Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Балкон своїми руками будуємо в квартирі і приватному будинку

  1. Чи варта гра свічок?
  2. Конструктивні особливості
  3. навісна система
  4. етапи будівництва
  5. примикає різновид

Як зробити балкон своїми руками в квартирі або приватному будинку? Таке питання досить часто виникає при бажанні розширити простір приміщення або надати певний зовнішній вигляд будовою.

При плануванні такої конструкції, як балкон в квартирі, необхідно пройти численні інстанції для отримання дозволу.

При розробці проекту особливу увагу (крім естетичної сторони) повинна приділятися безпеки і міцності прибудови.

Чи варта гра свічок?

За своєю суттю, балкон - це архітектурний елемент будівлі у вигляді виступаючої від стіни майданчики з поручнями. Типовий балконний варіант має тільки одну стіну, на якій і кріпиться майданчик. Через неї ж здійснюється вхід, а з інших сторін виконуються запобіжні перила.

Як різновид конструкції можна розглядати більш капітальний елемент - лоджію, яка, на відміну від балкона, має 3 стіни, а перила робляться тільки на передній стороні.

Як зробити балкон своїми руками в квартирі або приватному будинку

Приклад «саморобної» лоджії.

Навіщо в квартирі потрібен балкон, чи виправдано це? Питання далеко не пусте, і він часто визначає конструкцію даного архітектурного елемента. Балкон в будинку або квартирі може мати різне призначення, що багато в чому визначає вимоги, що пред'являються до нього. Зазвичай його роль обмежується можливістю складування легких предметів. При цьому на балкон при необхідності можуть вийти 1-2 людини. Однак все частіше у господарів з'являється бажання перетворити балкон в повноцінне приміщення з урахуванням постійної нестачі житлової площі. Нарешті, він може служити декоративним елементом фасадного дизайну при облаштуванні дачі або приватного будинку.

Типові багатоповерхові будівлі, як правило, передбачають наявність балкона, починаючи з 2 поверху. При нестачі житлової площі у мешканців першого поверху нерідко виникає ідея виправити таку «несправедливість».

При нестачі житлової площі у мешканців першого поверху нерідко виникає ідея виправити таку «несправедливість»

Можна зробити навіть так

Чи можна здійснити цей задум? У вирішенні питання немає категоричної заборони, і спорудити балкон на 1 поверсі можливо, але таку прибудову повинні дозволити, по-перше, сусіди, а по-друге, відповідні інстанції. Без належно оформленого документа будівництво балкона заборонено, за це можуть накладатися штрафи.

Трохи простіше вирішення питання про балконних прибудові в приватному будинку або на дачі.

Однак і в цьому випадку рекомендується внести відповідні зміни в план будови, так як балкон в будинку вважається житловою площею та повинен враховуватися при розрахунках.

Конструктивні особливості

Балкон в приватному будинку або багатоквартирному, може будуватися в трьох основних варіантах:

  • Навісна система - консольна. Цей тип можна зробити на будь-якому поверсі. Система передбачає зміцнення навісний плити безпосередньо на несучій стіні будівлі;
  • Примикає вид - приставний. Дана конструкція більше нагадує прибудову, для якої підходить тільки перший або другий поверх приватного будинку, багатоквартирного, або дачі. Зовнішня майданчик в цьому випадку встановлюється на опори, встановлені на землі. Найчастіше, в конструкції передбачається фундамент;
  • Мансардний варіант. Просто вбудовується в мансарду, якщо така є.

Варіанти установки.

Вибір балконних конструкції залежить від призначення і відповідних вимог за технічними параметрами. Перш за все, приймається в розрахунок, яку вагу витримує балкон і які навантаження можна очікувати при експлуатації. Наступний найважливіший питання полягає в тому, як зміцнити балкон.

Якщо він споруджується одночасно з будівництвом всієї будівлі, то в проект можна закласти будь-який варіант виходячи з естетичного смаку і дизайну інтер'єру. Коли балкон треба навісити на вже збудований будинок, важливо правильно оцінити можливість надійного кріплення до стіни і її несучу здатність. Природно, що примикає тип забезпечить найбільшу міцність, але він змінить весь зовнішній вигляд будівлі.

При будівництві балкона будь-якого виду необхідно отримати всі дозволи. Відео нижче.

По виду облаштування виділяється 2 типу балконних конструкції: відкрита і закрита. У першому випадку мається на увазі легка система, що складається з майданчика і перил (парапету). Закритий тип може представлятися у вигляді капітальної конструкції (лоджії) з трьома стінами або заскленого варіанти, коли спочатку робиться відкритий балкон, а потім проводиться скління і утеплення. Потрібний варіант вибирається виходячи з призначення приміщення.

навісна система

Як зробити новий балкон своїми руками при виборі підвісної системи? Така конструкція може споруджуватися трьома способами:

  1. Консольна (затиснена) плита. Даний варіант повинен заздалегідь передбачатися і виконується при будівництві будинку. Балконна плита надійно затискаються в несучій стіні.
  2. Майданчик на консольно-закріплених балках. В принципі, може виготовлятися як при будівництві будинку, так і на готовому спорудженні. Суть методу полягає в затисканні в несучій стіні міцних балок, на яких потім монтується балконні майданчик. У вже зведеному перекритті доведеться пробивати отвори, в які надійно закріплюються несучі балки.
  3. Кріплення плити на кронштейнах. Раніше зроблений будинок простіше обладнати балконом за допомогою кронштейнів. У цьому випадку на несучій стіні кріпляться високоміцні елементи, які здатні витримати всі передбачені навантаження.

Бажано, щоб на кожному балконі був дах або навіс. Відео нижче.

Як матеріал для навісного балкона можуть використовуватися бетонні плити, дерево і метал. Дуже красиво виглядають ковані, ажурні перила. При спорудженні додаткового приміщення, як правило, використовується залізобетонна плита, а парапет робиться з бетону або цегли. Конструкція може бути відкритою або передбачати дах (верхня плита або навіс). Якщо будинок зроблений з дерева, то і балкон будується з нього.

Консольний варіант.

Розміри балкона залежать від призначення. При активному використанні вибирається ширина близько 1,2-1,5 м. Типовий розмір майданчика складає 80-90 см. У варіанті « французький балкон »Ширина приймається близько 40-50 см, коли людина рідко повністю заходить на нього. Останній варіант передбачає ажурні перила і частіше виконує декоративну функцію.

Французький варіант.

Для того щоб побудувати балкон, спочатку необхідно утворити вхід на нього. Для цього зазвичай вибирається стіна з вікном. Отвір подовжується до підлоги, утворюючи дверний проріз. мінімальна ширина балконних дверей становить 70-80 см.

етапи будівництва

При виготовленні бетонного навісного балкона в приватному будинку своїми руками рекомендується враховувати такі правила:

  1. Силові балконні кронштейни кріпляться до несучої стіни будинку. Зміцнюючий елемент за допомогою зварювання надійно з'єднується з добре закріпленим анкером. При виборі розмірів і кількості силових деталей важливо, щоб правильно була розрахована експлуатаційна навантаження на балкон: вага конструкції і всіх предметів, які будуть розміщені, кількість одночасно знаходяться людей, а також кліматичні чинники (вітрове навантаження і сніг на даху). Довжина вильоту кронштейнів не повинна перевищувати 1 м.
  2. Якщо в стіну затискаються бетонна плита, то вона повинна заводитися в перекриття по всій своїй довжині на глибину, рівну ширині цегельної кладки. Обов'язково передбачається армування і стрижні зварюються з армуючими елементами стіни.
  3. На несучі елементи доцільно встановити спочатку металевий каркас балкона, який дозволить зміцнити всю конструкцію.
  4. Залізобетонна плита встановлюється так, щоб її верхній рівень був нижче передбачуваної балконних поверхні на 12-15 см, що необхідно для настилу підлогового покриття з утеплювачем і гідроізоляцією.
  5. Балкон на другому поверсі (і вище) повинен мати парапет (перила) не нижче 90-100 см. Він може виготовлятися у вигляді цегляної кладки, металевої решітки, дерев'яного каркаса, кованої структури, бетонних плит. Металевий каркас парапету або армирующие елементи необхідно приварити до арматури плити, скріпити між собою, а також із заставними елементами на стіні.
  6. Балкон всередині облаштовується з урахуванням таких нюансів: підлога повинна мати ухил від стіни на 2 - 3 °; нижня і верхня плити повинні обов'язково закриватися гідроізоляційним шаром. Поріг вхідних дверей формується на 10-12 см вище поверхні підлоги.

Балкон на мансардному поверсі.

примикає різновид

Балкон на дачі своїми руками (або лоджія на першому поверсі будівлі) може бути споруджений у вигляді примикає конструкції, яка закріплена на опорах. Таку прибудову, в принципі, можна зробити розміром, відповідним ширині квартири, що істотно збільшує житлову площу.

Спиратися дана конструкція може прямо на фундамент і цокольну стіну або на міцні вертикальні стійки.

Обидва варіанти обов'язково передбачають зведення підстави з бетону з армуючими елементами. Може бути застосований фундамент стрічкового або стовпчастого типу. Його глибина розраховується виходячи з навантажень, але зазвичай становить близько 60-80 см. У вигляді опор може використовуватися металевий профіль (труба, кутник, двотавр і т. Д.), Залізобетонні колони або зміцнений дерев'яний брус. Як матеріал для стін балконних прибудови найчастіше застосовується цегла і шлакоблоки.

Як матеріал для стін балконних прибудови найчастіше застосовується цегла і шлакоблоки

Примикає варіант на опорах.

Яким буде балкон, залежить від бажання господарів і висунутих вимог. Важливо, щоб при монтажі балконного каркаса були заздалегідь враховані роботи, які плануються для внутрішнього облаштування приміщення. Характеристики міцності краще вибирати із запасом на утеплення балкона , Скління, перетворення в житлову кімнату.

Варто уникати скандальних ситуацій, як на відео нижче.

Балкон своїми руками можна спорудити як при будівництві будинку, так і на вже давно експлуатують будинку. Краще, якщо проект (та й саме будівництво) буде розроблений і здійснений професіоналами. Проте всі роботи можна зробити і своїми руками, але для цього необхідно, перш за все, забезпечити належну міцність і надійність.

Чи варта гра свічок?
Чи варта гра свічок?
Навіщо в квартирі потрібен балкон, чи виправдано це?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама