Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фонтан на сонячних батареях для садових ставків своїми руками

  1. будова
  2. види
  3. Плюси і мінуси

фонтан на сонячній батареї являє собою автономну конструкцію, до якої не потрібно прокладати електричний кабель.

будова

Конструкція фонтану включає:

  1. Підстава з трубою (воно являє собою виступаючу над поверхнею води фігуру).
  2. Напірний насос.
  3. сонячну батарею .
  4. Внутрішні труби.
  5. Фільтр або резервуар для води.

Практично в кожному фонтані використовують насос, який споживає струм з дуже малим напругою. Завдяки цьому не потрібно використовувати інвертор. Електробезпека пристрою стає дуже високою.

Насос перекачує рідину, яка знаходиться в резервуарі. Конструкція така, що вода, піднявшись в повітря, падає на корпус і стікає назад в резервуар. Вона здійснює полив підстави фонтану з декоративними частинами.

Цього резервуара може і не бути, адже фонтан знаходиться на поверхні ставка біля дачі, і воду можна брати з водойми. В такому випадку конструкція включає фільтр рідини. Він може знаходитися в днище корпусу або недалеко від підстави. Другий варіант завжди включає трубу, яка з'єднує фільтр з насосом.

Фонтан з резервуаром для води працює по замкнутому циклу. Фонтан з резервуаром для води працює по замкнутому циклу

Вода завжди циркулює по самій конструкції і ніколи не потрапляє за його межі. Другий варіант працює по відкритому циклу. Відбувається паркан рідини з водойми, формування струменя і полив нею поверхні ставка. При цьому струмінь може мати будь-яку форму і направлятися в сторони, здійснюючи полив ставка, а не тільки підніматися вгору.

Конструкція більш досконалих пристроїв включає акумулятор , А також контролер заряду. Він стежить за тим, наскільки зарядився акумулятор. Наявність цих елементів дозволяє фонтану працювати в похмуру погоду і навіть вночі.

Багато виробників доповнюють фонтан такими елементами:

  1. Набором накладок, які дозволяють формувати різну за формою струмінь. Вона може бути подвійний, спіненої, розсіяною.
  2. Світлодіодами. Вони, підсвічуючи потік води і крапельний полив ставка, підсилюють красу.
  3. Адаптерами харчування. Завдяки їм насос можна підключити до електричної мережі і милуватися поливом водойми в нічний час.
  4. Аератором. Завдяки йому полив ставка супроводжується насиченням води киснем.

види

Їх розрізняють за особливостями підключення сонячних батарей . Геліофонтани можуть мати:

  1. Вбудовані світлочутливі елементи.
  2. Виносні сонячні панелі.

Виносні сонячні панелі

У першому випадку поглинач світла і одночасно генератор струму розміщується на корпусі фонтану. Каркас може мати форму квітки (ромашки) з розміщеними на його пелюстках сонячними батареями. Ці панелі мають вологозахисний корпус. По центру квітки знаходиться трубка, продовженням якої стає струмінь.

Пристрій з вбудованими панелями потрібно розміщувати в тих частинах ставка, на які постійно світить сонце. Тільки так батареї будуть генерувати достатню кількість електрики. Якщо ставок малий і оточений деревами, від яких постійно падає тінь, то краще такий геліофонтан не використовувати. Замість нього потрібно встановити фонтан з виносної сонячною панеллю.


Виносну сонячну батарею можна монтувати там, де хочеться. Головне, щоб вистачило кабелю, який з'єднує її з основною частиною фонтана. Такий вид дозволяє використовувати енергію сонця найбільш ефективно.

Дизайн будь-якого з цих видів буває різноманітним. Підстава фонтану може нагадувати собою плоский коло, великий круглий листок з формою чаші, квітка і інші предмети.

Плюси і мінуси

Плюси і мінуси

Головна перевага - повна автономність і використання мінімальної кількості проводів. Через те, що напруга створеного сонячними батареями струму мале, високою стає безпеку використання таких фонтанів.

У літню пору пристрій може плавати цілодобово і здійснювати полив ставка протягом всього дня, іноді вечора. На час, коли ставок замерзне, прикраса слід забирати в приміщення. Демонтаж дуже легкий.

Недоліки. Якщо немає акумулятора, фонтан буде працювати тільки в денний час. Вночі, ввечері і при дуже сильної хмарності він перетвориться в плаваюче прикраса.


Сила натиску рідини залежить від погодних умов. Чим сильніше світить сонце, тим вище струмінь і краще полив водойми. Як тільки яскравість світла зменшується, натиск слабшає. Керувати ним неможливо. Ситуацію з ослабленням напору може поліпшити зміна насадки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама