Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Електричні радіатори (батареї) опалення

  1. тепловентилятор ↑
  2. Масляний радіатор ↑
  3. конвектор ↑
  4. Інфрачервоний радіатор ↑
  5. Конструкція приладу ↑
  6. Переваги електроопалення ↑
  7. Розрахунок потужності електричного радіатора ↑
  8. Установка електричних батарей ↑
  9. Як вибрати конвектор ↑
  10. Монтаж електричного інфрачервоного конвектора ↑

Люди завжди відчували потребу в теплоті, збираючись з давніх-давен у багать. Найпершим спорудою, яке з'являлося в будинку, була велика піч, і вже навколо неї будували інші кімнати. Минув час, і зводити почали цілі системи обігріву, це були батареї водяного опалення. Але зараз у центрального опалення з'явилася гідна заміна - електричні радіатори опалення.

За габаритами і місця розміщення все електричні радіатори поділяються на стельові, підлогові і настінні. За принципом роботи можна вибрати один з чотирьох видів електричних обігрівачів. Це тепловентилятори, масляні радіатори, конвектори та інфрачервоні обігрівачі. Розглянемо окремо кожен з них.

тепловентилятор ↑

Принцип роботи приладу - прокачування повітря через нагрівальний елемент (тен) і повернення його в кімнату вже теплим. Нагріте повітря швидко поширюється по кімнаті. З недоліків приладу - спалює кисень в кімнаті, на тен потрапляють дрібні частинки пилу, що викликає запах, споживає велику кількість електроенергії, його не можна використовувати в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості.

З недоліків приладу - спалює кисень в кімнаті, на тен потрапляють дрібні частинки пилу, що викликає запах, споживає велику кількість електроенергії, його не можна використовувати в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості

Тепловентилятори бувають настільними і підлоговими

Масляний радіатор ↑

Нагрівальний елемент приладу нагріває масло, яке знаходиться всередині радіатора. Масло ж нагріває стінки агрегату, а вони передають тепло в приміщення. Переваги - в процесі роботи не спалюється кисень, дрібні частинки пилу не потрапляють на тен. Агрегат мобільний - його можна переносити з кімнати в кімнату, хоча габарити приладу чималі, що, звичайно, є мінусом. Ще мінуси - висока температура води, що нагрівається поверхні (можна випадково обпектися) і нерівномірний прогрів кімнати.

Ще мінуси - висока температура води, що нагрівається поверхні (можна випадково обпектися) і нерівномірний прогрів кімнати

Недорогі масляні радіатори Scarlett

конвектор ↑

Комфортна температура в кімнаті створюється шляхом безперервного руху повітря в кімнаті. Принцип дії приладу побудований на законах фізики: холодне повітря важче теплого, тому він опускається вниз. Потрапляючи в нижню решітку конвектора, де знаходяться нагрівальні елементи, він нагрівається, стає важче і піднімається вгору. Знову остигаючи, повітря опускається вниз і цикл повторюється. Пристрій не пересушує повітря, не вимагає постійного контролю, його можна використовувати у вологих приміщеннях. Конвектори легко монтувати, і єдиним недоліком приладу може стати відсутність місця в квартирі для монтажу.

Конвектори легко монтувати, і єдиним недоліком приладу може стати відсутність місця в квартирі для монтажу

Електричні конвектори можуть бути настінними і підлоговими

Інфрачервоний радіатор ↑

Останнє покоління електричних опалювальних приладів. Принцип дії заснований на роботі електромагнітних хвиль, які нагрівають не повітря в приміщенні, а що знаходяться в ньому предмети. Корпус приладу при цьому залишається холодним.

Конструкція приладу ↑

Під електричною батареєю прийнято розуміти поєднання двох або більше елементів, які здатні хімічну енергію перетворювати в електричну. Однак термін «радіатор» використовують і до одного елементу. Основними частинами елемента виступають два електроди, які поміщені в електроліт в посудині. Найвідомішим прикладом електродів вважаються цинкові і мідні пластини.

Електричні радіатори нагадують водяні конструкції. Відмінність криється в тому, що замість води застосовується електричний струм. Тепло виділяється, коли електричний струм проходить по нагрівального елементу батареї. Це тепло нас і зігріває холодними вечорами.

Конструкція електричного обігрівача

Електричні радіаторів мають схожість з олійними виробами за одним показником - в якості теплоносія вони використовують рідке мінеральне масло. Електричні батареї дуже герметичні, тому бояться, що масло потече, не варто. Крім цього, вони оснащені системою, що захищає апарат від перегріву.

Самі по собі електричні обігрівачі компактні і здатні вписатися в будь-який інтер'єр. Іноді в складі присутні камені, за рахунок цього батарея нагрівається, зберігаючи тепло протягом декількох діб.

[Include id = "1" title = "Реклама в тексті»]

Управління електричними радіаторами здійснюється через терморегулятор, який знаходиться в батареї. Але можна придбати і прилад без терморегулятора, що дозволяє створити загальну систему опалення, якій можна буде згодом управляти від одного електричного регулятора.

Переваги електроопалення ↑

Використання електричних обігрівачів зручно при низькій температурі в квартирах і будинках, коли за вікном ще холодно, а опалювальний сезон ще не почався. Бувають також випадки, коли центральна система працює не на належному їй рівні.

Електричні радіатори дуже корисні в будівлях з сучасними системами опалення, коли часто трапляються перебої і навіть аварії, і виникає потреба підтримки необхідної температури. Це актуально для приватних додому, заміських котеджів, квартир з опаленням і дач, де центральна система працює через раз.

Електричною енергією можна досить легко управляти. Системи опалення, які оснащені електричними радіаторами, дозволяють регулювати кліматичний режим в будинку. Як і масляні батареї, настінні моделі в своїй конструкції мають електронний термостат, який дозволяє підтримувати в обігрівається кімнаті задану господарем температуру.

Подібний підхід навколишньому повітрю не дозволяє згоряти. Крім цього, на відміну від традиційних конвекторних обігрівальних приладів, електричні батареї не мають відкритих спіралей, що спалюють навколо кисень. Його рівень у опалювальному приміщенні падати не буде. До того ж кімнати, опалювальні за допомогою електрики, вільні від шкідливих газів, кіптяви і диму.

Електричні радіатори опалення: вибрати зараз прилад можна з будь-якої потужністю і з будь-якою кількістю секцій

У зимовий час аварії на теплотрасах - аж ніяк не рідкість. Найчастіше вони провокують катастрофічне падіння температури повітря в опалювальних будинках. У подібних ситуаціях нічого не залишається іншого, як скористатися якимось електричним опалювальним приладом.

Але хороші електропобутові апарати заздалегідь розбираються спритнішими громадянами, а ось небезпечне енергоємне обладнання залишається в магазині. Щоб не ризикувати, варто підстрахуватися заздалегідь і встановити в житло новий електричний радіатор.

Розрахунок потужності електричного радіатора ↑

Для усередненого розрахунку потужності обігрівальних електричних батарей в службових та житлових приміщеннях, зручно використовувати формулу: 1 кВт теплоти на 15 - 18 квадратних метрів площі приміщення, якщо висота стін становить близько 2,7 метра. А ось якщо висота стін більше, необхідно на кожні наступні 10 сентиментів додавати близько 5% потужності.

А ось якщо висота стін більше, необхідно на кожні наступні 10 сентиментів додавати близько 5% потужності

Опалення електричними радіаторами: схема циркуляції охолодженої і нагрітої повітряної маси

Кожен віконний отвір слід перекрити тепловим потоком - під ним в обов'язковому порядку повинен бути встановлений радіатор. Тепловий потік є шторою і здатний утримувати рівномірний температурний баланс в кімнаті. Кількість тепла, що необхідно на опалення будівлі, в значній мірі визначається станом теплозахисту.

[Include id = "2" title = "Реклама в тексті»]

З огляду на той факт, що потужність електричних батарей опалення може коливатися в широкому діапазоні (0,5 - 3 кВт), то є прекрасна можливість придбати радіатор відповідної потужності, що буде позитивно впливати на всю навколишню проводку і розетки. Опалення будинку електричними батареями дозволяє компенсувати втрати теплоти через огороджувальні конструкції будівлі - двері, покрівлю, вікна, стіни, перекриття.

Установка електричних батарей ↑

Сьогодні на ринку представлено багато обігрівачів, які зручні, економічні і прості в установці. Для обігріву однієї кімнати знадобиться всього лише один радіатор.

Якщо таку батарею встановити під вікном, це допоможе заблокувати потрапляння холодного повітря всередину квартири з щілин віконного отвору. Буде створюватися теплова завіса, яка здатна істотно комфортну температуру в житло підтримувати на необхідному рівні.

До переваг даних видів радіаторів відносять і їх високу потужність. Давно стало стандартом, що електричні батареї опалення характеризуються потужністю 2 - 3 кВт, що дозволяє опалювати кімнату значної площі. Додаткових обігрівальних приладів не потрібно.

Додаткових обігрівальних приладів не потрібно

Електричний радіатор в інтер'єрі: плоский акуратний прилад, який займає мінімум місця

Електричні батареї прийнято підвішувати на стіни так, як і звичайні радіатори, які працюють на водяних теплоносіях. Конструкції важать небагато, і один радіатор можна встановити на два кронштейна. Це дозволяє радіаторів висіти на посадочних місцях протягом десятиліть.

Не має потреби оплачувати дорогі будівельні роботи по прокладці димоходу, монтажу опалювального апарату в підвальному приміщенні і просверливании в стінах безлічі отворів для прокладки труб.

Далі необхідно тільки вставити обігрівач в розетку, і тепло відчується вже через деякий час. Що ж стосується витрати грошових коштів, то витрати на монтаж в три рази нижче, ніж на установку електрокотла. Крім того, система буде економічніше приблизно на 30%.

Як вибрати конвектор ↑

Що краще: конвектор або масляний електричний радіатор ↑

Монтаж електричного інфрачервоного конвектора ↑

Електричне опалення своїми руками ↑

Підводячи підсумок, можна сказати, що електрична батарея відмінно обігріває житло і використовується як основний вид опалення. Установка подібного радіатора дозволяє оптимізувати витрати грошових коштів на опалення будинку. І разом з цим в квартирі створюється сприятливий мікроклімат без протягів, диму і шкідливих газів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама