Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно утеплити дах: інструкція + відео монтажу

  1. Скатний дах: суть теплоізоляції зсередини
  2. Утеплення даху зсередини мінватою
  3. плюси
  4. Параметри при підборі мінеральної вати
  5. щільність
  6. товщина
  7. Габарити
  8. Монтаж мінвати зсередини покрівельної конструкції
  9. Теплоізоляція плоского даху: ключові акценти
  10. Утеплення мансардного даху: що ще крім мінеральної вати
  11. піноскло
  12. пенокрошка
  13. Пінопласт

Питання про те, як утеплити дах будинку сьогодні турбує не тільки власників новобудов. Платіжки з надзвичайними цифрами за енергоносії змушують багатьох шукати шляхи зменшення таких видатків. Варто зазначити, що такі завдання стоять не тільки перед індивідуальними домовласниками, а й перед господарями будівель промислового і громадського призначення. В принципі, ефективний шлях тут лише один - теплоізоляційні заходи або, простіше кажучи, утеплення будівлі, і в першу чергу потрібно приділити увагу даху. Коль мова йде вже про готовому будинку, то логічним буде розгляд утеплення даху зсередини своїми руками, причому мова піде і про скатної покрівлі, і про плоску. Відразу хочемо відзначити, що теплоізоляція підпокрівельного простору дозволить на 15% скоротити витрати.

Зміст:

  1. Скатний дах: суть теплоізоляції зсередини
  2. Утеплення даху зсередини мінватою
  3. Параметри при підборі мінеральної вати
  4. Монтаж мінвати зсередини покрівельної конструкції
  5. Теплоізоляція плоского даху: ключові акценти
  6. Утеплення мансардного даху: що ще крім мінеральної вати

Скатний дах: суть теплоізоляції зсередини

Розгляд технології утеплення скатного даху може бути реалізовано в двох напрямках. Все залежить від того житловим буде горищне приміщення або холодним. У другому випадку досить буде утеплити підлогу горищного простору або навіть стеля всередині будівлі, який за фактом є горищним перекриттям будівлі. В такому випадку, в підпокрівельний простір буде сухим, добре провітрюваним, без ризику скупчення вогкості і при цьому знизяться тепловтрати будинку.

Конструкція «пирога» утеплення:

  • гідробар'єр;
  • утеплювач;
  • пароизолятор;
  • декоративна оздоблення (за потребою).

Важливо! При влаштуванні внутрішнього утеплення обов'язково потрібно влаштовувати повітряний прошарок двічі: між покрівельним покриттям (профлист, металочерепиця, шифер, пр.) І гідроізоляційним шаром, а також між утеплювачем і гідробар'єром. А в разі виконання декоративної обшивки, то і між пароізоляцією і оздоблювальним матеріалом.

У зазначених порожнинах повітря буде вільно циркулювати, якщо правильно організований приплив / видалення повітряних мас. Це означає, що в системі має бути присутнім два продуху: в свесе покрівлі і під коником.

Утеплення даху зсередини мінватою

Це, безумовно, один з найпопулярніших утеплювачів. Він в будівельній галузі використовується давно і не втрачає своєї актуальності, незважаючи на регулярне поява на ринку інших утеплювачів.

плюси

  • Доступна ціна.
  • Екологічність.
  • Вогнестійкість.
  • Хороший звуко- і утеплювач.
  • Інертність до біологічної корозії.
  • Чи не пошкоджується комахами і гризунами.

мінуси

Можна сказати, він один, але дуже значний - мінвата вбирає вологу, після чого його теплоізоляційні якості значно, а то і зовсім критично знижуються. Також, фахівці завжди вказують, на необхідність точного дотримання технології укладання цього матеріалу, оскільки в іншому випадку ефективність його «роботи» вже через рік знижується на 30-40%.

Параметри при підборі мінеральної вати

теплопровідність

Власне, це якість і є ключовою характеристикою. Чим менше цей показник, тим вищий ККД покаже утеплювач. У випадку з стелею оптимальної буде теплопровідність з коефіцієнтом 0,036.

щільність

Від цього показника буде залежати допустима механічна навантаження. Взагалі цей параметр може мати одне із значень шкали 30-220 кг / м. куб. У випадку з утепленням стелі мансарди матюкав повинно мати значення від 80 кг / м. куб.

товщина

Цей параметр безпосередньо впливає на стійкість до температурних коливань. Чим товщі ізолятор, тим рівень вище. Для дахової теплоізоляції потрібно вибирати матеріал товщиною не менше 40 мм.

Габарити

Кожному типу мінеральної вати характерні свої розміри. Споживачеві цей утеплювач поставляється в рулонах або плитах. Для стель зручний штучний матеріал довгою 1200 мм і шириною 500-600 мм.

Монтаж мінвати зсередини покрівельної конструкції

  • Вимірюється міжкроквяний відстань і товщина кроквяних ніг. Теплоізолятор повинен перевершувати результати вимірів на 1 см.
  • При відсутності гідробар'єру, монтується цей шар. Матеріал повинен обволікати елементи кроквяної ферми, для зручності при закріпленні використовується будівельний степлер. Гідроізолятор кріпиться і до стропам, і до обрешітки між ними. Внизу обов'язково виконується вихід матеріалу на звис даху. Оскільки в цьому випадку доведеться укладати утеплювач впритул до утеплювача, то гидробарьер повинен бути виконаний з супердифузійної мембрани.
  • При наявності на даху гідроізоляційного шару, на кроквах з кроком 10 см набиваються цвяхи - над гідробар'єром вони повинні підніматися на 3 см. Далі по ним натягується шнур, а далі цвяхи забиваються до кінця. Таким чином, влаштовується повітряний прошарок між гідроізоляцією і теплоізоляцією.
  • Виконується набивка цвяхів на краях кроквяної конструкції, якщо закріплення матеріалу буде виконуватися за допомогою фіксуючого шнура. В іншому випадку буде необхідно набити обрешітку.
  • Переможе крокв укладаються шматки утеплювача з невеликим натисканням. Вата через час розправиться і дійсно ефективно буде утримувати тепло. В ідеалі утеплювач монтується в два шари, причому другий шар укладається таким чином, щоб стики не збігалися з попередніми сполуками листів.
  • У тому випадку, якщо перетину строп не вистачає для двошарового утеплювача, то на дерев'яні елементи набиваються додаткові бруски.
  • Поверх покладеної мінеральної вати по цвяхах натягується волосінь / капронову шнур. Або ж прибивається контробрешетка перпендикулярно кроквах. Крок кріплень - близько 40 см.
  • степлером кріпиться пароізоляція . Укладу полотнищ вимагає нахлеста 10 см, а стики проклеюють будівельним скотчем (двостороннім) або клейкою стрічкою.
  • Дуже уважно і скрупульозно потрібно виконувати роботу в місцях з'єднання зі стіновими конструкціями і димоходом. Тут важливе розуміння, що від якості пристрою пароізоляції залежить ефективність і довговічність теплоізоляційного шару.
  • Якщо мансарда буде використовуватися, як житлове приміщення, то не обійтися без фінальної декоративної обшивки. Це може бути гіпсокартон, плити ДСП, вагонка або інший матеріал. Крім естетичної привабливості обробка стане ще й додатковою теплоізоляцією. В процесі монтажу варто пам'ятати про необхідність повітряного прошарку. Влаштувати її зовсім нескладно - пароізоляція фіксується степлером, а латами.

Теплоізоляція плоского даху: ключові акценти

Склад «пирога» при утепленні плоского даху:

  • пароизолятор;
  • утеплювач;
  • гідроізолятор (по типу руберойду);
  • насипний шар.

Проводити теплоізоляційні заходи можна як зовні, так і зсередини. Як утеплювач відмінно підійде базальтова мінеральна вата, яка має низьку теплопровідність і разом з тим високу паропроникність. Замість неї можна застосовувати й інший жорсткий теплоізоляційний матеріалу, той же пінополістирол, при цьому не варто забувати про його головний недолік - горючості.

Утеплення мансардного даху: що ще крім мінеральної вати

ППУ - пінополіуретан

Матеріал відомий вже кілька десятиліть, проте широке застосування в будівельній сфері придбав порівняно недавно. Як утеплювач наноситься у вигляді піни з використанням спеціального обладнання високого тиску.

По суті, він є найбільш ефективним утеплювачем для дахів будь-якого типу, в тому числі, мансардних, серед усього розмаїття матеріалів на ринку. І найголовніше під нього не потрібно виконувати гідроізоляцію та пароізоляцію, оскільки ППУ виконує і функцію цим матеріалів. Серед недоліків варто відзначити неможливість самостійного нанесення - обладнання для розпилення дуже дороге і купувати його економічно недоцільно. Другий важливий мінус - висока вартість.

піноскло

Хороший утеплювач, проте, щоб він був максимально ефективним шар матеріалу повинен побут товщиною не менше 1 см. А це не в усіх ситуаціях підходить. В усьому ж іншому він чудовий. Споживачеві поставляється у вигляді плит, що клеяться на гарячий бітум, який заповнює всі шви. Якщо товщина матеріалу підібрана правильно, то неприємностей у вигляді конденсату утворюватися не повинно. Цей утеплювач використовують і для скатних і для плоских покрівельних конструкцій.

пенокрошка

Як варіант для зменшення енерговитрат може бути використана пенокрошка. Вона є відходом виробництва піноскла. У цього матеріалу теж є свої шанувальники і вона дійсно є досить ефективною. Утеплюємо дах зсередини при цьому дуже легко - на підлогу мансарди насипається шар пенокрошка, а по простір між стропами і обшивкою також заповнюється ній.

Пінопласт

Пінопласт

На завершення хочемо відзначити, що перевага внутрішнього утеплення перед зовнішнім, крім іншого, полягає в меншій витраті матеріалу - робочі площі менше, а, отже, фінансовий ресурс знадобитися менший. Крім того, такий спосіб не має альтернативи в разі теплоізоляції вже готової покрівлі. Якому б матеріалу ви не віддали перевагу при влаштуванні теплоізоляції дотримуйтесь описану вище черговість влаштування шарів покрівельного пирога. А ще пропонуємо тематичне відео про мінвати - обов'язково подивіться відеоблог від професіонала.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама