Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гідроізол

  1. Область застосування і маркування гидроїзола
  2. Укладання гидроїзола

У даній статті ми розповімо про ще один ізоляційному матеріалі, використовуваному при створенні покрівлі, званим гідроізолом У даній статті ми розповімо про ще один ізоляційному матеріалі, використовуваному при створенні покрівлі, званим гідроізолом. Більшість людей пов'язаних з будівництвом або просто самостійно взялися за ремонт покрівлі або будівництво гаража часто плутають даний матеріал з гидростеклоизола або стеклоизол.

Насправді це зовсім інший матеріал, який за своїми якостями і способу укладання сильно відрізняється від перерахованих вище матеріалів.

Відповідно до ГОСТ 7415-86, гідроізолом називається рулонний матюкав, одержуваний шляхом просочення азбестового паперу нафтовими бітумами і не має додаткового поверхневого захисного шару. Іншими словами гидроизол це досить дешевий матеріал типу підкладки руберойду. Відмінність в них тільки в основі: для руберойду вона целюлозна, а у гидроїзола - азбестовий картон. Гідроізол є матеріалом подібним за характеристиками з пергаміном і руберойдом , Проте він трохи перевершує їх по стійкості до процесу гниття.

Область застосування і маркування гидроїзола

Залежно від призначення гидроизол підрозділяється на покрівельний: (ГІ-К) і гідроізоляційний (ГІ-Г). Покрівельний гидроизол можна застосовувати для захисту плоских покрівель, правда тільки з однією умовою - зверху обов'язково створюється гравійна засипка, для запобігання швидкого старіння матеріалу і втрати ним своїх якостей. Облаштування покрівель за допомогою гидроїзола без гравійної засипки заборонено. У цьому його основна відмінність від наприклад все того ж руберойду. За допомогою покрівельного гидроїзола можна зробити відмінну гідроізоляцію покрівлі - як то кажуть дешево і сердито.

Гідроізоляційний гидроизол застосовується для гідроізоляція підвалів, труб укладаються в грунт, а також створення гідроізоляції басейнів і аналогічних робіт. Основним споживачем промислового гидроїзола є як не дивно газова промисловість. З його допомогою здійснюється гідроізоляція магістральних трубопроводів. Може навіть ви коли-небудь бачили, як спеціальні машини обмотують газові трубопроводи чорним полотном, що нагадує руберойд, і укладають в підготовлену траншею - це і є гідроізол.

Гідроізол випускається промисловістю у вигляді рулонів довжиною 20 м і шириною 95 см. Поверхня матеріалу з обох сторін при цьому покривається шаром тальку. Основне призначення тальку це запобігання злипання дотичних шарів гидроїзола в процесі зберігання і транспортування. Товщина гидроїзола становить приблизно 0,8 - 0,9 мм, що менше ніж у того, ж покрівельного руберойду. Якщо говорити про ціну даного матеріалу, то в роздріб матеріал можна порівняти за вартістю з руберойдом.

Укладання гидроїзола

Правильне укладання гидроїзола здійснюється з використанням розплавленої бітумної мастикою. Гідроізол не є наплавляються, тому якщо ви прочитаєте, що гідроізол укладається шляхом підплавлення пальником - знайте це брехня! Швидше за все, укладачі статті абсолютно некомпетентні в цьому питанні. Можливо вони просто взяли інформацію зі статті про стеклоизол, не сильно вдаючись в те, що це різні матеріали. Виходячи з невеликої товщини матеріалу і відсутністю наплавляємого шару, гідроізол приклеюють на бітумну мастику і ніяк інакше.

У зв'язку з тим, що обладнання для розплавлення бітумної мастики і її нанесення на підставу або полотно є у невеликої кількості людей, а також щодо складну систему створення гідроізоляційного шару за допомогою гидроїзола, він в приватному будівництві не отримав широкого розповсюдження. Адже той же руберойд просто розкочується і закріплюється за допомогою скоб степлером або спеціальними кнопками, що набагато швидше і простіше. Саме тому руберойд намагаються використовувати в приватному будівництві більшість людей, хоча гідроізоляція з гидроїзола краще, міцніше і довговічніше.

Інші матеріали для покрівлі ...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама