Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Опалення на балконі: варіанти, дозвіл, винос батареї в лоджію

  1. Як обігріти балкон взимку: популярні варіанти
  2. Традиційне парове опалення
  3. Електричне опалення
  4. інфрачервоне опалення
  5. Тепла підлога
  6. теплий плінтус
  7. Сонячні батареї
  8. Батарея на балконі: покрокова інструкція по перенесенню
  9. Як обігріти балкон взимку: короткі висновки

В умовах маленької житлоплощі багатоквартирного будинку зайвих квадратних метрів не буває. Останнім часом стає модним використовувати балкон в якості повноцінного приміщення, наприклад як робочий кабінет або просто місце для відпочинку. Практичність такого рішення важко переоцінити, але необхідно забезпечити опалення на балконі, інакше вся задумка провалиться.

Практичність такого рішення важко переоцінити, але необхідно забезпечити опалення на балконі, інакше вся задумка провалиться

Як обігріти балкон взимку: популярні варіанти

Перш ніж облаштовувати опалення на балконі, необхідно провести його обробку й утеплення. Як зробити його придатним для життя цілий рік? Можна скористатися одним з семи варіантів.

Традиційне парове опалення

Провести додаткову батарею для балкона або лоджії - відмінна ідея, адже цей спосіб простіше інших і по економічності йому немає рівних. Але є великий мінус - це можливість зіткнутися з юридичними проблемами. Справа в тому, що винесення батареї напевно виявиться незаконним. Сподіватися, що ніхто нічого не помітить, марно.

Коли у одного з мешканців багатоквартирного будинку з'являється індивідуальна батарея на балконі, жителі сусідніх квартир можуть відчути зменшення тепловіддачі від власних радіаторів. Причина криється в конструктивних особливостях центрального опалення. Проте, цей спосіб не треба передчасно списувати. Такі питання обговорюються з працівниками ЖКГ - з їх допомогою можна отримати необхідний дозвіл.

Електричне опалення

Обігрівач для балкона може працювати і за рахунок електроенергії. Це таке обладнання як конвектор або масляний обігрівач. Легко встановлюється він ідеальний тим, що його можна включати і вимикати за потребою. Але є і суттєві мінуси. Перший і основний - підвищення витрат на електроенергію.

Другий недолік - неприємний запах, який з'являється через низьку вологості повітря в такому маленькому приміщенні як лоджія або балкон. Досить встановити в обігрівається балкон зволожувач повітря, щоб такого не відбувалося. Третій мінус - підвищення пожежонебезпеки. Установка масляного обігрівача виправдана там, де на лоджії не проводять занадто багато часу.

інфрачервоне опалення

Досить інноваційний спосіб зробити балкон або лоджію теплим - це стельові і настінні інфрачервоні панелі.

Вплив інфрачервоного тепла на навколишній простір нагадує за своїми властивостями сонячне світло. Сучасні інфрачервоні обігрівачі для балкона не тільки зроблять його придатним для постійного перебування взимку, але і дуже позитивно впливатимуть стіни і підлогу.

Сучасні інфрачервоні обігрівачі для балкона не тільки зроблять його придатним для постійного перебування взимку, але і дуже позитивно впливатимуть стіни і підлогу

Інфрачервоне світло не дасть накопичуватися конденсату на стінах і запобіжить можливість з'явитися цвілі або грибка.

Це один з найбільш чистих з екологічної точки зору способів опалення лоджії. До того ж він дуже економічний.

Але саму установку дешевої назвати не можна. До того ж, якщо лоджія велика, то інфрачервоний обігрівач може не впоратися з належним обігрівом приміщення.

Тепла підлога

Якщо в опалення лоджії ви хочете включити і обігрів підлоги, то цей варіант підходить найкраще. Тільки є важливий момент: тепла підлога укладається перед заливкою бетонної стяжки. Детальніше про цей спосіб читайте тут.

Якщо балкон невеликий, то одного теплої підлоги вистачить для обігріву всього приміщення. Метод хороший своєю ефективністю, але складний в монтажі. Також є деяка пожежонебезпека (для електричного виду).

теплий плінтус

Це сучасне опалення балкона, яке прийшло до нас недавно з європейських країн. Встановлюється замість звичайного плінтуса, але всередині має теплообмінний гріє модуль. Зазвичай це дві мідні трубки з латунними ламелями. Такий обігрів балкона включає розподільний колектор, від якого теплоносій подається до обігрівача. Як і підлогу, теплий плінтус може харчуватися від електрики або бути водяним.

Сонячні батареї

Сонячні батареї для квартири з метою її обігріву з'явилися зовсім недавно. Опалення на лоджії з використанням сонячної енергії зручно власникам приватних будинків. У міській багатоповерхівці таке реалізувати проблематично, але можливо. Але все одно, сонячна батарея на звичайному балконі - явище нечасте. В умовах російського клімату варіант такого опалення, звичайно, спірне.

До того ж, це один з найдорожчих способів обігріву балкона - все впирається у вартість геліопанелей. Сама сонячна батарея на вашому балконі теплу атмосферу не створить: вона лише збирає сонячне тепло, яке перетворюється в електрику через спеціальний пристрій. Далі електроенергія може бути використана для підживлення якогось обігрівача.

Далі електроенергія може бути використана для підживлення якогось обігрівача

Принцип роботи сонячної батареї

Батарея на балконі: покрокова інструкція по перенесенню

З усіх варіантів як обігріти балкон, самим класичним залишається перенесення батареї на лоджію. Якщо у вас є відповідний дозвіл, можна приступати до роботи. Без деяких будівельно-ремонтних навичок не обійтися. Передбачається, що балкон в квартирі засклений, оброблений і утеплений. Отже, давайте розберемося як провести опалення на балкон.

Проводити роботу потрібно влітку, коли в трубах немає води. Далі пропонуємо вам коротку інструкцію як вивести батарею за межі основної житлоплощі. Розглядається варіант при якому на балконі монтується новий радіатор, і до нього підводяться труби від батареї з кімнати.

1. Спочатку проводяться підготовчі роботи. За допомогою рівня необхідно відзначити положення радіатора так, щоб він розташовувався ідеально горизонтально, а секції - вертикально. При цьому розміщуватися радіатор повинен на відстані як мінімум 12 см від підлоги, 10 см від підвіконня і мінімум 2-4 см від стіни.

Важливо! Батарея на будь-який лоджії вішається виключно на несучу стіну.

2. Використовуються 3 кронштейна для кріплення батареї: один знизу і два зверху. Якщо секцій більше 12, то зверху буде потрібно третій кронштейн.

3. Заготовлюються труби (пластикові або мідні), на них сверлится різьблення. Вигинів в трубах має бути мінімум.

4. Щоб грамотно зробити опалення на балконі і температура батарей сусідів не впала, буде потрібна допомога слюсаря, який проведе необхідні розрахунки з урахуванням напрямку подачі теплоносія в радіаторі вашого типу.

5. Наскрізна циркуляція води через старий радіатор повинна замикатися в новому. Для цього труби кріпляться до спеціальних отворів в наявної батареї.

Як провести опалення, якщо їх немає? В цьому випадку відгалуження робляться від старих труб. У них свердлити отвори, співмірні зовнішньому діаметру труб, що йдуть на балкон. В отвори вваривать фітинги.

6. З боку кімнати труби кріпляться до радіатора з використанням лляного герметика і термопасти. На стики наноситься флюс для пайки і вони обробляються пальником. Якщо до фітингів, то спайкою або кріпильної гайкою.

7. З боку балкона на радіатор повинні бути встановлені всі заглушки і гайки, а також кран для спускання повітря. Повна герметизація забезпечується льоном і герметиком. Все паяльні і ізоляційні роботи повинні бути проведені з максимальною якістю.

Порада: вмонтовуйте регулюючі крани на введення води, що допомагають контролювати температуру радіатора. Буде потрібно також встановити перемичку і вертикальні труби для відводу води.

Буде потрібно також встановити перемичку і вертикальні труби для відводу води

Як обігріти балкон взимку: короткі висновки

Балкон з встановленим обігрівачем може стати повноцінною додатковою кімнатою. Проводити в нього тепло можна різними способами, як простими, так і екзотичними. При використанні сонячних батарей для квартири вся електроенергія для обігріву лоджії буде безкоштовною, але установка виявиться занадто громіздкою.

Інноваційний теплий плінтус - ідеальне рішення для самих маленьких балконів. З досвіду більшості найпростішим способом обігріву маленького приміщення залишається звичайна батарея, але на її установку слід отримувати дозвіл БТІ.

Як зробити його придатним для життя цілий рік?
Як провести опалення, якщо їх немає?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама