Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Схема підключення сонячних батарей

  1. Схема підключення сонячних батарей в одній площині
  2. Схема підключення сонячних батарей в різних площинах
  3. Контролер зарядки сонячної батареї

Само по собі підключення сонячних батарей до дому не є дуже складним процесом, для того що б все працювало потрібно тільки знати основні аспекти установки та підключення всіх елементів сонячної електростанції Само по собі підключення сонячних батарей до дому не є дуже складним процесом, для того що б все працювало потрібно тільки знати основні аспекти установки та підключення всіх елементів сонячної електростанції. Про це ми і поговоримо в цій статті.

Щоб у Вас вийшло правильно підключити сонячну батарею, Вам потрібно розрахувати яке навантаження буде випробовувати вся система, налаштувати контролер заряду і контролер для відбору енергії у джерел.

Також варто відзначити що батареї можуть бути в одній площині, а можуть бути і в зовсім різних, і це дуже важливо знати при установці схеми. Нижче ми розберемо обидва варіанти.

Схема підключення сонячних батарей в одній площині

Тут все дуже просто, Вам потрібно встановити батареї в одній площині, щоб промені світла падали на них однаково, при такому розташуванні вони видають рівномірну кількість енергії. Електрика направляють в контролер заряду, після чого воно потрапляє в АКБ (акумуляторну батарею) або ж в інвертор, і на виході ми отримуємо 220 Вольт. У похмуру погоду або ніч енергія надходить з АКБ в інвертор.

Схема підключення сонячних батарей в різних площинах

Тут все трохи складніше, у Вас наприклад немає можливості розмістити сонячні панелі в одній площині, і Ви встановлюєте їх нехай і не особливо, але все ж в різному напрямку. При такому розташуванні панель встановлена ​​в найбільш правильному місці буде висвітлюватися більше за інших, і в результаті видавати енергії більше ніж інші. Частина цієї енергії піде на заряд АКБ або інвертор, а частина буде спрямована на нагрів менш освітленій панелі. Є кілька способів уникнути цих проблем, а саме:

  • Поставити контролер окремо на кожну панель (це якщо відстань між ними велике або потужність кожної панелі перевищує 1 кВт);
  • Якщо відстань невелика, або потужність менш 1 кВт, можна поставити відсікають діоди на кожну панель, а при великому бажанні можна встановити діоди між кожною пластиною що б вони не гріли одне одного, це передбачено в більшості панелей.

Також потрібно звернути увагу на маркування та перетин кабелю, так як всі вони створюють різний опір.

Контролер зарядки сонячної батареї

Контролер зарядки сонячної батареї дуже важливий елемент всієї схеми, він регулює заряд акумуляторної батареї , Тримає її в зарядженому стані, а після того як вона зарядилася направляє енергію на інвертор. Контролер заряду - запорука довговічності АКБ, які до того ж дуже дорогі.

На сонячні батареї встановлюють два види контролерів:

  1. PWM (ШІМ) контролер - це пристрій, який генерує власні імпульси в діапазоні 1 Гц для контролю стану батареї. Такий контролер створює загальний контроль за системою.
  2. MPPT - контролер з процесором, який відстежує найвищу точку потужності в системі, як по току, так і по напрузі. У той же момент контролер відстежує стан заряду і напруги в АКБ, і зіставивши всі дані визначає потужність струму і напруги для заряду АКБ.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама