Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Керівництво по монтажу металочерепиці Гранд Лайн (Grand Line)

  1. приклад покрівлі
  2. Основні елементи покрівлі
  3. проходки для подкровельной вентиляції
  4. У скатну покрівельну систему входять:
  5. Загальні відомості про металочерепицю
  1. Головна
  2. Інструкції з монтажу
  3. Інструкція по монтажу металочерепиці Grand Line
    1. Загальні положення.
    2. Правила поводження з металочерепицею, різання і кріплення.
    3. Правила монтажу металочерепиці Grand Line.
    4. Правила будови примикань і додаткових елементів.
    5. Рекомендації з контролю якості та догляду за покрівлею.

    приклад покрівлі

    Основні елементи покрівлі

    • П1 Карниз;
    • П2 Фронтон;
    • П3 Коник;
    • П4 Хребет;
    • П5 Розжолобок, що закінчується на лінії карниза;
    • П6 Розжолобок, що закінчується на схилі;
    • П7 Бічне примикання;
    • П8 Верхнє примикання.

    труба

    • 1.1 Труба, розташована на схилі, ширина труби не перевищує 80 см; фартух труби;
    • 1.2 Труба, розташована на схилі, ширина труби не перевищує 80 см; відстань від коника до задньої грані труби перевищує 1 м; фартух труби;
    • 1.3 Труба, розташована в конику; фартух труби;
    • 1.4 Труба, розташована на схилі, ширина труби перевищує 80 см; «Разуклонку» і фартух труби.

    Точки закінчення і стикування лінійних елементів

    • 2.1 Початок або кінець коника (торець коника), заглушка коника;
    • 2.2 Початок хребта, заглушка хребта;
    • 2.3 Сходження двох хребтів і коника (верх вальми), Трійник Y-подібний для напівкруглого коника;
    • 2.4 Сходження двох ковзанів перпендикулярно один до одного;
    • 2.5-2.13 Нетипові вузли покрівлі, що вимагають професійних навичок майстра, виконуються із застосуванням нестандартних елементів, що виготовляються на замовлення за ескізами, або з плоского листа за місцем.

    Мансардні вікна

    • 3.1 Мансардне вікно;

    проходки для подкровельной вентиляції

    • 4.1 Коньковий покрівельний вентиль;
    • 4.2 скатних покрівельний вентиль КТВ.

    Проходки для інженерних мереж

    • 5.2 Антенний вихід;
    • 5.3 Вихід каналізації вентиляційний;
    • 5.4 Вихід вентиляційний.

    пристрої безпеки

    Пропонована компанією "Вестмет" інструкція буде корисна покрівельникам і інженерам служби технічного нагляду Замовника для здійснення приймання проведених покрівельних робіт.

    Розділи цієї інструкції, що містять опис монтажу безпосередньо листів металочерепиці і добірних елементів, як частини покрівельної системи, засновані на інструкції по монтажу металочерепиці, розробленої інженерами компанії. Дякуємо колегам за допомогу і високий професіоналізм!

    Термін служби покрівельної системи визначається не тільки терміном служби входять до неї окремих компонентів, але і тим, наскільки правильно ці компоненти зібрані в систему.

    У скатну покрівельну систему входять:

    При монтажі покрівельного покриття, як і будь-якого іншого компонента покрівельної системи, важливо переконатися в якості раніше зроблених робіт, якісно змонтувати покрівельне покриття і забезпечити можливість проводити подальші роботи по монтажу покрівельної системи.

    У цьому посібнику звернено увагу на приймання раніше зроблених робіт, наприклад, робіт з гідроізоляції, і на забезпечення можливості проведення подальших робіт з монтажу покрівельної системи, наприклад, робіт по монтажу водостічної системи і робіт по монтажу пристроїв безпеки. Особливу увагу приділено забезпеченню функціонування подкровельной вентиляції.

    Покрівельне покриття безпосередньо стикається тільки з одним контуром вентиляції - контуром вентиляції між гідроізоляцією і покрівельним покриттям. Питання організації функціонування другого контуру вентиляції (між гідроізоляцією і утеплювачем) і організації вентиляції холодного горища не залежить від типу застосовуваного покрівельного покриття і в цьому посібнику не розглядаються.

    При застосуванні в якості гідроізоляції сучасних дифузійних мембран і утепленні без повітряного зазору необхідність у формуванні другого контуру вентиляції відпадає, і саме цей випадок розглянутий у цій інструкції.

    Передрук матеріалів та використання їх у будь-якій формі, в тому числі в електронних ЗМІ, дозволяється тільки з письмового дозволу компанії Grand Line®.

    Загальні відомості про металочерепицю

    Металочерепиця - вдалий приклад перенесення традиційної, відпрацьованої століттями форми керамічної пазової черепиці на метал, застосування якого на покрівлях у вигляді інших форм також відпрацьовано століттями. У металочерепиці суміщені естетичні і функціональні достоїнства традиційної черепиці з надійністю і довговічністю сучасної оцинкованої сталі з полімерним покриттям.

    Візуально дах складається з великої кількості однакових «черепичек». Прийнято говорити, що поперек скат розділений на ХВИЛІ, а вздовж - на ЛАВ, відстань між рядами прийнято називати КРОК.

    Хвилі утворюються при проходженні листа через профілюючі вали верстата, а ряди утворюються методом штампування.

    Робоча ширина листа найбільш поширеною металочерепиці Grand Line, купити яку ви можете в офісах компанії Вестмет, дорівнює 1100 мм, і ця ширина складена з 6 хвиль (габаритна ширина листа металочерепиці дорівнює 1180 мм).

    На 1 кв.м. поверхні доводиться 15,6 «черепичек», і це добре поєднується з загальноприйнятими розмірами керамічної черепиці.

    Крок найбільш поширеною металочерепиці дорівнює 350 мм. Ряд, що складається з 6 хвиль, прийнято називати МОДУЛЬ. Довжина Одномодульні листа дорівнює 450 мм, з яких:

    • приблизно 50 мм - відстань від штатного нижнього різу до нижньої лінії штампування (вимірювати від різу до гребеня хвилі);
    • 350 мм - крок або відстань між лініями штампування;
    • приблизно 50 мм - відстань від верхньої лінії штампування до штатного верхнього різу (вимірювати від гребеня хвилі до різу).

    Приклад: довжина трехмодульного листа зі штатними нижнім і верхнім резами дорівнює 1150 мм, десятімодульного - 3600 мм, на малюнку показаний шестімодульний лист довжиною 2200 мм.

    Нижній рез завжди штатний, верхній може відступати від верхньої лінії штампування не тільки на 50 мм, а й на 100, 150, 200, 250 або 300 мм при формуванні «спецзамовлення».

    Листи металочерепиці зі штатними верхніми резами прийнято називати «складськими»: Одномодульні, трехмодульнимі і так далі, як правило, до десятімодульного. Листи металочерепиці з «спецзамовлення» прийнято називати по габаритної довжині, наприклад: лист 2300 (50 + 6х350 + 150), лист 3750 (50 + 10х350 + 200), лист 6100 (50 + 17х350 + 100). Максимальна довжина металочерепиці становить, як правило, 6,5-7 м.

    Максимальна довжина металочерепиці становить, як правило, 6,5-7 м

    Одномодульні лист металочерепиці накриває площу 1 ряду з 6 хвиль. Десятімодульний - 10 рядів з 6 хвиль, два десятімодульних - 20 рядів з 6 хвиль при стикуванні по рядах або 10 рядів з 12 хвиль при стикуванні по хвилях.

    Grand Line® виробляє металочерепицю під замовлення, розміром, оптимально підходить для конкретної даху. Розрахунок і планування укладання листів проводиться в офісі продажів за допомогою спеціальної програми або самостійно, на нашому сайті, використовуючи сервіс online розрахунку.

    При формуванні замовлення металочерепиці «розкладіть» на кресленнях листи металочерепиці з урахуванням того, що стики листів по рядах повинні єдиною лінією переходити через весь скат і перетинатися з лініями стику листів по хвилях.

    При правильному монтажі якісної металочерепиці стики по хвилях і стики по рядах не виділяються на загальній площині покрівлі і не зменшують її надійність. Мінімальний допустимий кут нахилу покрівлі становить 12 градусів.

    Grand Line® виробляє кілька типів профілів металочерепиці з різною формою хвиль і ступенів:

    Grand Line® виробляє кілька типів профілів металочерепиці з різною формою хвиль і ступенів:

    Металочерепиця Гранд Лайн комплектується стандартними планками, які виготовляються в плівці, з того ж сировини, що і сам покрівельний матеріал. Стандартні довжини планок - 2 і 3 м., У напівкруглих ковзанів - 1,97 м.

    При необхідності замовлення може комплектуватися нестандартними добірними елементами за ескізами замовника і плоскими листами з того ж матеріалу, що і металочерепиця.

    Металочерепиця - це складова частина покрівельної системи. При монтажі покрівельної системи особливу увагу слід приділити організації подкровельной вентиляції та влаштування гідроізоляції.

    Фахівці компанії Вестмет рекомендують закривати вентиляційний зазор на карнизі вентиляційної стрічкою, для захисту від проникнення птахів. А на конику - Аероелемент коника, від задування снігу. Установка цих елементів забезпечить ефективну цілорічну вентиляцію підпокрівельного простору.

    Вибір гідроізоляційного матеріалу залежить від того, чи буде під покрівлею організована житлова мансарда або холодне горище. Для утепленої покрівлі краще використовувати супердифузійні мембрани.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама