Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція балкона своїми руками: матеріали, покрокова інструкція (фото)

  1. Структура, матеріал, інструмент
  2. Що і як зробити
  3. Важливі елементи: дах, підлогу, перегородки

Балкон служить не тільки прикрасою, але і місцем, де можна зберігати речі, відпочити або ж облаштувати корисну додаткову площу в будинку. Але для цього його потрібно склити, утеплити, попередньо виконавши гідроізоляцію. Її боятися не треба, процес нескладний і при бажанні дозволяє обійтися своїми силами. Балкон служить не тільки прикрасою, але і місцем, де можна зберігати речі, відпочити або ж облаштувати корисну додаткову площу в будинку

Вибір матеріалу для гідроізоляції балкона не повинен викликати труднощі, так як пропозицій на ринку достатня кількість і всі вони мають потрібні вологозахисними властивостями.

Гідроізоляція балкона своїми руками являє собою комплекс певних прийомів, спрямованих на усунення і подальше недопущення негативних чинників, здатних в результаті привести до руйнування несучих конструкцій і внутрішнього оздоблення, виконаних власними силами.

Структура, матеріал, інструмент

Вона складається з гідроізоляції вертикальних конструкцій (бетонних, цегляних, дерев'яних), статі і даху.

І де найпильнішу увагу необхідно приділяти підлозі і нижньої частини стін. Полягає вона в обробці і герметизації швів і стиків. А в дерев'яному виконанні деяких елементів балкона (лоджії) - це ще і влаштування зовнішнього карниза (відливу), покриття спеціальними водовідштовхувальними складами, обробка антисептиком.

Вибрати матеріал для гідроізоляції балкона нескладно, пропозицій багато. І всі вони відповідають вимозі про наявність водозахисних властивостей.

І всі вони відповідають вимозі про наявність водозахисних властивостей

До обмазувальних гідроізоляційних матеріалів відносяться поліуретанова суміш, що складається з декількох компонентів, а також поліуретанові герметики і мастика.

І ділиться все це достаток на 2 види:

  • обмазувальні (цементні, полімерні і бітумні мастики та герметики);
  • рулонні (мембрани або плівка).

Серед перших найбільш затребуваними виявилися поліуретанова суміш, що складається з декількох компонентів, а також поліуретанові герметики і мастика. І призначені вони для герметизації стиків і швів, наприклад, в місцях зіткнення козирка (дерев'яного, металевого, оцинкованого) з верхньої балконних плитою, для гідроізоляції балконної плити та ін.

З числа друге добре зарекомендував себе фольгоізолон, він же пенофол. Це пористий поліетилен, накритий металізованої плівкою з лавсану. Чи не втратили актуальності звичайний руберойд і поліетиленова плівка.

Крім того, будуть потрібні монтажна піна і будівельна суміш, стійка до дощів і морозів.

А ось полегшити роботу і зробити її швидко і якісно допоможуть наступні інструменти:

  • "Болгарка" (УШМ) з алмазним кругом;
  • жорстка металева щітка для очищення бетонної поверхні від бруду, пилу, крихти та іншого сміття;
  • відбійний молоток і перфоратор для видалення пухкого і частково зруйнованого бетону;
  • кельма і шпатель для закладення щілин, вибоїн, відколів і пр .;
  • кисть для нанесення фарби;
  • широка кисть з синтетики або валик з коротким ворсом для нанесення гідроізолюючої суміші;
  • пульверизатор для зволоження або пластикове відро, мірна ємність.

Що і як зробити

Схема гідроізоляції підлоги балкона рулонної гідроізоляцією

Безсумнівно, потреба в захисті від вогкості і води частіше виникає в будинку дерев'яному, ніж в панельному або цегляному. Так само як і у відкритого балкона, вона значно вище, ніж у лоджії або заскленого приміщення. Тому необхідність в гідроізоляції у них вище.

А тепер безпосередньо про саму гідроізоляції.

Необхідна підготовча робота

Підлогове покриття розібрати, зруйновані ділянки бетону видалити. Металевою щіткою очистити бетон від бруду, клею та пилу, а оголену арматуру - від іржі з подальшим нанесенням на неї антикорозійного складу і фарби. Бетонну основу відновити, використовуючи цементний розчин або спеціальний склад для швидкого ремонту.

балконна плита

Залежно від конкретного матеріалу використовується та чи інша технологія, властива тільки йому. Тому дуже важливо дотримуватися всі рекомендації виробника, для чого слід уважно вивчати інструкцію.

Тому дуже важливо дотримуватися всі рекомендації виробника, для чого слід уважно вивчати інструкцію

Перед початком робіт з гідроізоляції даху балкона слід привести поверхню в порядок: очистити розкришити бетон, обробити тріщини поліетиленовим герметиком.

Далі виготовити гідроізоляційну суміш і почати попередню обробку найбільш складних елементів, таких як стики плит, шви, раніше відремонтовані ділянки, тріщини. Шви і стики зволожують і заповнюють сумішшю. А додатково шви між плитами ще і армують полімерної пористої сіткою. Сітка повинна виступати з обох боків приблизно на 10 см. Облаштувавши, таким чином, ці ділянки, їх ізолювати і, залишивши висихати, зайнятися всією поверхнею балкона (лоджії).

Широким пензлем або валиком з коротким ворсом виконати гідроізоляцію, попередньо змочивши поверхню. А в якості гідроізолюючої суміші задіяти проникаючі або обмазувальні склади. Причому для бетонних поверхонь краще підходять проникаючі склади, а для кам'яних або цегляних підстав - обмазувальні. Перший шар нанести кистю спочатку в одному напрямку, а через 5 годин другий шар під прямим кутом щодо першого. Шари повинні рівномірно розподілятися по всій площі, а не розмазуються.

При необхідності проведення справжньої процедури в дерев'яному будинку все поверхні з дерева необхідно обробити спеціальними водовідштовхувальними складами і антисептиками.

Важливі елементи: дах, підлогу, перегородки

вертикальні перегородки

До них відносяться бічні стінки, парапет. Для таких цілей як не можна краще підійде фольгований пінополістирол. Кріпиться він за допомогою будівельної суміші, стійкої до негоди. А зверху покриття обробляється гідроізоляційної сумішшю.

дах

Гідроізоляція не буде потрібно, якщо балкон розташований під бетонним перекриттям, який є одночасно підставою іншого балкона, і зроблена правильно. Якщо цього немає, тоді вона потрібна. Але навіть тут цілком можна обійтися надійною ізоляцією в місцях стикування плит, а не встеляти суцільним килимом. А ось якщо балкон знаходиться на верхньому останньому поверсі, тоді її необхідно проводити з зовнішньої і внутрішньої сторони балкона (лоджії).

До початку робіт потрібно підготувати поверхню даху. Визначити проблемні зони, і, видаливши розкришити бетон, обробити їх поліуретановим герметиком. При наявності великих тріщин можна скористатися монтажною піною або закрити поліетиленовим ущільнювачем. Залізною щіткою видалити з поверхні бруд і інше сміття. Потім зволожити і проникаючим складом обробити верхню плиту і протягом 3 днів уникати механічного та кліматичного впливу. При цьому не можна допускати її швидкого висихання, періодично зволожуючи водою і прикриваючи поліетиленовою плівкою.

Підлога

Виконується за відпрацьованою схемою: готується поверхню (шви і тріщини зашпаровуються, а сміття вимітається), робиться зволоження водою, наноситься здатний проникати гідроізолятор (не забути про 2 шари).

На цьому роботу по гідроізоляції балкона (лоджії) можна вважати закінченою. А щоб її (гідроізоляцію) ще й поліпшити, слід виконати установку пластикового або дерев'яного профілю на рамах з подвійного склопакета. А оздоблювальні матеріали, якщо вони з дерева, повинні бути тільки водостійкими.

Переглядів: 2

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама