Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція даху гаража

  1. Гідроізоляція даху гаража
  2. Як вибрати гідроізоляцію для даху гаража
  3. Як зробити гідроізоляцію даху гаража своїми руками

Гідроізоляція даху гаража

Зміст статті

В незалежності від того, чи будується новий гараж або перекривається старий, гідроізоляція даху гаража є важливим етапом, від якого залежить цілісність і довговічність будівлі.

Особливо велике значення гідроізоляція має для утеплених покрівель, адже якщо теплоізоляційний матеріал буде намокати, то він швидко прийде в непридатність.

Технологія гідроізоляції даху гаража досить проста, і її можна цілком виконати без підготовки, своїми руками. Головне підібрати гідроізоляційні матеріали для цього, які підійдуть під тип даху, забезпечивши її надійний захист на довгі роки.

Гідроізоляція даху гаража

До обирається гідроізоляційного матеріалу для даху гаража пред'являються особливі вимоги:

  1. По-перше, матеріал повинен мати еластичність і хорошу адгезію з поверхнею покрівлі.
  2. Він повинен бути максимально стійкий до руйнівного впливу вологи.
  3. По можливості, гідроізоляція повинна мати теплонепроникність, щоб надійно зберігати тепло всередині гаражної будівлі.
  4. Мати відмінну стійкість до механічного впливу, іншим словом - міцність.

Як вибрати гідроізоляцію для даху гаража

На сьогоднішній час, існує безліч сучасних гідроізоляційних матеріалів, які здатні забезпечити всі перераховані вище вимоги, пред'явлені до гідроізоляції даху гаража своїми руками.

Однак існує окрема група гідроізоляційних матеріалів, яка своєю якістю і надійністю експлуатації по праву завоювала лідируючі місця серед всіх інших гідроізоляційних матеріалів
Однак існує окрема група гідроізоляційних матеріалів, яка своєю якістю і надійністю експлуатації по праву завоювала лідируючі місця серед всіх інших гідроізоляційних матеріалів.

Це полімерні мастики для гідроізоляції даху гаража і мембранні системи для виконання гідроізоляції.

Гідроізоляційні мембрани для даху являють собою полотна з товщиною не більше двох міліметрів. Під час монтажу мембранної гідроізоляції на дах, її стики надійно з'єднуються один з одним. Це в свою чергу забезпечує хорошу надійність даху від протікання.

Термін експлуатації мембранної гідроізоляції досить великий, більше п'ятдесяти років, а сам матеріал має відмінні характеристики в плані експлуатації, адже йому не страшна температура понад 100 градусів і нижче 50.

Полімерні мастики для виконання гідроізоляції даху гаража використовуються набагато частіше, оскільки їх монтаж простіше, та й вартість нижче, ніж на мембранні гідроізоляційні системи
Полімерні мастики для виконання гідроізоляції даху гаража використовуються набагато частіше, оскільки їх монтаж простіше, та й вартість нижче, ніж на мембранні гідроізоляційні системи. Крім цього, експлуатаційні якості рідких полімерних гідроізоляцій нічим не гірше мембранних.

Як зробити гідроізоляцію даху гаража своїми руками

Укладання мембранної гідроізоляції на дах гаража своїми руками не складе особливих труднощів. Єдиний нюанс, який тут слід враховувати це вентиляційний зазор, який повинен бути не менше 2 сантиметрів між гідроізоляційної мембранної і скатом даху.

Якщо дах гаража має утеплювач, то вентиляційний зазор при укладанні мембранної гідроізоляції слід дещо збільшити.

Набагато простіше виконується гідроізоляція даху гаража, якщо використовуються рідкі мастики для цього, які наносяться на попередньо підготовлену поверхню даху.

Інструменти для нанесення рідкої гідроізоляції це розпилювач або звичайний валик з малярським пензлем. Наносити рідку полімерну гідроізоляцію на дах гаража краще в два і більше шарів. Таким чином, з'являється можливість перекрити дрібні дефекти у вигляді тріщин.

Оцінити статтю і поділитися посиланням:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама