Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Балкон в приватному будинку. особливості конструкції

  1. Види конструкцій.
  2. Матеріали.
  3. Особливості залізобетонного балкона.
  4. Козирок для балкона.
  5. Важливі деталі.

Зі статті Ви дізнаєтесь:

Мрії про приватний будинок майбутні господарі виношують не один рік. Збираються з думками, збирають фінанси, підбирають місце, і коли приходить час замовляти проект, точно знають, що їм потрібно. Дуже часто в переліку необхідних елементів вказують балкон. Зазвичай архітектор намагається пояснити замовнику, що замість складного і дорогого надмірності краще облаштувати простору терасу, але якщо замовник наполягає, то виконує вимогу.

Справедливості заради треба зауважити, що не у всіх випадках балкон є архітектурною надмірністю. Наприклад, для людини, яка палить балкон - відмінна можливість усамітнитися з сигаретою і не змушувати оточуючих дихати димом. Для людей, яким складно пересуватися (старих або інвалідів), це може бути єдиною можливістю опинитися на свіжому повітрі. Ну і, нарешті, балкон може бути просто прикрашає і доповнює архітектурний образ елементом.

коли прийнято рішення про облаштування балкона , То необхідно визначитися з його призначенням і розміром. Якщо вихід передбачений з кабінету або великої спільної кімнати, то тут можуть одночасно перебувати кілька людей. Значить розмір і міцність конструкції повинні відповідати призначенню балкона. якщо конструкція примикає до спальні , То облаштовувати великий балкон немає необхідності.

Види конструкцій.

Види конструкцій

Балкони розрізняються за схемою опори для несучої плити. Вони можуть бути консольні або балкові. При цьому елементи конструкції залишаються приблизно однаковими:

  • несуча плита;
  • огорожу;
  • козирок або вітрової екран.

Коли для будівництва будинку використовується цегла, черепашник або кераміка, а перекриття ставляться залізобетонні, то застосовується консольна схема обладнання балкона. При цьому несуча плита також виконується із залізобетону і затискаються в стіні. Такий варіант підходить для конструкції шириною 100 см. Якщо необхідно зробити несучу плиту ширшої, від 100 до 150 см, то застосовують консольні балки або кронштейни. Незважаючи на те, що ширина такої конструкції обмежена, вона вважається більш вигідною, так як вимагає менше матеріалів і простіше у виконанні.

Якщо господар хоче отримати великий міцний балкон, що витримує більше трьох осіб, то вибирається балочна конструкція. Цей варіант передбачає кілька опор, одна з яких - стіна будинку, а решта можуть бути колонами або іншими стінами. Колони можуть бути цегляними, залізобетонними або з азбестоцементних труб. Для них обов'язково робиться розрахунок навантаження, і відповідно до нього заливається фундамент. Матеріал, з якого будується будинок, в цьому випадку значення не має.

Якщо несуча плита спирається на стіни або колони, що стоять окремо, то балкон буде називатися приставним. Такі балкони не мають ніяких обмежень, вони можуть бути різних розмірів і форм.

Економічність балкових і приставних балконів залежить від їх конструктивного рішення. Якщо стійки, стіни або колони зводяться спеціально для підтримки балкона, то витрати збільшуються. Але балкон, розташований над ганком або терасою, послужить дахом і витрати не збільшаться.

Матеріали.

Матеріали

Після того як кваліфікований фахівець визначиться з конструкцією, зробить розрахунки товщини елементів, схем армування та ін., Він може запропонувати замовнику кілька видів матеріалу для виконання робіт. Це можуть бути, наприклад, залізобетон або дерево.

Перед плануванням того, як зробити балкон в приватному будинку із залізобетону, слід врахувати, що для залізобетонних конструкцій існує ряд обмежень - їх можна облаштовувати тільки в будинках, що будуються з важких матеріалів.

Якщо балкон виконується з дерев'яних конструкцій, то матеріал стін значення не має. Це легке, нескладне у виконанні і економічне споруда може застосовуватися навіть у каркасних будинках.

Особливості залізобетонного балкона.

Особливості залізобетонного балкона

Відкритий бетонний балкон із застосуванням в якості основи залізобетонної плити на сьогоднішній день є найбільш популярним типом виносного споруди, застосовуваним при зведенні приватного житлового будинку.

Специфіка його конструкції така:

  • Наявність у нього виступає залізобетонної плити, шириною в 1 метр, кріплення якої здійснюється в одну з несучих стін будівлі. При зведенні цегляного будинку, плита вбудовується в кладку - тим самим підвищується надійність її фіксації. Для додання додаткових міцності плиті, її кріплення здійснюється з використанням складових, упор яких відбувається або в стіну будинку (найчастіше), або на бетонну основу прямо перед будинком.
  • Козирок. Якщо балкон в приватному будинку відкритий, то для того, щоб він прослужив довше, його конструкцію необхідно ретельно підготувати до впливу на нього природних явищ - встановити на нього козирок. Козирок служить в якості захисного екрану, що оберігає балконний простір від впливу опадів, а також прямих сонячних променів. Щоб протистояти застою вологи в пористому матеріалі залізобетону, при установці козирка необхідно передбачити дві головні умови: 1. монтаж здійснюється під невеликим кутом; 2. на його поверхню наноситься гідроізоляційний матеріал з подальшим укладанням на нього шару цементно-піщаної стяжки.
  • Огорожа. Найпоширенішим, а так само і найдешевшим варіантом огорожі балконного простору є установка металевих грат, які можуть бути зроблені як з арматури (обійдеться дешевше), так і бути кованими (вийде помітно дорожче).
  • Поручні. Дані елементи повинні бути виготовлені з металу із закріпленою зверху накладкою, виконаної з деревини.

Козирок для балкона.

Козирок для балкона

Будь відкритий балкон, який не має навісу у вигляді козирка, за визначенням не може бути затишним. Внаслідок можливого випадання атмосферних опадів, постійна загроза речей і предметів меблів, що знаходяться на виносному спорудженні, робить перебування на балконному просторі комфортним лише до першого дощику. Тому господареві приватного будинку так важливо звести козирок над своїм балконом.

Крім свого безпосереднього призначення - захисту балконних квадратних метрів від вітру і попадання дощу, козирок над балконом виконує і захисні функції - оберігає його підставу від прогнивання, збільшуючи, тим самим, термін експлуатації споруди. Даний факт робить установку такого роду навісу обов'язкової до виконання.

Загальні вимоги, що пред'являються до конструкції козирка.

  • Як матеріал для виготовлення козирка найчастіше використовується деревина. При всьому при цьому, навіси над балконами приватних будинків, особливо цегляних, виконані з металевих конструкцій можна зустріти досить часто.
  • Установка козирків повинна проводитися під кутом в 25-40 градусів.
  • Розмір конструкції навісу повинен бути більше площі балконного простору.
  • Стик покрівлі і стіни повинен бути заізольований таким чином, щоб вологе середовище не проникала під покрівельний матеріал. Ізоляція проводиться за допомогою гідроізоляційної мастики і цементного розчину.

Важливі деталі.

Важливі деталі

Коли мова заходить про безпеку, не має ніякого значення, до якого архітектурного стилю належить будинок і до якої конструктивної схемою відноситься сам балкон. Величезне значення для безпеки мають огорожу, навіс і покриття підлоги. Ці елементи оснащення повинні бути міцними і надійними. Зазвичай огорожу виконується з дерева або металу. Крім високої міцності, ці матеріали мають маленькою товщиною і не займають велику площу конструкції. Оптимальна висота для огорожі - від 105 см.

Оптимальна висота для огорожі - від 105 см

Хоч навіс над балконом і відноситься до визначних об'єктів, але не є обов'язковим, облаштування навісу значно підвищує комфорт. Як навісу може послужити продовження даху. Якщо балкон широкий, то навіс повинен бути під ухилом, щоб уникнути скупчення снігу і обвалення конструкції. Для підтримки широкого навісу використовують додаткові стійки. Висота найнижчої точки навісу повинна становити не менше 220 см від підстави балкона.

вибираючи покриття для підлоги на балконі , Слід врахувати, що воно повинно бути морозостійким і водовідштовхувальним. Покриття не повинне бути слизьким. Бажано вибирати шорсткі матеріали.

Незважаючи на те, що облаштування виступаючих фасадних конструкцій є одним з найскладніших етапів в будівництві будинку, вони не перестають користуватися популярністю. Обов'язково доручіть цю роботу фахівця, щоб бути впевненим в її безпеки і надійності.

Переглядів: 7 662

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама