Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж сонячних батарей на даху будинку

  1. Що потрібно врахувати
  2. Важливі моменти монтажу
  3. Встановлюємо сонячні батареї своїми руками

Сонячні панелі на дах будинку встановити не так вже й складно, тому деякі вирішують провести цю процедуру самостійно. Таке рішення не можна назвати правильним, але навіть якщо установкою даного пристрою на ваш будинок займаються майстри, непогано б ознайомитися з усіма тонкощами, щоб відразу ж визначитися - який вид монтажу вам потрібен, як зробити його максимально дешево і скільки це займе часу. Ці та інші питання ми розглянемо в даному тексті, але спочатку надамо вам інформацію про вельми цікавих факторах, які безпосередньо впливають на якість монтажу і специфіку використання сонячних панелей.

Що потрібно врахувати

Що потрібно врахувати

Ми виділили три важливих моменти. Отже, це:

  1. Околиці. Про це варто згадати ще до того, як ви купуєте сонячні батареї. Величезний вплив на показник енергоефективності пристрою робить розташування будівлі, на якому його встановлюють. Якщо поблизу ростуть височенні дерева або ж перебувають багатоповерхівки, тінь від яких якусь частину дня буде закривати ваш будинок, то слід або вибирати дуже потужні сонячні панелі, які здатні за мінімум часу поглинути багато сонячної енергії, або взагалі відмовитися від цієї ідеї.
  2. Показник інсоляції. У різних місцях рівень інсоляції різниться, часом істотно. Сама інсоляція - це кількість сонячної радіації, яка надходить на землю в тій чи іншій місцевості за певну кількість часу. Вимірюється дана величина в кВТ / м кв. / Дні, обчисленням займаються робочі, яким доручено встановлювати сонячні батареї, роблять вони це перед початком робіт.
  3. Витрати і потреби. коли дах з сонячних панелей тільки була придумана, ціни на такі пристосування були карколомними, десь 300 доларів на ват! Але технології не стоять на місці, і сьогодні ми маємо можливість придбати цю ж установку на куди більш вигідних умовах, адже середня вартість зараз становить 3-5 доларів на ват. Недоцільно купувати надпотужні сонячні батареї, якщо збираєтеся встановлювати їх на звичайний будинок. В ідеалі варто звернутися до професіонала, який розрахує, яка потужність є оптимальною конкретно для вашого випадку.

Важливі моменти монтажу

Важливі моменти монтажу

Ви вже точно вирішили, що вам потрібні сонячні батареї? В такому випадку зараз будемо знайомитися з правилами їх установки. Монтаж сонячних панелей можна здійснювати двома способами:

  1. Повна переробка покрівельного покриття будинку.
  2. Заміна якоїсь частини покрівлі на фотоелементи, вони досить схожі на черепицю для даху.

Багато людей вважають, що сонячні панелі являють собою якесь неймовірно громіздке і складне в плані монтажу пристрій, однак це зовсім не так.

Суть в тому, що давно вже була винайдена відмінна технологія установки сонячних батарей, назвали новинку Dow Powerhouse. Вони абсолютно недорогі, але швидко монтуються, а також їхня перевага полягає в тому, що енергоефективність таких батарей на 10% перевищує показники інших аналогічних пристроїв. Безпосередньо монтаж також обійдеться вам недорого, так що суцільні плюси, панове.

Варто обговорити і конкретне розташування сонячних панелей, дах-то велика, можна і повибірать. Отже, найкращим варіантом вважається південна сторона покрівлі, що цілком природно, адже нам потрібно, щоб на пристрій потрапляло якомога більше сонячних променів. Чим яскравіше буде світити сонце - тим ефективніше працюватимуть батареї.

Ми вже визначилися з тим, що переробка даху будинку зовсім не обов'язкова, сьогодні існує безліч альтернативних варіантів, для яких не потрібно чіпати покриття. Але є один нюанс: так як панелі кріпляться безпосередньо до покрівлі, то вона повинна не тільки бути міцною сама по собі, а й добре триматися за фундамент. Сонячні панелі завжди встановлюються під нахилом, причому це обумовлено не тільки необхідністю швидкого очищення поверхні від снігу. Справа в тому, що нахил потрібен для більш потужної роботи альтернативного джерела енергії. Наприклад, в центральних районах Росії оптимальний кут для отримання великої кількості сонячного тепла і світла становить 30-45 градусів, будинки з сонячними батареями на даху робляться там саме виходячи з цієї вимоги. Щоб визначити, який нахил повинен бути у вашому регіоні, краще, знову-таки, звернутися до фахівців.

Встановлюємо сонячні батареї своїми руками

Встановлюємо сонячні батареї своїми руками

Практика показує, що виконати цю процедуру самостійно не так вже й складно, якщо як слід ознайомитися з усіма нюансами. Однак проводити монтаж на даху багатоквартирного будинку, не маючи при цьому ніяких професійних навичок, не варто, це може загрожувати не тільки поганими наслідками в плані постійного виникнення смертних гріхів.

А тепер правила установки:

  • Ми вже говорили про необхідність нахилу панелей, але що, якщо дах вашого будинку плоска? У такій ситуації необхідно зробити зазор між покрівлею і сонячними батареями, щоб сонячна покрівля не перегріватися, через що може знизитися потужність її роботи. Взагалі встановлювати батареї можна на поверхню з будь-якою структурою, вона може бути навіть хвилястою.
  • Якщо ви хочете встановити не одну, а відразу парочку батарей на дах свого будинку, при цьому застосовуючи похилу консоль, неодмінно врахуйте той факт, що ширина між рядами повинна бути не менше 1/7 від висоти ряду, інакше панелі будуть затемнювати один одного.
  • Темна дах - не найкращий варіант для встановлення сонячних панелей, адже вони будуть надто сильно нагріватися, що нам не на руку. Тому краще пошукати яке-небудь покриття посвітлій, так і відображення променів буде краще, чому енергоефективність батарей підвищиться.

Максимально продуктивне використання сонячної енергії було придумано не так давно, але набуло нечувану популярність. У скільки б не обійшовся вам монтаж, сам пристрій в подальшому дозволить круто економити. Також дах з сонячних батарей є відмінним варіантом для установки на дачах і в заміських будинках, адже по суті таким чином ви отримуєте ні від кого не залежний джерело тепла і світла.

Процес монтажу не так уже й складний, але якщо ви від подібних справ далекі, скористайтеся професійними послугами і просто контролюйте, щоб працівники дотримувалися всіх правил установки, про які ми вам розповідали в даній статті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама