Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим відрізняється пароізоляція від гідроізоляції і які особливості їх установки

  1. Відео про значення гідро- і пароізоляції для даху
  2. Важливі відмінності гідро- і паробарьера
  3. Де ще необхідна гидрозащита
  4. Захист даху від води
  5. Особливо підходить пароізоляція для даху
  6. маленькі висновки

Опубліковано 21 Липень 2016 в 5:23

І кожна з них неминуче схильне до дії вологи І кожна з них неминуче схильне до дії вологи. Ніщо не застраховане від атмосферних опадів, які порушують властивості експлуатації будматеріалів. Щоб убезпечити їх від небажаного проникнення вологості, необхідна пароізоляція и гидрозащита. Це два різних матеріалу, один на одного схожі хіба що найменуванням, і плутати їх не можна ні в якому разі.

Відео про значення гідро- і пароізоляції для даху

Призначення «захисних» матеріалів

Спочатку не дуже багато теорії. Ми всі знаємо, що головний удар природи на себе бере дах будинку. Все ж стіни і підлогу убезпечити значно краще від опадів, правда? А дах повинна бути зроблена так, щоб переносити температурні перепади, дощ, зливовий дощ, сніг, вітер та інші атмосферні примхи. Для цього і використовується гидрозащита з пароізоляційній мембраною.

Дах вважається певної кордоном, яка ділить повітря в середині будівлі та з зовнішнього боку. Теплий прагне вгору, а холодне повітря спускається вниз. Щоб дах прекрасно зберігала тепло, застосовують матеріал для утеплення, розташовуючи його під покриттям для даху. Цей матеріал відрізняється якісною теплоізоляцією. Від товщини його шару і хорошою укладання залежить, наскільки буде теплою покрівля.

Здається, проблематика вирішена, але від води нікуди не втечеш. Вона все одно з'явиться у вигляді дощу, снігу або пара. Згадуємо закони фізики: пар постійно прагне вгору, іншими словами в напрямку до даху, а вологість потрапляє всередину споруди, іншими словами вниз. Це все йде через матеріал для утеплення, який вважається незвичайної кордоном і прекрасним місцем для скупчення водного конденсату через що йде вгору пара. А поверх через покриття для покрівлі просочується вологість, концентруючись знову-таки в середині покрівельного пирога. Виходить, що подібні покриття для захисту, як паробар'єр знизу і гідравлічний бар'єр зверху, просто потрібні.

При відсутності конструкцій гідро- і пароізоляції, вологість вільно потрапляє в матеріал для утеплення та всю дахову конструкцію, виникає конденсат, утворюється пліснява, зволожуються стропіліни і каркасна рама, приходить в непридатність   обробка всередині
При відсутності конструкцій гідро- і пароізоляції, вологість вільно потрапляє в матеріал для утеплення та всю дахову конструкцію, виникає конденсат, утворюється пліснява, зволожуються стропіліни і каркасна рама, приходить в непридатність обробка всередині

Важливі відмінності гідро- і паробарьера

Ще раз чітко нагадаємо, ніж виділяється пароізоляція від гідро-ізоляції, щоб після їх не сплутати при упорядження, наприклад, мансарди:

  • Пароізоляція не надає мокрому повітрю пробратися з приміщення в матеріал для утеплення;
  • Гидрозащита не пропускає накопичилася вологість в матеріал для утеплення, і ще випускає назовні мокрий тепле повітря, що просочився через шар пароізоляції.

Як ви вже знаєте, гидрозащита пропускає тільки повітря, в той час як пароізоляція - взагалі нічого. У самій назві пароізоляційної плівки закладена її головна здатність не пропускати пари.

Є відмінності і в зовнішності. При побіжному розгляді дані матеріали нічим не виділяються, але якщо розглянути ретельно, то на гідроізоляційної плівці ви зможете побачити багато дрібних отворів для пропуску повітря. На пароізоляції вони відсутні.

Що буде, якщо ненавмисно сплутати ці два різних покриття? Тепле повітря при попаданні наверх з приміщення через отвори в гідро-ізоляції вільно пробереться в матеріал для утеплення. Зустрівши у себе на шляху шар пароізоляції, він не може вийти назовні. Відомо, що тепле повітря набагато більше накопичує вологості, ніж морозний, а це значить, що вона буде конденсуватися в «бідному» утеплювач. Після певного часу вода може виявитися прямо в приміщенні. Зрештою демонтаж утеплювача і всіх помилково встановлених плівок неминучий.

Система покрівельного пирога
Система покрівельного пирога. На схемі добре відзначено, звідки може потрапляти вологість. Як видно, джерел багато

Де ще необхідна гидрозащита

Вологість може зосереджуватися не тільки поза приміщенням, але і в середині нього. І тому гидрозащита потрібно не тільки в будівельних роботах даху, але і для фундаменту, підлоги і ванною, де вологість часто буває завищена. Матеріалів для цієї мети є дуже і дуже багато, іноді в них можна сплутати непосвяченому в ремонтні справи.

Варіанти гідро-ізоляції фундаменту залежать від його типу і конструкції. Вона створюється в прямовисній або в горизонтальному напрямку площинах. Стрімка гидрозащита виготовляється з зовнішньої сторони фундаменту, до позначки тротуару або вимощення. Горизонтальний варіант застосовується щоб захищати від води стін або самої будови. У двох використовується гідравлічний бар'єр з глини, різниця полягає в тому, що в стрімкій гідро-ізоляції між фундаментом і замком потрібно встановити притискну цегляну стінку.

Схема укладання гідро-ізоляції для ванни
Схема укладання гідро-ізоляції для ванни

Ізоляцію від вологи плиткового фундаменту виконують за допомогою рулонного руберойду. Кладеться 2 шари мінімум, нахлест повинен скласти від 10 до 20 см. Для заклеювання особливо підходящої буде гаряча мастика на бітумній основі.

Особливо ефектний варіант для фундаменту стрічкового типу - це потрапляє гидрозащита, коли на мокру поверхню напилюється спеціалізований склад. Не потрібно виключати матеріали в рулонах (руберойд) або бітумну мастику. Потрапляє гидрозащита підходить також для пальового і столбчатого фундаментів.

Захист даху від води

Щоб убезпечити дах від вологості, використовуються мікроперфоровані плівки або дифузні, іншими словами дихаючі мембрани, що є найбільш прийнятними для такої мети. Незаперечна їх пріоритет в тому, що вони дають можливість застосовувати щоб захищати весь простір між стропіліни. Укладають мембрани прямо на шар теплоізоляції. Вони можуть бути одностороннього використання, що призначаються для укладання тільки однією стороною до утеплювача, і двостороннього використання, які не має значення, яким боком класти.

Мікроперфорована плівка для гідро-ізоляції
Мікроперфорована плівка для гідро-ізоляції

Особливо підходить пароізоляція для даху

Будь шар пароізоляції в собі поєднує два полімерних матеріалу - поліпропілен і поліетилен. Конкретніше, це посилена плівка з сітчастою композицією на їх основі. Вона проводиться чотирьох видів: звичайна (цілком паронепроникним), з рефлексним шаром (застосовується в житлових будівлях, ванною, саунах), з обмеженою та змінної паронепроникністю.

Звичайна схема укладання головних шарів даху
Звичайна схема укладання головних шарів даху. Пароізоляція повинна перебувати під утеплювачем, з його внутрішньої сторони

Ще один варіант плівки має з одного боку алюмінізірованний або фольгований шар, що забезпечує її непроникність. Обмежена пароізоляція застосовується в будівлях з мінливим місцем проживання, наприклад, дачних, а змінна - під час капремонту даху.

Пароізоляційні матеріали виробляються у вигляді рулонів шириною приблизно 1,5 м, довжиною - від 50 до 100 м. Кладуть плівку гладенькою, внутрішньою стороною до теплоізолятор шляхом розкочування рулону як перпендикулярно, так і паралельно крокви. Щоб по максимуму убезпечити утеплювальний шар від проникнення парів, при монтажі матеріалу виконують нахлести 15 - 20 см, а місця з'єднань з ремонтної конструкцією покриваються герметиком клеєм і скотчем. Також для цього використовується двостороння клейка стрічка.

Пароізоляція для приміщення горища
Пароізоляція для приміщення горища. На схемі зверху вниз: обшивка стелі цокольного поверху, шар пароізоляції, матеріал для утеплення, покладений між брусами, дощатий горищний шар

маленькі висновки

Віримо, ця стаття дозволила вам зрозуміти, в чому відмінність пароізоляції від гідро-ізоляції. Матеріали різні, варіанти їх укладання теж неоднакові. Виконуйте прості правила їх установки, і ось тоді ваша дах постійно буде сухою і збереже тепло.

Виконуйте прості правила їх установки, і ось тоді ваша дах постійно буде сухою і збереже тепло

Все ж стіни і підлогу убезпечити значно краще від опадів, правда?
Що буде, якщо ненавмисно сплутати ці два різних покриття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама