Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Радіатори опалення: види, переваги та недоліки

  1. панельні
  2. секційні
  3. алюмінієві
  4. біметалічні
  5. Конвекторні - сталеві і біметалічні

В даний час існує велика різноманітність радіаторів для систем водяного опалення, які відрізняються зовнішнім виглядом, конструкцією, матеріалом виготовлення і, звичайно ж, ціною. Але які ж радіатори опалення будуть оптимальним варіантом для вашого будинку або квартири і як їх правильно підібрати? Спробуємо розібратися в цьому питанні, розглянувши їх особливості, переваги та недоліки.

Вибираючи радіатори опалення для системи опалення свого будинку або квартири, необхідно з'ясувати всі переваги і недоліки того або іншого виду, щоб вони максимально підходили до конкретних умов і задовольняли всі ваші вимоги. Вибираючи радіатори опалення для системи опалення свого будинку або квартири, необхідно з'ясувати всі переваги і недоліки того або іншого виду, щоб вони максимально підходили до конкретних умов і задовольняли всі ваші вимоги

За конструкційним особливостям можна виділити наступні типи радіаторів:

  • панельні
  • секційні;
  • конвекторного типу.

-------------------------------------------------- --------------- ----------------------------------- ------------------------------

Панельні радіатори зазвичай виготовляють із сталевих листів, сполучених за допомогою зварювання. Секційні, складаються із сполучених між собою секцій і можуть бути чавунними, алюмінієвими або біметалічними. Радіатори конвекторного типу зазвичай представляють собою теплообмінники у вигляді сталевих або мідних трубок зі сталевими або алюмінієвими ребрами і захисним кожухом. Тепер докладніше про кожен з цих видів.

панельні

панельний радіатор

Такі радіатори, як правило, виготовляють з штампованих, захищених від корозії сталевих листів. При цьому сталеві пластини з'єднуються так, що вони утворюють паралельні вертикальні канали, що з'єднуються горизонтальними колекторами. Досить велика площа поверхні таких радіаторів забезпечує хорошу тепловіддачу. Сталеві радіатори такого типу по теплопровідності займають середнє положення, серед інших видів, а за вартістю - значно дешевше їх. Вони швидко нагріваються самі і нагрівають приміщення, але також швидко остигають. Розраховані вони на максимальний робочий тиск 6-10 атм. і температуру теплоносія до 120 ° С.

З іншого боку, вони погано переносять гідравлічні удари, вимогливі до якості теплоносія і менш довговічні. Тому, їх краще всього використовувати не в системах центрального опалення, а в автономних, з теплоносієм хорошої якості.

Сталеві панельні радіатори можуть бути ребристими, одно-, дво- або трирядними. Зовні їх зазвичай в кілька шарів покривають термостійкої емаллю.

За співвідношенням «ціна-якість» це досить непоганий варіант для закритих автономних систем опалення.

секційні

Як уже згадувалося, секційні радіатори являють собою конструкцію, що складається з декількох готових секцій, з'єднаних між собою. При цьому кількість секцій може змінюватися в залежності від необхідної потужності або тепловіддачі. Залежно від матеріалу виготовлення вони можуть бути:

  • чавунними
  • алюмінієвими
  • біметалічними.

чавунний радіатор

Чавунні радіатори опалення використовуються вже давно і є досить надійними і практичними. До їх позитивних якостей можна віднести стійкість до корозії і гідроударів і не вимогливість до якості теплоносія. Більшість з них розраховані на максимальний робочий тиск 6-9 атм. і температуру до 120 ° С. Завдяки фізичним властивостям чавуну, великій товщині стінок і ємності, вони мають велику теплову інерцію, тобто довго нагріваються, але і довше віддають тепло. В даний час, найчастіше, такі радіатори використовуються в системах з переривчастим режимом опалення з використанням твердопаливних котлів і розведенням зі сталевих труб, де вони, завдяки своїй інерційності, дозволяють згладжувати перепади температури. До їх недоліків можна віднести велику вагу і не дуже сучасний, естетичний вигляд.

алюмінієві

Секційний алюмінієвий радіатор

Алюмінієві радіатори більш сучасні і естетичні на вигляд, ніж чавунні, але менш теплоємні і малоінерційні. Вони прогрівають приміщення швидше і відрізняються відмінною тепловіддачею, а й швидше остигають.

Як правило, алюмінієві радіатори складаються з секцій заввишки 300-500 мм, кількість яких залежить від необхідної їх теплової потужності. Вони витримують тиск в системі до 16 атм., Рідше до 19 атм. До їх недоліків слід віднести їх чутливість до якості теплоносія (він не повинен містити агресивних добавок) і різких змін тиску (в тому числі гідроударів) і температури. Тому такі батареї краще використовувати в закритих автономних системах з якісним теплоносієм. Крім того, якщо приєднувати алюмінієві радіатори безпосередньо до сталевих труб, може відбуватися їх електрохімічна корозія. Тому, в таких місцях необхідно використовувати спеціальні перехідники. Важливим є і те, що вартість їх досить висока, хоча і нижче ніж у біметалевих.

біметалічні

Секційний біметалічний радіатор сталь + алюміній

Вони дуже схожі на алюмінієві, але відрізняються від них тим, що їх секції виготовлені не з одного металу (в даному випадку алюмінію), а з двох: сталевого або мідного сердечника на які «надіті» алюмінієві ребра. Такі радіатори можуть витримувати більший тиск (понад 20 атм.) І навіть гідроудари. Вони легше витримують агресивні теплоносії (а саме такі часто в системах центрального опалення). Але що стосується виробів зі сталевими сердечниками (а таких моделей більшість), то вони відрізняються меншою тепловіддачею, ніж алюмінієві і при наявності в теплоносії кисню (наприклад у відкритих системах) чорна сталь може бути схильна до корозії. Біметалічні вироби з мідними сердечниками мають кращу тепловіддачу і не бояться корозії, але вартість їх набагато вище. Тому і поширені вони набагато менше. Крім того, біметалічні батареї, будь то сталь + алюміній або мідь + алюміній, мають меншу прохідний отвір для циркуляції по ним теплоносія, що створює більшу гідравлічний опір і сприяє більш швидкому засмічення. Особливо, в разі не дуже якісного теплоносія.

Конвекторні - сталеві і біметалічні

Біметалічний конвекторний радіатор

Якщо попередні розглянуті види нагрівають повітря в приміщенні і за рахунок конвекції (природної циркуляції) і за допомогою теплового випромінювання від їх поверхні, то конвекторні радіатори відрізняються тим, що нагрівання приміщення здійснюється переважно за рахунок конвекції повітря: він нагрівається і піднімається вгору, а його місце займає більш щільний холодний, що надходить знизу.

Конструкційно вони складаються з труби, по якій циркулює теплоносій і теплообмінника у вигляді металевих ребер (пластин), які розташовані безпосередньо на трубі. Теплообмінник закривається зовнішнім кожухом мають знизу і зверху отвори для циркуляції повітря. При цьому сам кожух нагрівається незначно, що запобігає можливість отримання опіку від випадкового дотику навіть при досить високій температурі теплоносія.

Радіатори конвекційного типу можуть бути сталевими (економ-варіант) або біметалічними, які свою назву отримали через те, що для їх виготовлення використовується не один а два види металу. Вони можуть бути аллюминиевой-сталевими або мідно-алюмінієвими і являють собою конструкцію з сталевих або мідних трубок з напресованими на них алюмінієвими ребрами. Такі радіатори міцніше алюмінієвих секційних і мають кращу теплопровідність. Особливо це стосується мідно-алюмінієвих радіаторів.

Внутрішня поверхня мідних колекторів і трубок гладка, що не піддається корозії, що сприяє збільшенню їх пропускної здатності. Вони можуть витримувати гідроудари до 60 атм, а й вартість їх значно вище.

Радіатори опалення. Як вибрати: Відео

Але які ж радіатори опалення будуть оптимальним варіантом для вашого будинку або квартири і як їх правильно підібрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама