Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Радіатори чавунні, їх технічні характеристики і вибір

  1. Асортимент радіаторів опалення
  2. Основні технічні характеристики чавунних радіаторів
  3. Переваги конструкцій з чавуну
  4. Мінуси чавунних конструкцій для опалення
  5. Чавунні радіатори опалення, і які краще

З наповненням ринку новими будівельними матеріалами та комплектуючими, підвищується потреба в якісному і красивому обладнанні З наповненням ринку новими будівельними матеріалами та комплектуючими, підвищується потреба в якісному і красивому обладнанні. У зв'язку з цим і вимогами часу, багато людей приймаються за капітальний ремонт свого житла і виробничих приміщень. Заміні підлягають усі старі системи водопровідного і каналізаційного господарства, опалення , Електроенергії. Міняють віконні та дверні конструкції, покриття для підлоги, дахи приватних будинків. Однак, при зміні старого обладнання часто залишають старі чавунні батареї, проводячи їх попередню промивку.

У чому ж популярність цих конструкцій, відомих нам з радянських часів? Чому багато будівельників не радять міняти старі батареї з чавуну? Звичайно, старі конструкції з чавуну по дизайну не йдуть ні в яке порівняння з новими видами опалювальних приладів. Тому дивним поєднанням, іноді, здаються на тлі дорогих шпалер нові металопластикові труби розводки і старі батареї з 5-8 секцій. Незважаючи на те, що їх акуратно пофарбували світлою фарбою, старомодні батареї не хочуть плавно вливатися в дизайн інтер'єру. Але з точки зору практичності та довговічності, вони є цінним матеріалом.

Асортимент радіаторів опалення

Сучасні виробники опалювальних радіаторів пропонують широкий асортимент таких конструкцій. В основному радіатори опалення відрізняються матеріалом виготовлення і зовнішнім виглядом з певним кольоровим оформленням. Відмінність також виражається в розмірах, технічні характеристики. Поряд з новими моделями опалювальних радіаторів із сталевих, алюмінієвих, біметалічних , Мідних, пластикових матеріалів та різних сплавів, багато людей вітають чавунні радіатори опалення, і які краще - судити споживачам. Сучасні моделі мають відмінний дизайн, виконані з різних матеріалів, мають чудовим краєвидом, практичними формами, легким вагою. Але за іншими показниками вони поступаються звичним нам чавунним конструкцій, які відносять до розряду радянських часів.

Основні технічні характеристики чавунних радіаторів

Батареї виготовляють з міцного і однорідного за структурою чавунного сплаву. Кожна секція відливається окремо, а потім з'єднується в певну групу. Для установки батарей опалення необхідно визначитися з тим, скільки необхідно секцій. Їх число може бути, починаючи від 3-х і до 5-6, а іноді і до 12-ти, і залежить від багатьох факторів, серед яких виділяють:

  • площа приміщення;
  • кількість вікон;
  • наявність склопакетів;
  • висоту приміщення;
  • поверх;
  • кутове розміщення квартири в багатоповерховому будинку;
  • інші чинники, що впливають на рівень енергоефективності.

Технічні характеристики радіаторів чавунних пов'язані з їх витривалістю і надійністю. Максимальною температурою теплоносія є температура в 130-150 градусів. Максимальним робочим тиском вважається 9-12 бар. В одній секції стандартних батарей з чавуну МС 140 поміщається трохи більше літра води (1,11-1,45). Одна секція важить в межах 6-ти кг (5,7 - 7,1), а ширина секції - 98 мм. Технічні характеристики чавунних радіаторів розраховані на установку з відстанню між стіною і батареєю від 2 5 см і висотою установки над площиною підлоги - в 10 см.

Загальноприйняті поради:

Якщо в кімнаті кілька вікон, то батареї опалення слід встановлювати під кожним вікном. У кутових квартирах слід провести утеплення стін зовні сучасними методами або збільшити кількість секцій в батареї.

Розрахунок кількості батарей визначають множенням площі кімнати на 100 Вт і діленням на тепловіддачу, яку отримують від роботи однієї секції.

Тепловіддача з 1-ї секції МС 140 вважається 175 Вт. З цього розрахунку виходить, що для кімнати 18 кв.м необхідно:
18х100: 175 = 10,2

Для кращої ефективності, отриманий показник збільшують в більшу сторону. Тому, для кімнати 18 квадратів підійде чавунний радіатор МС 140 з 11-ю секціями.

Переваги конструкцій з чавуну

Зараз застосовують різні види опалювальних радіаторів , Серед яких є сучасні чавунні вироби. Нинішній чавун і його сплави не відрізняються від колишніх. Зупиняє тільки «позамежна» ціна сучасних чавунних конструкцій. В такому випадку, можна користуватися старими чавунними батареями, провівши їх попередній огляд, промивання і очищення. Чавунні радіатори опалення, і які краще: колишні у вживанні або сучасні конструкції з різних матеріалів, вирішують в індивідуальному порядку. Тривале перебування на піку слави чавунних батарей обумовлено рядом незаперечних переваг:

  • хімічної стійкості. Централізовано надходить вода, може, має червонувато-коричневий колір і містить в своєму складі хімічні добавки. Різні хімічні сполуки негативно впливають на стан сучасних радіаторів з пластика , Не пошкоджуючи чавун;
  • тривалості експлуатації. Ще досі в наших квартирах стоять радіатори опалення, які були встановлені в середині минулого століття. Технічні характеристики чавунних радіаторів дають їм термін експлуатації в 50 років, хоча фактично їх термін експлуатації становить 100 і більше років.
  • інерційності. Прогріті батареї опалення з чавуну зберігають тепло тривалий період часу. Тепловіддача при відключенні системи зменшується поступово;
  • низького рівня гідравлічного опору. Завдяки великому внутрішньому діаметру і достатньому обсягу чавунних секцій, відсутні перешкоди для циркуляції води. На роботу системи слабо впливає відкладення солей і наявність іржі. Тільки, коли батареї повністю «забиті» різними скупченнями, гаряча вода не надходить в одну або кілька секцій чавунних батарей. Тому на питання: «Які краще: чавунні радіатори опалення або пластикові?» Є однозначна відповідь: «Звичайно, чавунні!»;
  • міцності. Батареї з чавуну можуть витримувати тиск 18 атмосфер.

Мінуси чавунних конструкцій для опалення

Читаючи схвальні відгуки про переваги батарей опалення з чавуну або його сплавів, мимоволі виникає відома фаза про те, що незамінних предметів не існує. Якби чавунні конструкції опаленні були настільки досконалими, то не з'явилися б пластикові, біметалеві, мідні, разносплавние радіатори опалення. До недоліків конструктивних і технічних характеристик чавунних радіаторів відносять:

  • значні розміри і важка вага;
  • непрезентабельність зовнішнього вигляду;
  • наявність важкодоступних місць для фарбування і догляду;
  • неможливість регулювання температурного режиму;
  • повільний нагрів холодного приміщення.

Однак такі недоліки не настільки істотні і часто допустимі.

Чавунні радіатори опалення, і які краще

Звичайно, сучасні батареї опалення мають своєрідною красою і практичністю. Тільки їх застосування не пристосоване до наших систем теплопостачання. Тому до поліпшення систем централізованого опалення, установку нових радіаторів з пластикових матеріалів краще не проводити. Чавунні радіатори опалення, і які краще - нового або старого зразка, вирішувати вам. Якщо зміну обладнання проводять у своєму будинку, де заливається вода без хімікатів, підтримується її певна температура, то оригінальні варіанти (не китайські) прослужать не менше, ніж зазначено в інструкції по застосуванню.

У чому ж популярність цих конструкцій, відомих нам з радянських часів?
Чому багато будівельників не радять міняти старі батареї з чавуну?
Тому на питання: «Які краще: чавунні радіатори опалення або пластикові?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама