Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Група "Ундервуд": ангел залетів у наш альбом

Шанувальники "Ундервуд" разом з групою хором на біс виконують пісню "Гагарін, я вас любила". Так закінчується перший в 2013 році концерт в Україні, який проходить в Докер пабі. А за кілька годин до цього фронтмени колективу Володимир Ткаченко та Максим Кучеренко міркували про новий альбом, вічному квитку, кризу середнього віку і Різдвяних зустрічах.

Уже всі говорять про новий альбом, який ось-ось побачить світ. Якісь пісні навіть можна почути в Інтернеті і подивитися кліпи. Розкажіть про альбом.

Володимир Ткаченко: Альбом плануємо видати в кінці травня - перших числах червня. Там буде 12 пісень, як зазвичай порівну. Магія парних чисел (сміється). Альбом виходить таким разношерстненькім - є там і поп-стандарти, і нахил в арт-рок, і неосвінг, і навіть хабанера. Якщо сила волі і сила випадку зіллються в єдиному пориві, то альбом побачить життя прямо 1-го червня, в день захисту дітей від жінок. І тоді вже свято і назва альбому стануть як ніколи доречні один одному.

Робоча назва альбому "Жінки і діти". Яким чином воно відбилося на альбомі?

Максим Кучеренко: У Андерсена є така казка "Ангел домівки". Ось такий ангел залетів і в наш альбом. Під час пожежі саме жінки і діти покидають будинок першими. Чоловіки ж можуть плавиться в своїй пристрасті на самоті. Тоді Світ стає багряним як портрети Че-Гевари. Це нормальний період в житті чоловіків. Але в присутності жінок і дітей світ стає цілісним і гармонійним, в нього можуть залітати ангели. Такий Світ хочеться оберігати і привносити в нього більше тепла і турботи і менше думати про себе і про багряної революції.

Чи можна сказати, що назва особливо передає ваше сьогоднішнє стан душі?

Володимир: Так, безумовно. Перші дванадцять місць у цьому альбомі-автобусі для вагітних жінок і пасажирів з дітьми. Це такий альбом-подорож. Ми їдемо-їдемо-їдемо в далекі краї! Нам жінки сусіди і діти нам друзі! А в наступному альбомі ми обов'язково поговоримо про проблеми старіння.

До речі, про старіння. Вам обом в минулому році виповнилося по 40 років. Прийнято вважати, що в цьому віці у чоловіків трапляється переломний момент - так звана криза середнього віку. Чи відчули ви на собі цю кризу?

Максим: Ми чітко розуміли, що наступний наш альбом буде після сорока. У цей період правила гри жорстко змінюються. Ми задоволені підсумками свого шляху до цього моменту. У тому, що зроблено в "Ундервуді", є присутність нашого земного сили і правди. Кризи в нашому житті - норма. Рок-н-рол - це взагалі продукт кризи середини ХХ століття. Але якщо ти відкрив у собі джерело альтернативної енергії і винайшов власну сонячну батарею, переломи і кризи тобі не страшні (сміється). А найвірніший спосіб впоратися з кризою - підтримати іншого в кризовій ситуації.

Ось ця мудрість 40-річного чоловіка - вона якось позначилася на альбомі?

Володимир: З одного боку, ми далеко не мудрі люди, статистика наших помилок і похибок трохи вище, ніж у середнього московського буржуа. А з іншого боку, ми і 15-17 років тому не писали надто вже дурних і по-дитячому-наївних пісень. Нам це і тоді не властиво було. У нас завжди був свій особливий мову, за що нас, напевно, і люблять і дізнаються. З роками, правда, стало менше стихійного безумства, але зате більше впорядкованості.

Чи змінюється з віком сприйняття музики?

Максим: Найприємніше, що музика не закінчується. Її продовжують писати. Велика Муза, що підживлювала інструментальну музику 18-19 століття, розчинилася в Айтюнс та інших незліченних комор всіх цих імен-назв-стилів-напрямків. Якісь проміле цієї Музи розчинені і в "Ундервуді".

А тексти? Вони для вас сьогоднішніх важливіші за музику?

Володимир: Ні, ні в якому разі. Особисто я не люблю цих перекосів. Людям, співаючим російською мовою, доводиться набагато складніше, ніж англомовним товаришам, оскільки доводиться пропевать приголосні. Приємно слухати оригінальну, талановиту мелодію, особливо носія рідної російської мови.

Те, що ви багато уваги приділяєте музиці, видно по одній з нових пісень - "Найкрасивіша дівчина в світі". Всі ці інтонації голосової партії, мелодія - прямо усвідомлено хіт писали.

Максим: Чим більше ірраціонального і інтуїтивного в композиції, тим вище її шанси стати хітом. Той, хто намагається створити цей банк заморожених яйцеклітин, стає доктором Менгеле для сучасної маскультури. Ми вважаємо, що у кожного хіта повинен бути свій Батько, зачали своє чадо в інтимних глибинних почуттях.

А як на вас впливає відомий в Україні звукорежисер Євген Ступка? Може, ламає якось? Адже він другий альбом поспіль виступає саунд-продюсером.

Володимир: Чи не ламає нас абсолютно. Він - людина компромісу. З ним дуже добре і зручно. Тим більше, йому подобаються наші пісні. А коли саунд-продюсеру подобаються пісні, то це вже півсправи. Евген любить медитувати і диванчики. Непосвяченому людині може здатися, що Ступка весь час спить. Однак це не так. Він все січе (сміється).

З кожним альбомом все чіткіше вимальовується музичний шлях кожного з вас: Володимир - в романтичний поп-рок, Максим - у більш жорстку музику і сатирично-цинічні тексти. Думали, що буде з "Ундервуд" років через п'ять?

Максим: Ну, ви за нас не переживайте. Адже ми скуті плюшевими наручниками, в даному разі. З дуету ми розрослися в творче об'єднання. Ми пишаємося, що створили міцний бенд, стали справжніми клубними кілерами співтовариші з нашими інструменталістами. Ми можемо підтримати молодих музикантів. Ми працюємо в суміжних жанрах, і люди до нас тягнуться. У сучасній маскультури поп-музика розвивається досить швидко. Рок-музика ж знаходиться ще в позавчорашній дійсності. А розвиток незалежної поп-музики стимулюємо саме ми. Так що через 5 років шукайте нас де завгодно, тільки не на Байковому і не на Новодівичому кладовищі (сміється). У світі, що тяжіє до визначеності, художнику важливо діяти з принципу невизначеності.

Ну, а що, припустимо, не через п'ять років, а через десять? Співати, поки співається, як це роблять Гребенщиков, Макаревич, або перейти на інший рівень - наприклад, продюсування, як це зробили Лагутенко або Нестеров?

Володимир: Ближче перший варіант - співати, поки співається. Рівень продюсування вимагає дещо інший душевної організації. Крім того, ми ще самі себе до ладу не вивчили як артистів. Поки горщик варить, краще співати, складати і радіти життю.

Гроші на новий альбом збирають усім миром. Чому ви вирішили зайнятися краудфандінгом? У кого виникла ідея проекту на planeta. ru?

Максим: Спочатку ми кілька днів вчили ось це ось саме слово (сміється). Потім оцінювали наших нових партнерів. Вони зробили хороший старт-ап власного проекту і зібрали веселу компанію артистів. Нам сподобалося. Потім ми в американському посольстві на акції для дітей зустріли Сергія Белоголовцева, і він нам допоміг зробити рекламний ролик, де ми залишаємося голими. У ньому нас шкода і нам дають грошей. Тому раджу всім подивитися.

Чи не ви перші, хто подібним чином збирає гроші на проект. Що ви пропонуєте натомість перерахованих грошей?

Володимир: там є деяка кількість лотів, вибір яких ми обговорювали разом в хлопцями з planeta.ru. Можна вибрати собі лот по кишені і за смаком - від cd-диска і цифрової версії альбому до чернеток пісень і вічного квитка.

Вічний квиток? Тобто людина, його купив, завжди зможе прийти на ваш концерт?

Максим: Прізвище купив буде внесена в список групи, і він зможе бути присутнім на всіх анонсованих концертах. І, до речі, нам вчора повідомили, що вже куплено три вічних квитка, причому два з них придбала одна дівчина. А ще два залишилося.

Чи збираєтеся викласти альбом в Інтернеті для вільного доступу? Або запропонуйте ліцензоване скачування за гроші?

Максим: Розумієте, зараз така ситуація в світі склалася, що брати гроші в Інтернеті з кого-то просто непристойно. Тому будемо робити вигляд, що ми щедрі.

Взимку ви брали участь в Різдвяних зустрічах Пугачової. Що особисто вам дав цей проект?

Володимир: Пугачова - велика співачка і нам приємно було отримати це запрошення особисто від неї. Звичайно, у Різдвяних зустрічей поп-формат, так історично склалося. Тим більше приємно виступити рок-групі саме на цьому шоу. Ось батькам нашим сподобалося, і слава Богу.

Ви брали участь у багатьох триб'ют - "Наутілус Помпіліус", "Машина Часу", Алла Пугачова. Чому так і не брали участі в проекті "Re: Акваріум", адже ви ж планували записати пісню "212-85-06"?

Максим: Всі перераховані - видатні колеги, між собою дуже різні люди. Бутусов підійшов до питання організовано і розумів, чого хоче, він зробив пропозицію цілеспрямовано. "Машина Часу" зробила те ж саме, помноживши це на привітність - створивши свої кавери на пісні тих, хто брав участь в проекті. Алла Борисівна - це імперія пристрасті, в якій ти можеш бути засланий в "провінцію біля моря", а можеш відразу і до трону бути наближений. У випадку з Борисом Борисовичем складніше. Він одномоментно присутній в різних частинах світу. Тому, коли ми відрепетирували "212-85-06", то отримали від нього метафізичне вітання. Його усмішка осяяла нас і розчинилася в сутінках репетиційної бази. А наш кавер ламався й анігілював.

Ви вже більше 10 років живете в Москві. За великим рахунком, доросла і усвідомлена життя проведена там. Чи вийшло врости в місто?

Володимир: так ось якось не дуже вийшло. Чим більше подорожуєш, тим приємніше відчувати себе космополітом. І тим рідше хочеться повертатися в Москву. Але ми - маленькі залізні ошурки, а Москва - променистий магніт. А магніт завжди вабить.

Чи є речі, які не влаштовують в сьогоднішній Росії? Що б хотілося змінити, за що готові боротися?

Максим: Найсумніше в великій державі - це маленька людина. Його хочеться змінити і за нього хочеться боротися.

Є відчуття, що в Україні вас сприймають як російську групу, а в Росії - як українську.

Максим: Схоже, що справа йде до митного союзу.

Максим, Ви в Фейсбуці викладає своє вельми цікаве айфон кінотворчість. Є думки розвиватися в цьому напрямку?

Максим: Коли я робив своє перше кіно на плівкову чорну кінокамеру, то не спав ночами, мотав якісь плівки, потім проявляв, залишаючи у ванній жахливі жовті плями, і скандалив з батьками. Всі ці пристрасті тепер вміщаються в айфоне. Але кіно зникло як велике ремесло. Артхаус роблять наївні напівбожевільні люди. А все айфони творчість - це якісь записки на манжетах для Фейсбуку, що попахує нарцисизмом. Але і без цього не можна. А то Голлівуд переможе.

Сьогоднішній склад групи - всі вихідці з України. При цьому тут вас рідко можна побачити - хіба що в Києві. Чому так мало концертів?

Володимир: Мабуть, можливості промоутерів не збігаються з бажаннями групи. Зазвичай промоутери в Україні говорять - маю бажання запросити групу "Ундервуд" до себе в місто, але не маю можливості. Так вип'ємо ж за те, щоб наші бажання співпадали з нашими можливостями!

Текст і фото: Анна Бешкенадзе

Тільки в нашому Instagram ви дізнаєтеся всі секрети Винника!

Яким чином воно відбилося на альбомі?
Чи можна сказати, що назва особливо передає ваше сьогоднішнє стан душі?
Чи відчули ви на собі цю кризу?
Ось ця мудрість 40-річного чоловіка - вона якось позначилася на альбомі?
Чи змінюється з віком сприйняття музики?
А тексти?
Вони для вас сьогоднішніх важливіші за музику?
А як на вас впливає відомий в Україні звукорежисер Євген Ступка?
Може, ламає якось?
Думали, що буде з "Ундервуд" років через п'ять?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама