Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Види радіаторів опалення

  1. Які бувають радіатори опалення: види і їх переваги
  2. сталеві радіатори
  3. мідні радіатори
  4. алюмінієві радіатори
  5. біметалічні радіатори
  6. Види радіаторів опалення в залежності від конструкції
  7. Види радіаторів опалення в залежності від форми
  8. вертикальні радіатори
  9. плоскі радіатори
  10. підлогові радіатори
  11. Критерії вибору видів радіаторів опалення для квартири

Система опалення - це велике «серце» вдома, складна інженерна конструкція, що вимагає грамотних інженерних розрахунків. Вона створює мікроклімат в будинку, відповідає за естетику і енергозбереження. Далеко не всі види радіаторів опалення підійдуть для установки в житлових приміщеннях багатоквартирних будинків з центральним опаленням, тому слід відповідально підійти до їх вибору. У нашій статті докладніше зупинимося на тому, які види радіаторів опалення існують і як правильно їх вибрати.

Які бувають радіатори опалення: види і їх переваги

чавунні радіатори

чавунні радіатори

Чавунні радіатори - самі «стародавні» опалювальні прилади, які використовуються і в даний час.

Ці батареї відрізняються товстими стінками, стійкі до гідроударів і витримують тиск до 30 атмосфер. Чавунні радіатори можна використовувати як в автономній системі опалення, так і в центральній комунікації. Чавун не береться корозії, тому його так люблять в нашій країні. Ще одним його перевагою є здатність тривалий час зберігати тепло, навіть після того, як опалювальна система була відключена.

Основним недоліком таких виробів є їх важка маса, в зв'язку з чим виникають деякі труднощі в процесі монтажу - одна людина навряд чи впорається з цим завданням.

До того ж, для чавуну характерна низька теплопровідність, з цієї причини необхідний ефект досягається при стабільній температурі +70 ° С. Таким чином, для приватного будинку або автономного опалення даний варіант буде досить дорогим, але відмінно підійде для центральної системи опалення в квартирі.

Раніше чавунні радіатори мали стандартні габарити, і для обігріву квартири доводилося нарощувати систему, а це могло зіпсувати естетичний вигляд приміщення. Сучасний ринок представляє види радіаторів опалення з чавуну від вітчизняних та іноземних компаній-виробників. Таким чином, тепер можна вибрати батареї невеликого розміру, які підійдуть до будь-якого інтер'єру. Раніше чавунні батареї прикріплювали за допомогою кронштейнів до стіни. Зараз ви можете вибрати вироби з напільного установкою, що відрізняються естетичним зовнішнім виглядом.

Сучасні види чавунних радіаторів опалення не потрібно додатково обробляти і фарбувати. Дані вироби вже готові до установки, вони також невибагливі в догляді - на них практично не скупчується пил, оскільки батареї мають гладку поверхню.

Через різноманіття відтінків і стилів сучасні чавунні радіатори не тільки вдало впишуться в будь-який стиль оформлення, але навіть можуть служити в якості окремих декоративних елементів.

Переваги чавунних радіаторів представлені:

  • стійкістю до корозії;

  • стильним зовнішнім виглядом;

  • невибагливістю до чистоти носія;

  • здатністю зберігати тепло протягом тривалого часу;

  • доступною вартістю;

  • здатністю функціонувати як в центральній, так і автономній системі опалення.

Недоліки чавунних радіаторів:

Таким чином, чавунні радіатори - це оптимальний варіант для квартири з системою центрального опалення. Термін їх служби складає до 20 років.

сталеві радіатори

сталеві радіатори

Які види радіаторів підходять для опалення будинку? З метою теплопостачання приватних будинків і адміністративних будівель, як правило, використовують сталеві радіатори опалення. Розрізняють такі види конструкцій даних обігрівальних приладів - трубчасті, цільні прямокутні або набори панелей, що складаються з окремих секцій. Якщо питання полягає в тому, який вид радіаторів опалення підібрати для автономної системи теплопостачання будинку, то популярністю через свою демократичною вартості, красивого зовнішнього вигляду, хорошою тепловіддачі, стійкості до корозії і низькою інерційності користуються радіатори із сталі.

Радіатори з стали не стійкі до гідроударів і підвищеного тиску (25 атм), тому використовувати їх в якості опалювальних приладів у квартирі недоцільно. Також даний вид радіаторів опалення чутливий до кисню, який присутній в централізованої тепломережі у великій кількості. Тепловіддача здійснюється через стінки і грати, яка розташовується у верхній частині приладу. Оптимальний рівень тиску для роботи сталевих радіаторів становить 6-16 атм, в залежності від конструкції батареї і товщини матеріалу. Температура теплоносія для такого виду радіаторів системи опалення становить +110 ° С.

Переваги сталевих радіаторів полягають в:

  • Малої інерційності. За рахунок того, що теплообмінник зі сталі нагрівається швидко, в приміщенні миттєво стає тепло.

  • Підвищеної тепловіддачі, яка забезпечується тепловим випромінюванням і конвекцією.

  • Боргом терміні експлуатації за рахунок простої конструкції.

  • Зручність монтажу.

  • Легкій вазі.

  • Низької вартості.

  • Привабливий зовнішній вигляд і оригінальний дизайн. Дані види радіаторів опалення виготовляють в різноманітних формах, за рахунок чого прилади можна розташовувати в вертикальному і горизонтальному положенні або під кутом.

  • Сумісності з різними матеріалами, які використовують як кріплення.

  • Високому рівні енергозбереження.

  • Установці регуляторів температури.

  • Нескладної конструкції, що забезпечує легкий догляд за приладом.

Недоліки даних видів радіаторів опалення полягають в:

  • Низької стійкості до корозії. Так, прилади, виготовлені з товстого шару сталі, прослужать вам не більше 10 років.

  • Неможливості тривалий час залишати даний вид радіаторів опалення без води, а значить, сталеві батареї не підходять для централізованого опалення.

  • Нестійкості до сильних гідроударів і стрибків тиску, особливо в місцях зварних швів.

  • Ризик виникнення відшарування в тому випадку, якщо зовнішнє покриття радіатора було нанесено з дефектами.

мідні радіатори

мідні радіатори

Вигідне перевагу мідних радіаторів від інших видів радіаторів опалення полягає в тому, що для їх виготовлення використовується цельнотянутая мідна труба без будь-яких інших матеріалів. Труба великого діаметру, в межах 28 мм, доповнюється такими елементами, як мідні ребра і декоративний дерев'яний кожух. Ефективний і швидкий процес нагріву приміщення відбувається через теплопровідних властивостей міді, які в рази вище, ніж у будь-якого іншого матеріалу.

За рахунок низької інерційності мідні види радіаторів швидко нагрівають приміщення і дозволяють використовувати терморегулятори. Такі прилади опалення містять невелику кількість води, за рахунок чого для їх розігрівання достатньо всього трьох хвилин. Малий обсяг води в мідних батареях є важливою властивістю даних приладів для автономної системи обігріву, оскільки при цьому не потрібно нагрівати і ганяти по трубопроводу великі маси теплоносія, на відміну від чавунних радіаторів.

Мідь відрізняється пластичністю, корозійну стійкість, високу ефективність при низькій температурі носія, також вона не схильна до витончення під впливом агресивного середовища так, як алюміній. Таким чином, цей вид радіаторів опалення підійде для використання в квартирах багатоповерхових будинків. Важливо звернути увагу на те, що через 90 годин з моменту початку експлуатації приладу на його внутрішній поверхні утворюється оксидний шар, який в подальшому захищає радіатор від негативного впливу води з несприятливим хімічним складом.

Переваги мідних радіаторів полягають в:

  • стійкості до корозії;

  • здатності витримувати великий тиск в трубах (до 36 атм);

  • високій тепловіддачі.

Серед мінусів такого виду радіатора опалення виділяють тільки його високу вартість.

алюмінієві радіатори

алюмінієві радіатори

Алюмінієві види радіаторів відрізняються прекрасним зовнішнім виглядом, проте даний вид опалювальних приладів - далеко не кращий варіант для використання в квартирі з центральною системою опалення. У той час як в житлових приміщеннях з автономною системою опалення цей вид радіаторів є досить популярним. Крім стильного зовнішнього вигляду їх відрізняє надійність і тривалий термін служби - до 25 років.

Такий вид радіаторів опалення виробляють з алюмінію, додаючи кремнієві сплави, за рахунок чого вироби стають особливо міцними. Як правило, в промисловості користуються силуміном і дюралюмінію з метою поліпшення технічних якостей приладу. До того ж, за рахунок використання кремнієвих сплавів вартість виробу дещо знижується.

Алюмінієві батареї характеризуються простою конструкцією: кожна секція радіатора складається з двох горизонтальних каналів великого діаметру і одного вертикального з більш дрібним діаметром. Вертикальний канал оснащений декількома ребрами, «беруть» енергію від гарячої води, щоб потім «передати» її в повітряний простір.

Даний вид радіаторів опалення розрахований на тиск в 15 атм. Ці батареї чутливі до дії повітряних пробок і гідроударів. З метою з'єднання секцій використовують муфтовий різьбовий метод, за рахунок цього монтаж батарей здійснюється дуже швидко.

Герметичність даного виду радіаторів опалення забезпечується методом лиття. Кожну секцію відливають в окремій формі, а потім об'єднують в загальну конструкцію.

Ринок пропонує батареї з алюмінію різної форми і габаритів, тому легко можна підібрати підходящий варіант під дизайн квартири. Розмір даного виду радіаторів опалення залежить від площі приміщення і опалювального ефекту.

Радіатори, вироблені з використанням технології лиття, відрізняються значною міцністю до зміни тиску. Робочий тиск в них складає 16 атм, в процесі випробувань виробник піддає батареї впливу тиску в 25 атм, за рахунок чого батареї витримують різкі перепади. Гладка поверхня литих панелей забезпечується більш високою тепловіддачею.

Також для виробництва алюмінієвих радіаторів використовують метод екструзії. За рахунок цього вартість продукту істотно знижується, проте їх технічні характеристики дещо гірше, ніж у литих батарей. Дані батареї виготовляються на основі вторинного алюмінію, тому продукт відрізняється крихкістю і схильний до корозії. Тому, коли ви будете вибирати радіатор опалення, зверніть увагу як на матеріал, так і на метод, який використовується для виробництва даного продукту. Врахуйте, що прилади, для виробництва яких була використана технологія екструзії, наростити неможливо. Вони мають стандартний розмір.

Даний вид радіаторів опалення має досить невелику масу, за рахунок чого істотно спрощується процес монтажу, який можна здійснити своїми силами. Алюміній відрізняється високою тепловіддачею, за рахунок чого батареї нагріваються за дуже короткий проміжок часу. Ви можете самостійно контролювати витрату тепла і управляти цією системою вручну, підбираючи оптимальний температурний режим в приміщенні.

Переваги алюмінієвих радіаторів полягають в:

  • стійкості до корозії;

  • стильному зовнішньому вигляді;

  • малій вазі (набагато легше чавуну);

  • різноманітті відтінків;

  • високою теплопередачі;

  • різноманітності розмірів;

  • можливості додати секції в процесі експлуатації (використовується тільки в разі методу лиття).

Недоліки алюмінієвих батарей:

  • Чутливість до перепадів тиску.

  • Залежність від складу води. Так, забруднена вода з високим рівнем рН негативно впливає на конструкцію і може привести до її поломки.

біметалічні радіатори

біметалічні радіатори

Серед радіаторів опалення виділяють біметалічні види, які відрізняються оптимальним співвідношенням ціни і якості. Вони відрізняються стійкістю до надлишкового тиску і не вимогливі до теплоносія. Саме цим пояснюється популярність даних приладів в будівельній сфері, вони поступаються тільки чавунних радіаторів.

Біметалічні радіатори складаються з двох матеріалів. Зовнішня частина зроблена з алюмінію, а внутрішній шар - з високоякісного сплаву міді та сталі. Дана комбінація матеріалів призначена для вирішення двох завдань: поліпшення тепловіддачі і підвищення стійкості до корозії. За рахунок емалевого покриття в будь-якому колірному оформленні вироби мають привабливий зовнішній вигляд.

Біметалічний вид радіатора опалення представлений двома модифікаціями:

  • Абсолютно біметалічним апаратом, що характеризується підвищеною міцністю і стійкістю до зміни тиску в мережі. Термін експлуатації таких приладів складає близько 25 років, тому висока вартість цього виду радіаторів опалення цілком виправдана. Даний агрегат має сердечником, виконаним у вигляді труб, по яких вода тече без дотику з корпусом.

  • Полубіметалліческімі апаратом, що представляє собою конструкцію, внутрішні канали якої посилюються пластинами з інших видів металу.

Конструкція біметалевих радіаторів опалення є кілька секцій, які пов'язані різьбовою муфтою. Такі батареї можна легко наростити, встановивши додаткові секції.

Даний вид радіаторів опалення - ідеальний варіант для квартир з центральним опаленням через стійкості до високого тиску (до 40 атм). Вони пристосовані до різких змін умов експлуатації.

Переваги біметалевих батарей полягають в:

  • здатності швидко нагріватися і хорошою тепловіддачі;

  • стійкості до корозії;

  • стильному зовнішньому вигляді;

  • великому виборі розмірів;

  • можливості додавати секції в процесі використання;

  • стійкості до сильних гідроударів;

  • невеликій вазі і простому монтажі.

Серед недоліків даного виду радіаторів опалення можна виділити тільки високу вартість.

Дані радіатори слід купувати виключно в спеціалізованих магазинах і ретельно перевіряти наявну документацію. Зовні вони дуже схожі на алюмінієві батареї, але різниця у вартості досить істотна.

Біметалічні види радіаторів опалення відмінно підходять для квартири з будь-яким типом опалення. При цьому висока вартість компенсується довгим терміном служби приладу.

Види радіаторів опалення в залежності від конструкції

Залежно від особливостей конструкції виділяють кілька підвидів радіаторів:

  • Секційні радіатори опалення - складаються з декількох секцій, значить, у вас є можливість зібрати батарею необхідного розміру і потужності. Габарити і форми секцій також різняться.

Габарити і форми секцій також різняться

  • Трубчасті радіатори представляють собою цілісну металеву конструкцію, що складається з верхнього та нижнього горизонтального колектора, а також приварених до нього вертикальних трубок. Дані радіатори опалення у вигляді трубок призначені для централізованого опалення.

Дані радіатори опалення у вигляді трубок призначені для централізованого опалення

  • Панельні батареї виготовляються як зі сталі, так і з бетону. Бетонні радіатори вбудовуються всередину стін і передають тепло тільки за допомогою випромінювання.

Бетонні радіатори вбудовуються всередину стін і передають тепло тільки за допомогою випромінювання

  • Пластинчасті батареї характеризуються конвективним теплообміном. Даний вид радіаторів опалення складається з сердечника і насаджених на нього ребер з тонких пластин, виготовлених з металу.

Даний вид радіаторів опалення складається з сердечника і насаджених на нього ребер з тонких пластин, виготовлених з металу

Кутові види радіаторів опалення можуть мати будь-яку конструкцію. Але вони встановлюються тільки в кутах приміщень.

Види радіаторів опалення в залежності від форми

Для створення комфортних умов проживання слід уважно ставитися до кожної дрібниці і стежити, щоб вони гармонійно вписалися в дизайн приміщення.

Опалювальні прилади також мають різні форми, здатні надати цілісність інтер'єру. До таких батарей можна віднести:

вертикальні радіатори

вертикальні радіатори

Вертикальний вид радіаторів опалення, представлений на фото, призначений для таких приміщень, де установка батареї неможлива. Це, в свою чергу, обумовлено особливостями дизайну інтер'єру, а також габаритами і нестандартної формою житлового приміщення.

Вертикальний опалювальний прилад може виступати в якості елементу інтер'єру. Головна відмінність даного виду радіаторів опалення полягає в вертикальному розміщенні на стіні. Такий агрегат просто незамінний для житлового приміщення з панорамними вікнами.

За типом конструкції розрізняють радіатори панельні, трубчасті, секційні; за матеріалом виготовлення - чавунні, сталеві і алюмінієві; за способом підключення до опалювальної системи - бічні, нижні і діагональні.

Переваги вертикальних радіаторів полягають в:

  • значному асортименті форм, розмірів і відтінків;

  • компактності, досягнутої шляхом зменшення довжини приладу уздовж стіни;

  • декоративності - кріпильні і сполучні елементи візуально не помітні;

  • простоті монтажу, яка забезпечується невеликою вагою і цілісністю конструкції;

  • великої площі, за рахунок чого збільшується тепловіддача;

  • швидкості нагрівання;

  • економічності - для нагріву потрібна невелика кількість води;

  • легкості в догляді.

Недоліки даного виду радіаторів опалення полягають в:

  • високу вартість;

  • можливе падіння теплотехнічних характеристик приладу через те, що повітря завжди буде тепліше, ніж нижній. Таким чином, нижня частина агрегату буде віддавати більшу кількість тепла, на відміну від верхньої;

  • нерівномірним розподілом тепла в приміщенні, так як тепло концентрується у верхній частині опалювальної кімнати;

  • необхідності установки редуктора з метою нормалізації внутрішнього тиску.

Чинники, які впливають на ефективність роботи радіаторів опалення, представлені:

  • Одно- або двотрубної схемою підключення до системи опалення. При цьому перша не так економічна у витраті води, але проста в монтажі, в результаті зайві витрати не будуть потрібні.

  • Типом подачі води в систему - верхнім, нижнім, бічним.

  • Способом підключення до опалювальної системи. Універсальним є діагональне підключення.

Ефективність тепловіддачі визначається правильністю підключення до системи обігріву. Перш ніж встановити прилад, слід утеплити частину стіни, щоб скоротити теплові втрати.

плоскі радіатори

плоскі радіатори

Для того, щоб розмістити і звільнити простір, використовують плоскі моделі, які відрізняються:

  • гладкою лицьовою панеллю, яка не дозволяє накопичуватися на ній пилу;

  • габаритами від 30 см до 3 м;

  • невеликою витратою води;

  • нижнім і бічним підключенням;

  • можливістю використовувати прилад як декоративний елемент.

Даний вид радіаторів опалення функціонує так само, як панельні і секційні: між двома листами з металу циркулює теплоносій, і в тому випадку, якщо прокладений ТЕН, виходить електрична плоска модель.

Робочий тиск становить 10 атм, а максимальна температура - 110 ° С. Існують одно-, дво- і трьохпанельного опалювальні прилади.

Головне достоїнство даних агрегатів полягає у компактних розмірах і швидкому нагріванні. Більш того, вони невибагливі в догляді, відрізняються привабливим і стильним зовнішнім виглядом. Завдяки декоративному оформленню плоскі теплообмінники відмінно підійдуть до будь-якого дизайну приміщення, а дзеркальна поверхня з легкістю може замінити дзеркало. Дані види радіаторів опалення також відрізняються малою глибиною монтажу і хорошим показником теплового випромінювання.

Серед недоліків можна виділити відсутність можливості монтажу у вологому приміщенні, так як є ризик виникнення корозії, а також високу вартість.

Плоскі і вертикальні види радіаторів опалення повинні бути обладнані пристроями спуску повітря, тому що дане розташування призводить до різниці у внутрішньому тиску.

підлогові радіатори

підлогові радіатори

Підлогові радіатори є прилади, ідентичні стандартним настінним теплообмінникам, з тією лише різницею, що їх встановлюють на горизонтальну поверхню. Він являє собою агрегат з циркулюючим в ньому теплоносієм, оточеним алюмінієвими або сталевими пластинами, закритий зовні металевою решіткою або захисним кожухом.

Підлоговий вид радіаторів опалення обладнаний клапаном для видалення повітря, який приєднується до труб будь-якого діаметру. Єдиною відмінністю підлогових радіаторів від настінних варіантів полягає в тому, що перший варіант прикріплюють до підлоги або він автономно стоїть на ньому.

Підлогові радіатори відрізняються наступними характеристиками:

  • робочий тиск - до 15 атм;

  • показник температури нагріву зовнішнього корпусу складає до +60 ° С;

  • показник температури теплоносія - 110 ° С;

  • розміри приладів в довжину становлять до 2 метрів, а у висоту - до 1 м.

Розрізняють чавунні, алюмінієві, сталеві й біметалічні підлогові радіатори. Подібні моделі радіаторів можуть використовуватися в якості настінних і підлогових агрегатів завдяки кронштейнів.

Переваги даного виду радіаторів опалення полягають:

  • в пожежо-і травмобезопасности;

  • в рівномірному обігріві приміщення;

  • в розмаїтті форм і розмірів під стиль інтер'єру;

  • у використанні міді в теплообміннику, за рахунок чого поліпшуються антикорозійні якості і збільшується термін експлуатації приладу;

  • у вбудованому електронному та автоматизованому управлінні;

  • в економічності;

  • в можливості установки в будь-якому місці приміщення, де є труба з гарячим водопостачанням;

  • в природної конвекції;

  • в додаткових вбудованих функціях обігріву та очищення навколишнього повітря;

  • в зручності експлуатації - даний варіант підходить для використання в приміщеннях, де немає можливості встановити настінний радіатор;

  • в компактних розмірах;

  • в підвищеної тепловіддачі;

  • в стійкості до механічних впливів.

Недоліки даного виду радіаторів опалення представлені:

  • ризиком виникнення проблем з монтажем, так як для установки підлогового радіатора потрібно підводка труб, прихованих під статевим покриттям;

  • високою вартістю приладів з трубами з міді і пластинами з алюмінію. Моделі з чавуну стоять трохи дешевше, але вони мають при цьому меншою теплопровідністю. Підлогові агрегати, виконані зі сталі, відрізняються малою тепловіддачею.

Критерії вибору видів радіаторів опалення для квартири

  1. Робочий тиск.

Даний показник можна виявити в паспорті виробу, на який обов'язково слід звернути увагу. Він не повинен перевищувати тиск в опалювальній системі (в усякому разі, не більше, ніж в 1,5 рази). Якщо врахувати особливості експлуатації російських комунальних організацій, перепади тиску (випробувального та робочого) стають однією з найважливіших причин поломки сучасних опалювальних приладів.

Наприклад, середній рівень тиску в п'ятиповерхових будинках старого житлового фонду, як правило, становить до 8 атмосфер. У той час як в сучасних багатоповерхових будинках найчастіше використовується теплоносій з робочим тиском до 15 атмосфер.

  1. Стійкість до гідроударів.

Це визначає термін експлуатації виробу і ефективність роботи всіх видів радіаторів опалення. Захиститися від гідроударів в квартирі з централізованим опаленням неможливо. Тому необхідно вибирати опалювальні прилади з високою стійкістю до гідроударів.

  1. Кількість секцій.

Деякі прилади опалення можна наростити в процесі використання. І якщо у вас немає можливості відразу визначити необхідний розмір радіатора, або ви не впевнені в ефективності роботи тієї чи іншої моделі, слід віддати перевагу саме таким видам радіаторів опалення.

  1. Потужність радіатора.

Даний фактор, безумовно, є ключовим. Далеко не всі види опалювальних приладів здатні підтримувати оптимальний мікроклімат в будинках, якщо в зимовий період часу температура опускається до -40 ° С. Тоді слід звернути увагу на максимальну температуру теплоносія. Деякі моделі від іноземних виробників розраховані до +90 ° С. Але в тих регіонах, де передбачені суворі зими, треба підібрати вироби з максимальною температурою до +130 ° С.

  1. Склад теплоносія.

Практично жодна російська комунальна організація не відрізняється високою якістю теплоносія, який зношує стінки радіатора. При виборі приладу опалення слід врахувати цей фактор і підібрати радіатор з товстими стінками.

  1. Дизайн та оформлення виробів.

Якщо ви підбираєте батарею для квартири з сучасною обробкою, то вам напевно не захочеться встановлювати об'ємну конструкцію старого зразка.

  1. Термін служби виробу.

Цей критерій обумовлений умовами роботи і технічними особливостями комунальної служби. Заміна батарей в квартирі є не найдешевшим заходом, тому при виборі приладу віддайте перевагу таким видам радіаторів опалення, які прослужать вам як мінімум 20-25 років.

  1. Простота монтажу.

Це має значення в тому випадку, якщо ви плануєте самостійний монтаж радіаторів. Великовагова чавунна конструкція не підійде для цих цілей, в той час як легкі панельні батареї зможе налаштувати.

  1. Виробник.

Як правило, значення має популярність і бездоганна репутація компанії-виробника. Сучасний ринок пропонує продукцію численних європейських і вітчизняних виробників. Споживачі часто віддають перевагу німецьким, італійським фірмам, а також іспанською, австрійським і польським торговим маркам.

Досить великою популярністю користуються радіатори компанії AQUALINK . Дані прилади опалення підходять для установки як в автономних, так і в централізованих системах опалення. Прилади опалення з алюмінію і біметалічні види радіаторів розроблені спеціально для експлуатації в системах опалення на території РФ. За рахунок високої тепловіддачі секцій прилад AQUALINK підходить для використання в низькотемпературної системи опалення, а завдяки низькій інерційності здійснюється швидка і ефективна терморегуляція в приміщеннях.

Наша компанія «СантехСтандарт» здійснює поставку алюмінієвих і біметалічних радіаторів в Росію. Основні напрямки нашої діяльності представлені:

  • великооптової торгівлею інженерним сантехнічним обладнанням;

  • організацією доставки наших товарів по території РФ і СНД;

  • виробництвом сантехнічної продукції.

Алюмінієві і біметалічні види радіаторів опалення AQUALINK представлені багатим асортиментом з різною кількістю секцій - 4, 6, 8, 10, 12. Всі моделі радіаторів пофарбовані епоксидною емаллю білого відтінку. Також ви можете вибрати комплектуючі до приладів опалення, які представлені наборами для підключення батарей, кронштейнами для кріплення, перехідниками, заглушками, ручний повітровідвідник, що регулюють і запірними клапанами. Вся продукція застрахована і пройшла процедуру добровільної сертифікації в системі ГОСТ Р.

Співпрацюючи з нашою компанією «СантехСтандарт», ви купуєте такі переваги:

  • якісну продукцію за Розумна ценам;

  • Постійна наявність продукції на складі в будь-якіх кількостях;

  • Зручне розташовані складські комплекси в Санкт-Петербурге, Москві, Новосібірську и Самарі;

  • безкоштовна доставку по Санкт-Петербургу, Москві, Новосібірську, Самарі, в тому чіслі до транспортних компаний;

  • доставку товару в регіони через будь-які транспортні компании;

  • індивідуальний підхід и Гнучкий роботу з шкірних Клієнтом;

  • знижки и Різні Акції для постійніх КЛІЄНТІВ;

  • сертіфіковану и застрахованих продукцію;

  • зареєстровані в России торгові марки, что є додаткова захист від неякісніх підробок.

Фахівці нашої компанії «СантехСтандарт» готові допомогти вибрати сантехнічне обладнання як приватним особам, так і компаніям. Вам нужно Всього лишь звернути за телефонами:

  • в Санкт-Петербурзі: 8 (812) 777-05-80;

  • в Москві: 8 (495) 662-40-08;

  • в Новосибірську: 8 (383) 33-578-33;

  • в Самарі: 8 (846) 203-61-05.

Або Задати питання в форме зворотнього зв'язку на сайті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама