Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

сушені фініки

  1. Як правильно мити фініки

Фініки з давніх часів використовуються в якості високоцінного продукту харчування. На Сході здавна знали про користь сушених фініків і вважали, що їх вживання сприяє зміцненню здоров'я і забезпечує довге життя. Фініки були набагато більше, ніж просто ласощі. В арабських країнах їх називали «хлібом пустелі», адже саме вони допомагали воїнам відновити сили і енергію в далеких походах.

користь сушених фініків

Фініки шануються і зараз, про їхню користь відомо всім. І ти напевно іноді не проти поласувати смачними плодами. Вони відмінно зберігаються, добре переносять транспортування. Але ось в чому питання: миють чи фініки перед їжею і чи потрібно це робити? Сьогодні «Так Просто!» Розповість тобі, чому ж фініки так корисні і що з ними потрібно робити, перш ніж вони потраплять до тебе на стіл.

У фініках багато корисних речовин. Ці плоди містять вітаміни А, Е і В. Цінність фініків ще і в тому, що в них є амінокислоти, які дуже важливі для людського організму і відсутні в інших плодах. До того ж фініки багаті кальцієм і фосфором, калієм і магнієм, залізом і цинком, марганцем і селеном.

Ці плоди здатні зміцнити серцево-судинну систему, активізувати роботу печінки і нирок. Дуже корисні фініки і для людей зі слабким імунітетом. Їх потрібно додати в раціон при вірусних інфекціях і кашлі. Незамінні для людей з анемією. Також фініки - прекрасний засіб для зняття втоми, адже поживні речовини і вітаміни, що містяться в плодах, призводять організм в тонус.

Крім іншого, фініки допомагають нормалізувати кислотний баланс в організмі. Потрапляючи в кишечник, вони сприяють розвитку корисної мікрофлори. Лікарі рекомендують вживати фініки при цукровому діабеті. Дослідження показують, що регулярне вживання фініків сприяє профілактиці онкологічних захворювань.

Дослідження показують, що регулярне вживання фініків сприяє профілактиці онкологічних захворювань

Як бачиш, користь від вживання фініків просто величезна. А тепер перейдемо до питання про те, чи потрібно мити фініки перед їжею. Важливо розуміти, що, перш ніж потрапити на наш стіл, фініки проходять довгий шлях. У свіжому вигляді вони не можуть зберігатися дуже довго, тому їх сушать. Найчастіше це відбувається природним шляхом, так ласощі виходить самим смачним і корисним.

Деякі виробники вдаються до методів промислової сушки в спеціальних печах з подальшим вимочуванням з цукровому сиропі. Це куди менш корисно. Після такої обробки фініки стають гладкими і блискучими. Іноді їх навіть можуть обробляти харчовим воском або іншими консервантами, щоб плоди придбали кращий вигляд і мали більший термін зберігання.

При будь-якому способі обробки, при упаковці і транспортуванні фініки ніяк не очищують. Тому їх не просто можна мити, але і дуже потрібно. Особливо після обробки, адже всі ці консерванти потрібно змити з плодів перед вживанням, так користі буде куди більше. Тепер важливо навчитися правильно мити фініки, щоб вони не втратили свій смак і корисність.

Як правильно мити фініки

  1. Основна складність полягає в тому, що солодкі плоди вбирають воду і є великий ризик, що вони втратять свій смак і зовнішній вигляд. Найголовніше правило - не можна мити фініки в гарячій воді. Від окропу щільна оболонка плоду тріскається, а м'якоть стає вареної. Такі плоди вже непридатні до вживання.
  2. Щоб зберегти фініки в цілості й схоронності, потрібно мити їх правильно. Для початку ретельно перебери куплені фініки, адже навіть в промисловій упаковці можуть бути зіпсовані плоди. Нижче буде відео, в якому ти зможеш дізнатися, як вибрати хороші фініки.
  3. Потім візьми ємність з прохолодною водою і друшляк. Мій сухофрукти невеликими партіями максимально швидко. Особливо ретельно промивай блискучі ягоди, щоб видалити весь харчової віск.
  4. Після промивання виклади фініки на друшляк і обполосни проточною крижаною водою.
  5. Тепер висип плоди на звичайне паперовий рушник і прикрий іншим зверху. Так вони повинні просушитися хоча б добу. Після просушування видали з фініків кісточки і склади їх в герметичний контейнер для зберігання.

А ось і відео, яке зробить тебе справжнім професіоналом у виборі фініків. Більше ніяких зіпсованих сухофруктів, тільки найкращі!

Ось така проста інструкція, яка допоможе тобі зберегти всю користь сушених фініків і при цьому не втратити їх смак. Фініки - смачний екзотичний продукт і джерело корисних елементів . Дотримуйся всіх правил обробки і зберігання цих чудо-плодів, і тоді на твоєму столі буде по-справжньому корисне ласощі !

Ця стаття була корисною для тебе? Обов'язково поділися нею з друзями!

Автор статті

Катерина Ходюк

Головне хобі Катерини Ходюк - література. А ще вона любить дивитися хороше кіно, насолоджуватися восени, гладити котів і слухати групу «Сплін». Захоплюється японською культурою, мисленням і способом життя японців, мріє побувати в цій країні. Катя прагне прожити насичене, повну вражень і подорожей життя. Улюблена книга дівчата - «Нестерпна легкість буття» Мілана Кундери.

Ця стаття була корисною для тебе?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама