноді виглядають як шедеври творів мистецтва. Виготовляють їх з будь-яких матеріалів: дерева, пластика, скла, металу, застосовуючи різні методи декорації від кування до різьблення.

Щити-короби для радіаторів опалення встановлюють найчастіше, коли потрібно приховати дуже неестетичні опалювальні системи, які абсолютно вибиваються із загальної картини. Такі декоративні екрани для радіаторів у вигляді короба встановити найпростіше. Зазвичай їх встановлюють, коли вибір екрану радіатора опалення відповідає архітектурним планом.

Зазвичай їх встановлюють, коли вибір екрану радіатора опалення відповідає архітектурним планом

Короб з «нержавійки». Натисніть на фото для збільшення.

Нержавіючі металеві екрани для батарей дуже практичні, за ними легко доглядати, тому, дотримуючись технічні вимоги їх експлуатації, такі моделі можна встановлювати як в житлових приміщеннях, так і в місцях громадського відвідування. Установка металевих екранів на радіатори опалення характерна для стилів techno або hi-tech. Фото даного екрану показує всі плюси таких моделей. Ці щити виготовляються на основі алюмінієвої або сталевої просічний сітки.

Вони побудовані на законах фізики, на підставі яких ясно, що зі збільшенням розміру осередку і зменшенням закритою поверхні опалювального приладу, в будинку буде більше тепла. Поверхні без сітки, тобто що представляють собою суцільні листи металу тут протипоказані. Дуже зручно зробити суцільну полку вгорі за рахунок того, що вона не знизить тепловіддачу так, як суцільна стіна, розташована спереду.

Такі щити мають високу теплопровідність. І навіть якщо конвекційні потоки поблизу батарей знижуються, то розігрівшись екран починає сам випромінювати тепло.

Дерев'яний екран. Натисніть на фото для збільшення.

Дерев'яні екрани для батарей найкраще підходять для декорування приміщення. На фото можна побачити їхні переваги. Різьба по дереву може прикрасити найпростіший класичний інтер'єр, не перенасичуючи його. Такі моделі можна придбати в готовому вигляді, але найчастіше їх роблять на замовлення, поєднуючи екран з естетикою простору. Єдиний значущий недолік дерев'яних моделей - їх сприйнятливість до змін температури і вологості.

Тому, встановлюючи дерев'яні екрани на батареї опалення, слід передбачити мінімізацію перепадів вологості, а матеріал екрану покрити захищають від деформації засобами.

Екрани з деревинно-волокнистої плити за своїми експлуатаційно-технічними характеристиками не поступаються натуральному дереву, а вартість їх нижче в середньому на 65%.

Екран зі скла. Натисніть на фото для збільшення.

Пластикові екрани для батарей відомі своєю демократичною ціною і високими експлуатаційними показниками. Але такі екрани не рекомендують встановлювати в житлових приміщеннях, особливо в дитячих кімнатах через їх екологічної небезпеки. Нагрівання пластмаси може викликати виділення шкідливих хімікатів, небезпечних для здоров'я. Встановлювати пластикові пересувні щити можна в нежитлових приміщеннях з великою площею.

Екрани для радіаторів опалення зі скла. Такі панелі зазвичай представляють собою плоскі листи з товстого загартованого скла прямокутної форми. Вони добре проводять тепло, закриваючи батарею тільки спереду, а простір зверху і знизу залишається вільним. Така конструкція є досить привабливою. Вона має безліч дуже корисних якостей, основним з яких є відсутність обмеження конвекції. Його легко демонтувати в разі потреби.

Скло пропускає теплове випромінювання. Для дизайнерів скляні екрани відкривають широкі можливості використання кольорового фотодруку.

Фізика і механіка роботи

Фізична основа процесу посилення в тому, що найкращим випромінювачем і поглиначем теплової енергії є абсолютно чорна поверхня, захисний екран поглинає інфрачервоне випромінювання батареї, а потім випромінює теплову енергію в приміщення. Тому декоративні екрани для батарей опалення повинні:

Володіти високою теплопровідністю, яка не дозволить поглиненої теплової енергії згаснути або повернутися назад.

Внутрішня поверхня декоративних екранів на радіатори опалення повинна мати максимальний коефіцієнт поглинання інфрачервоного випромінювання. Навіть невелике зниження цього коефіцієнта призводить до значного зниження тепловіддачі самої батареї опалення. НЕВИПРОМІНЮВАННЯ теплова енергія повертається назад в опалювальні труби.

Щити для радіаторів опалення повинні бути оснащені тепловим екраном-відбивачем. Такий щит відображає інфрачервоне випромінювання від задньої поверхні радіатора опалення, перенаправляючи його на поглинаючу поверхню щита для батареї, що підсилює парниковий ефект.

Навіть з наявністю відображає щита потік інфрачервоного випромінювання на стіну за батареєю опалення зменшиться лише в п'ять разів. Для оптимізації обігрівального ефекту потрібна наявність теплоізолюючого шару з волокнистого полімеру, укладеного в тонкі алюмінієві листи. Як утеплювач найчастіше використовують синтепон.

Цей матеріал товщиною в 5 мм знижує інфрачервоне випромінювання на стіну в 40 разів. Інші теплоізоляційні матеріали такого ефекту при даній товщині не дають, але теж використовуються.

Знання фізичних законів і властивостей екранів на радіатори опалення дозволить зробити правильний, грамотний вибір.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама