Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Експлуатована покрівля: якості, вид, функції покрівлі. Пристрій експлуатованої покрівлі

  1. Принципи побудови експлуатованого даху Покрівля з додатковою експлуатацією виконує різні функції....
  2. Переваги та недоліки різних видів експлуатованої покрівлі
  3. Види експлуатованих дахів за призначенням

Принципи побудови експлуатованого даху

Покрівля з додатковою експлуатацією виконує різні функції. Її якість і довгостроковість використання залежать від початкової правильності облаштування покрівельного пирога. Важливо чітко визначитися з якістю покрівлі і точної її можливістю витримувати навантаження. Ці розрахунки краще довірити проектувальнику. Він за допомогою самостійного або комп'ютерного розрахунку надасть дані щодо кількості ваги, можливого для розміщення на поверхні даху, оптимального варіанту матеріалу і способу покрівлі.

Перед забудовниками повинен встати актуальний і головне питання, яку вагу здатний витримати покрівельний пиріг плоского даху? Відповідь: 25 тонн на метр квадратний. Безумовно, покрівельні матеріали потрібні надміцного якості.
Під час експлуатації дах постійно знаходиться під впливом ультрафіолетових променів. Використовувані будівельні матеріали застосовуються з характеристикою «Юльтрафіолетово-стабільні».
Навантаження на поверхню плоского даху йде від тиску розміщуються на ній елементів: автомобіля, руху, переміщення людини.

Класифікація експлуатованої покрівлі

Покрівельний пиріг складається з декількох шарів. Його основна функція - захист приміщення від промокання. Він складається з утеплювача даху і його гідроізоляційного шару. Водонепроникна плівка укладається на ярус утеплювача, не дозволяючи зайвій волозі проникати на матеріал (мінвата) і захищаючи його від випаровування, вогкості і утворення цвілі. Таке укладання продовжує термін служби даху і має назву інверсійної (вибудуваної в зворотному порядку).

Важливо відзначити: якісна покрівля вийде при правильному і найбільш точному розрахунку навантаження на дах. Необхідно знати функціональні особливості будується покрівлі. При будівництві парковки (має максимальне навантаження) вибираються дорогі матеріали бездоганної якості. При відповідальному підході забудовників експлуатована дах не потребують ремонту протягом декількох десятиліть.

Існує традиційний тип пирога даху. Він включає в свою будову:

  • ФЕМ;
  • Прошарку роздільник і фільтрації;
  • Дренажна профіль-плівка;
  • Водонепроникний килим;
  • Прошарок утеплювача;
  • пароізоляція;
  • Цементно-піщані прошарку;
  • Прошарок, що створює нахил;
  • Перекривають плити.

Так званий «пиріг» покрівлі утворює центри, які виконують завдання:

  1. Освіта ухилу. Його параметри можуть володіти величиною до 3 відсотків. Він піклується про стік води. При некоректному його проектуванні атмосферні опади будуть утворювати скупчення і поступово зможуть зруйнувати будматеріали даху. Для створення кута використовуються:
    • бетон;
    • шлак;
    • керамзит і вирівнює стяжка.
  2. Вузол гідроізоляції. Його завдання - захист від протікання. Матеріал захисту від вологи - плівки і герметичні клеї (часто застосовують ізоспан). Термін застосування - до півстоліття. властивості:
    • стійкий до навантажень;
    • стійкий до розтяжок.
  3. Утеплювальний шар. Використовується теплоізоляція. Мета - зберегти тепло всередині приміщення і не пропустити спеку в літній період. Шар утеплювача не повинен пропускати вологу. У випадку протікання - на стелі кімнат з'являється конденсат, що приводить до неминучих ремонтним роботам.
  4. Шар дренажу. Його функція - водовідведення. Дренажний шар має вигляд ядра і своєрідного фільтра. Його будова виконують з геотекстилей, керамзиту і профільованою плівки.

Його будова виконують з геотекстилей, керамзиту і профільованою плівки

Переваги та недоліки різних видів експлуатованої покрівлі

Позитивні якості інверсійної системи покрівлі:

  1. Шар утеплювача здатний розподіляти рівномірно тепло і допомагати захистити гідроізолірующій шар від коливання температури повітря
  2. Застосування мінеральної вати ЕППС для теплоізоляції відрізняється невисокою ціною

    Застосування мінеральної вати ЕППС для теплоізоляції відрізняється невисокою ціною

  3. Монтаж теплоізоляції експлуатованого даху можна проводити відсторонено від гідроізоляції

Негативні риси:

  1. Відсутність можливості використовувати ватяні кошти для утеплювального шару
  2. Водовідвід відбувається через спеціальні воронки, що мають складну будову. Це сприяє дорогим покупкам
  3. ЕППС не може використовувати навантаження на окремі ділянки
  4. ЕППС має вогненебезпечну поверхню. Її слід захищати додатковим шаром грунту, бетону

Традиційна експлуатована покрівля, її плюси:

  1. Її можна застосовувати при будь-якому типі утеплювача
  2. Використання невогненебезпечний утеплювачів

мінуси:

  1. Короткостроковість використання гідроізоляційної плівки
  2. Покрівельний пиріг має більшу вагу за рахунок маси мінеральної вати

Види експлуатованих дахів за призначенням

За основними завданням даху діляться на:

Перед забудовниками повинен встати актуальний і головне питання, яку вагу здатний витримати покрівельний пиріг плоского даху?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама