Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сонячні батареї для дому - особливості вибору. Вибір сонячних батарей для опалення будинку. Види сонячних батарей, їх переваги та недоліки

  1. Що являє собою сонячна батарея для дому
  2. Переваги та недоліки сонячних батарей
  3. Нюанси застосування сонячних батарей
  4. Види сонячних батарей і їх особливості
  5. Сонячні батареї на фотоелементах
  6. Тонкоплівкові сонячні батареї
  7. Монокристалічні і полікристалічні батареї
  8. Виробники сонячних батарей для дому

Якщо ви зацікавилися сучасними технологіями опалення будинку, пора ознайомитися з одним із значущих досягнень науки - сонячними батареями. Як нам відомо, енергія сонця - це невичерпне джерело. Так чому ж не скористатися цим і не застосувати її на благо.

Опалення заміського будинку - недешеве задоволення. Тим споживачам, які використовують електроенергію для опалення будинку, доводиться оплачувати великі суми за рахунками. Але ж можна перейти на альтернативне опалення і обігрівати своє житло за допомогою сонячної батареї.

Що являє собою сонячна батарея для дому

Батарея, яка працює від енергії сонця, являє собою пристрій, який заряджається від світлової енергії. Сонячні батареї - це давній винахід. Пам'ятайте, як в Росії в кінці дев'яностих років з'явилися в продажу калькулятори, що працюють від сонячних батарей? І це не єдиний приклад використання енергії природи.

А якщо трохи зануритися в світ науки, то виявляється, що іноземні колеги-науковці давно почали використовувати енергію сонця для блага людства.

А якщо трохи зануритися в світ науки, то виявляється, що іноземні колеги-науковці давно почали використовувати енергію сонця для блага людства

Один з таких вдалих експериментів -використання системи сонячної батареї на даху будинку ми і розглянемо.

Переваги та недоліки сонячних батарей

Сонячні батареї для освітлення та опалення будинку мають такі переваги:

  1. Можна жити в теплі стільки, скільки необхідно.
  2. Можливість самостійного регулювання температури в приміщенні.
  3. Ви не будете залежати від комунальної служби, тому що оплачувати рахунки за централізоване опалення не доведеться.
  4. Можливість мати свій власний запас сонячної енергії, який можна витрачати на освітлення та інші побутові потреби.
  5. У сонячних батарей є великий термін експлуатації, тому у вас не виникатиме проблем з обслуговуванням і ремонтом батарей.
  6. Сонячні пластини можуть працювати при різних кліматичних умовах, їм не страшні вітер, дощ і сніг.

З недоліків сонячних батарей для опалення будинку відзначені такі:

  • в зимовий час можуть ефективно працювати тільки в першій половині дня, поки світить сонце;
  • конструкції батарей складно виготовляти;
  • мають дуже високу вартість;
  • коефіцієнт корисної дії - невисокий.

Нюанси застосування сонячних батарей

Але, крім переваг, у системи сонячних батарей для дому є особливості, які варто знати докладніше.

  1. Відразу варто звернути увагу на те, в якому регіоні ви проживаєте. Якщо кількість сонячних днів невелика, то використання сонячних батарей може бути не таким ефективним, як для людей, які проживають ближче до екватора.
  2. Сонячні батареї мають високу вартість. Щоб обігріти будинок, знадобляться батареї площею від п'ятнадцяти до двадцяти квадратних метрів, за умови, що один квадратний метр дає сто двадцять ват енергії. Виходить, що на сім'ю з трьох-чотирьох чоловік необхідно встановити п'ять і більше елементів.
  3. Основною умовою встановлення сонячних батарей є наступне: елементи необхідно монтувати тільки на ту сторону будинку, де сонце світить найбільше, тобто - на південну сторону даху. Площа даху повинна бути не менше, ніж сорок квадратних метрів. Якщо менше, то говорити про ефективне отриманні тепла не варто.
  4. Щоб отримувати п'ятсот кіловат в місяць, необхідно мати не менше двадцяти сонячних днів.
  5. Щоб придбати потужні сонячні батареї (близько семи кіловат) і забезпечити теплом свою сім'ю, необхідно витратити пристойну суму. Одна сонячна батарея для дому має ціну близько двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Витрати окупляться вже після першого року використання.
  6. Потужності установки вистачить, щоб забезпечити теплом будинок середніх розмірів.
  7. Для ефективної роботи сонячних батарей необхідно, щоб кут нахилу даху становив сорок п'ять градусів. Причому поблизу від даху не повинно бути високих дерев і будівель, що створюють тінь.
  8. Система крокв даху повинна бути подвоєною, щоб вага батареї не пошкодив покрівлю. Крім цього взимку на даху накопичується велика кількість снігу, тому навантаження на дах збільшується.

Сонячні батареї користуються популярністю в багатьох країнах. Звичайно, найбільш ефективно батареї працюють в літній період, але опалення в цю пору року нам ні до чого. Тому, щоб взимку було тепло, необхідно встановити достатню кількість сонячних батарей для дому.

Увага! Якщо ви запланували встановити сонячні батареї для опалення та освітлення нового будинку, то бажано подбати про це заздалегідь, ще до його будівництва.

Види сонячних батарей і їх особливості

Різновидів батарей не так вже й багато:

  1. Сонячні батареї на фотоелементах.
  2. Тонкоплівкові батареї на кремнієвій плівці з фотоколлекторамі.
  3. Монокристалічні і полікристалічні батареї.

При використанні першого варіанта можна виконати постачання елементів струмом від нагрівального приладу або електричного котла. Другий варіант сонячних елементів передбачає нагрів води за допомогою сонячної енергії, яка потім надходить по трубах. Кожна з систем опалення від сонячної енергії відрізняється один від одного і має недоліки і переваги.

Сонячні батареї на фотоелементах

Сонячні батареї для опалення будинку бувають двох типів: великі і малі. Малі фотоелектричні системи дозволяють забезпечити енергією приміщення для освітлення і максимум роботи телевізора. Такі батареї дають напругу від дванадцяти до двадцяти чотирьох вольт.

Великі фотоелементи забезпечать електроенергією і опаленням невеликий будинок.

У комплект такої батареї входять:

  • сонячний вакуумний колектор;
  • контролер (прилад, що дозволяє відстежувати роботу системи);
  • насос (подає тепло від колектора до накопичувального баку);
  • ємність для гарячої води (обсяг від п'ятисот до тисячі літрів);
  • тепловий насос.

Якщо ви обладнаєте будинок сонячними батареями високої потужності, це дозволить вам не тільки отримувати тепло і електроенергію, а й користуватися гарячою водою, а також обладнати систему «тепла підлога».

Перед тим як визначитися з кількістю нагрівальних колекторів, необхідно провести розрахунок сонячних батарей для дому. Слід враховувати кількість проживаючих осіб в будинку, площа будинку і витрата споживаної енергії. Так, сім'я з трьох чоловік може витрачати енергію на побутові прилади від двохсот до п'ятисот кіловат в місяць. До цієї цифри необхідно додати витрати електроенергії на підігрів води. Але найкраще розрахувати кількість необхідної енергії, виходячи з обліку одного квадратного метра площі батареї на людину.

Потужні колектори, які працюють від сонячної енергії, здатні забезпечити сім'ю як опаленням, так і гарячою водою. Але слід враховувати, що в зимовий час сонячні батареї можуть не справлятися з поставленими завданнями. Тому бажано не відмовлятися повністю від інших видів опалення.

Тонкоплівкові сонячні батареї

Такі колектори зовні схожі на сонячні батареї, але їх відмінність в тому, що вони мають тонкоплівкові пластини, здатні вловлювати як прямі сонячні промені, так і розсіяне світло.

Вакуумна модель колектора дозволяє мати гарячу воду протягом усієї зими, навіть коли на вулиці хмарно. Це відбувається за рахунок вакууму, який зберігає тепло.

При покупці вакуумного колектора необхідно визначитися з методом нагріву води. Існують дві моделі сонячних батарей для опалення будинку взимку, що забезпечують прямий або непрямий нагрів. У першому випадку можна говорити про сезонному використанні енергії, тому що накопичувальний бак розташований всередині корпусу колектора і використовувати його в морози не можна. У другому випадку - при непрямому нагріванні можна облаштувати систему опалення на колекторних батареях всесезонного типу. Система буде працювати завжди, тому що бак розташовується всередині будинку, а енергія від сонячної батареї передається через незамерзаючий носій.

Монокристалічні і полікристалічні батареї

Перші часто називають кремнієвими. Такі батареї вважаються ефективними. Завдяки тому, що елементи невеликого розміру, вони будуть займати менший простір на даху. Мають високу вартість, але якщо вибирати по співвідношенню ціна і якість, то варто купити сонячні монокристалічні батареї для дому.

Полікристалічні батареї виготовлені з кремнію у вигляді осередків. Вважаються ефективними батареями, користуються популярністю. Завдяки вдосконаленій технології виробництва цей вид батарей максимально наблизився за якістю до монокристалічним панелям, і має такі ж параметри і показники продуктивності.

Виробники сонячних батарей для дому

Останнім часом в Росії збільшилося виробництво сонячних батарей. У Москві, Краснодарі і Рязані функціонують великі виробничі індустрії по збірці, які випускають сонячні батареї для опалення високої потужності. Велика частина продукції йде на експорт, але підприємства не розвиваються, тому що Китай, США, Німеччина і Японія стали потужними конкурентами з виробництва батарей.

На думку покупців, які залишають позитивні відгуки про роботу сонячних батарей для дому, популярні моделі, що мають доступну ціну, виготовлені з полікристалічного кремнію виробництва Німеччини та США.

Огляд сонячних батарей для дому дивіться на відео:

Пам'ятайте, як в Росії в кінці дев'яностих років з'явилися в продажу калькулятори, що працюють від сонячних батарей?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама