Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибираємо разом вуличні світильники на сонячних батареях для дачі

  1. Розглянемо кілька прикладів
  2. Пристрій і принцип роботи
  3. Плюси і мінуси сонячних світильників
  4. Як вибрати відповідний ліхтар
  5. Цінове питання
  6. Поради до влаштування освітлення на дачі
  7. підсумок

Вуличні ліхтарі, оснащені сонячними панелями, можуть стати невід'ємною атрибутикою для освітлення території дачного або заміського будинку, складів і промислових зон. В умовах тривалого використання прожекторів, вуличні ліхтарі на сонячних батареях, неодмінно заощадять істотні грошові кошти. Світильники на сонячних батареях охоплюють найрізноманітніші сфери використання. Панелі можуть бути застосовані, практично, до будь-якого типу ламп, як в якості декорацій, так і для корисного освітлення.

Розглянемо кілька прикладів

Настінні - широко використовується в якості декору і для корисного освітлення дворів приватних і дачних будинків. Основна перевага полягає в тому, що їх можна кріпити, практично до будь-яких поверхонь - до стіни, паркану, стовпів і.т.д. Встановлюється швидко і зручно, не вимагає додаткових витрат на довгі кабелі. Як наслідок, позбавляє від неестетичного проводів, які стирчать зі стіни, і не вимагають додаткових монтажних робіт, що б їх приховати. Потрібно всього лише прикріпити до поверхні за допомогою декількох болтів з дюбелями.

Потрібно всього лише прикріпити до поверхні за допомогою декількох болтів з дюбелями

Настінний варіант освітлення

Паркові - зустрічаються найрізноманітніших розмірів і модифікацій. Призначення їх - освітлення паркових доріжок і тротуарів. Більшість з них встановлені на довгих стовпах, як звичні вуличні ліхтарі. Вони оснащені панелями порівняно великих розмірів, оскільки їм належить випромінювати світло на досить велику площу. Як правило, виготовляються з міцних матеріалів, які стійкі до погодних умов. Захищені від вологи і сильних перепадів температури.

Газонні - знайшли своє застосування в ландшафтному дизайні і благоустрій зелених ділянок. Призначення їх вважає в освітленні газонів і доріжок у дворі або в парку. Різноманітність зовнішності обмежується тільки уявою. Вони виглядають дуже стильно поруч з декоративними рослинами. Дуже зручні у використанні, так, як більшість має гострий багнет, яким і сідає в землю. Таким чином легко переміщати при необхідності і немає ніяких зайвих шнурів, який під землею створюють зайвих проблем.

Таким чином легко переміщати при необхідності і немає ніяких зайвих шнурів, який під землею створюють зайвих проблем

Газонні світильники на сонячних батареях

Садові світильники - провідні виробники завжди можуть здивувати клієнтів і створити щось нове. Для декорації садів і маленьких городів існує безліч цікавих і оригінальних світяться приладів. Це об'ємні фігурки з напівпрозорого скла або пластику, які днем ​​виглядають як звичайні статуї, але з настанням темряви - перетворюються в красивих елементів відображення.

Пристрій і принцип роботи

Склад приладів на сонячних батареях: вуличні світильники на сонячних батареях складаються з декількох елементів, кожен з яких виконує важливу функцію.

Розглянемо детально даний пристрій:

  • Панель: це фотоелектричний модуль, виготовлений з напівпровідникових елементів, які прообразувала фотони світла в корисну електричну енергію;
  • Вбудований акумулятор: У ньому накопичується і зберігається електроенергія від денного світла і зберігається до нічного часу. Акумулятор герметично ізольований, збірці і ремонтним маніпуляціям не підлягає;
  • Контролер: пристосування, яке управляє режимами, регулює і оптимізує зарядку і розрядку акумулятора. Цей же прилад відповідає за автоматичне включення і виключення освітлення. Якісний контролер істотно продовжить термін служби акумулятора;
  • Блок: це корпус, в якому поміщена сама лампа і плафон, іноді з оптикою для оптимального розподілу світла;
  • Сяючі елементи: враховуючи, що кількість одержуваної енергії обмежена, сильно залежить від погоди, довжини денной пори і пори року, для ефективної роботи на всю ніч, потрібна максимальна економія ресурсів. Тому, найчастіше використовуються світлодіодні лампочки - вони найбільш економні серед світяться елементів;
  • Опора: в залежності від типу світильника, це може бути проста підніжка, кріплення до стіни або високий стовп.

Плюси і мінуси сонячних світильників

Поговоримо про плюси:

  1. Економічність: безперечною перевагою продукції на сонячних батареях є ефективна економія ресурсів. Їх не треба нічим заправляти і не потрібно заряджати від мережі;
  2. Окупність: у порівнянні зі світильниками, які працюють від мережі, сонячні панелі заощадять всю вартість приладу за короткий час;
  3. Е кологічность: використання сонячної батареї дозволяє зберегти природні ресурси, такі, як вугілля, природний газ, ядерні палива та інше. Чи не виділяють планету, а головне, немає ніяких шкідливих викидів в атмосферу;
  4. Зручна установка: вони повністю автономні тому при установці позбавляють власника потреби придбання довгих проводів, не вимагають монтаж кабелю і підключення до мережі, при установці на подвір'ї або в городі люди не спотикаються і не потрібно вдаватися обережності при ритті.

Мінуси: Залежність від погоди: сонячні панелі накопичують стільки енергії, скільки можуть отримати від сонця. Взимку, або в похмуру погоду заряд нижче, ніж в ясний літній день.

Як вибрати відповідний ліхтар

Під час покупки ліхтаря, в першу чергу, треба звернути увагу на виробника. На ринку пропонуються безліч варіантів, від дешевих, до найдорожчих виробів. Велика їх частина виготовляються для масового продажу. Ціна їх нижче інших, що досить привабливо. Але якісні товари завжди мають свою ціну, це супроводжується вищою якістю. Найкраще придбати від відомого бренду, оскільки фірми з ім'ям більше піклуються про свою репутацію, ніж про кількість поданого товару.

Так само, потрібно перевірити товар, не відходячи від каси. Як правило, такі світильники оснащені датчиком світла. Вони автоматично включаються при зниженні світла і, аналогічно, вимикаються, коли до панелі поступає достатня для зарядки кількість світла. Перебуваючи в магазині, можна прикрити рукою панель, і відразу стане видно, чи працює прилад і наскільки яскраво світиться.

Цінове питання

Вартість виробу, залежить від багатьох чинників, це:

  • Бренд виробника;
  • Тип ліхтаря (газонний, настінний, декоративний, садовий або парковий);
  • Потужність - для різних потреб пропонуються вироби з відповідною потужністю і яскравістю світла;
  • Додаткові аксесуари - до деяких моделей пропонується датчик руху або елементи декору.

В цілому, вуличні ліхтарі для дачі на сонячних батареях можна придбати від 5-ти доларів за найпростіші моделі. Це в основному пластикові газонні лампочки для легкої підсвічування. Вартість більш дорогих моделей, як наприклад стилізованих вуличних ліхтарів з міцним стовпом в металевому корпусі, можуть досягати 3 тис. Доларів.

Поради до влаштування освітлення на дачі

Для ефективного і якісного освітлення дачної ділянки , Фахівці радять дотримуватися кількох простих правил. Підготовка: для початку, потрібно ретельно продумати, де і які будуть світильники. Бажано, попередньо намалювати план, щоб уникнути зайві дірки після неправильно підібраного місця для кріплення.

Прожектор: прожектори на ділянці встановлюються з метою висвітлити доріжку від воріт до будинку. Але так само вони можуть послужити для освітлення бічних і задніх частин ділянки, що б уникнути непомітне рух зловмисників у дворі. Для цього, потрібно підібрати відповідне місце для ліхтаря, яке дозволить фокусувати світлові промені в потрібному радіусі.

Це забезпечить власникові будинку і гостям безпечний шлях до дому, не зійшовши з дороги. Так само, дозволить розглянути, якщо хтось стоїть біля воріт. Встановивши прожектор на задньому фасаді, потрібно домогтися хороший огляд городу і більшої частини двору.

Газонні: як правило, розміщують уздовж тротуару або доріжки у дворі. Такий тип освітлення додасть ділянці біля дачі стильний вигляд - вони послужать і декорацією і корисним освітленням одночасно.

Естетика: подумати треба, так само про естетичність підсвічування Естетика: подумати треба, так само про естетичність підсвічування. Адже навіть звичайні вуличні ліхтарі можна встановити в такому ракурсі, в якому гри світла і тіней створять незвичайне враження.

підсумок

Загалом, вуличні світильники на сонячних батареях не просто зручне, але і вигідне рішення для висвітлення своєї дачі. Вони не викидають шкідливі речовини в атмосферу і не вимагають підзарядки від мережі. Вироби на сонячній батареї - це екологічно чистий товар, оскільки використовує виключно оновлювану енергію. Вони цілком можуть заощадити всю свою вартість, навіть з огляду на витрати на можливі ремонти, незабаром повністю окупають свою ціну. Їх легко і зручно монтувати, не зажадають проведення складних і небезпечних електричних схем.

Хороші виробники випускають красиві світильники, які гармонійно вписуються в будь-який екстер'єр, доповнюючи ландшафтний дизайн. Для особливої ​​краси, так само легко підібрати оригінальні декоративні світильники. В умовах сильної конкуренції та розвиваючої інфраструктури, ціни на подібні товари стрімко знижуються, в той час, як вартість на вичерпні енергоресурси тільки підвищуються. В цілому, переваги переважають недоліків.

Оцінка статті:

Поділитися з друзями:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама