Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція льоху: як зробити правильно?

  1. Види і варіанти гідроізоляції
  2. Матеріали для захисту від попадання вологи
  3. Як проводити гідроізоляцію льоху?

Гідроізоляція льоху - відмінне рішення проблеми вічно мокли стін.

Близькість грунтових вод або недостатня захищеність від потрапляння атмосферних опадів, і підземне сховище стає марним.

Близькість грунтових вод або недостатня захищеність від потрапляння атмосферних опадів, і підземне сховище стає марним

Запаси знищують грибок і пліснява.

Щоб цього не допустити, необхідно подбати про гідроізоляцію льоху.

Види і варіанти гідроізоляції

Для будівництва погреба краще вибрати височина - це багато в чому спростить роботи з гідроізоляції.

Рівень грунтових вод визначають навесні або восени: беруть максимальне значення (це орієнтир на майбутнє), відстежують його по наповненню водою колодязів або свердловин.

Оптимально, коли грунтові води піднімаються не більше ніж на півсантиметра до основи льоху.

Якщо такої можливості немає і будувати доводиться на ділянці з підвищеною вологістю, то фундамент майбутнього сховища відокремлюють від грунтової води піщано-гравійної подушкою.

Надійна дренажна система, якісна гідроізоляція підлоги і стін всередині і зовні забезпечать комплексний захист льоху від вогкості.

Про це варто подумати на самому початку будівництва, тоді ж підібрати і тип гідроізоляції. Фахівці виділяють вертикальну і горизонтальну.

У першому випадку захисні шари наносять на стіни, якщо грунтові води піднімаються досить високо, у другому - на підлогу, тим самим запобігаючи проникнення вологи з ґрунту. Досвідчені будівельники вважають за краще ці типи поєднувати.

Крім того, виділяють додаткові способи ізоляції, які залежать від того, наскільки інтенсивно волога проникає всередину споруди.

Протівонапорная гідроізоляція стримує грунтові води, близько розташовані до поверхні землі. Її створюють за допомогою гуми або інших рулонних матеріалів на етапі будівництва.

Безнапірна гідроізоляція оберігає приміщення від тимчасового затоплення, наприклад, якщо випало аномальне кількість опадів або льох періодично заливають талі води.

В такому випадку використовують бітумну мастику.

Протівокапілярная гідроізоляція дозволяє захистити від зайвої вологи і вогкості. З цією метою стіни всередині льоху покривають водотривкими матеріалами. Для найкращого результату способи поєднують.

На етапі будівництва обов'язково проводиться гідроізоляція льоху зовні. Зробити це можна різними способами, найекономічніший з яких - використовувати бітумну мастику.

Її наносять в декілька шарів вертикальними, а через кілька годин - горизонтальними мазками на попередньо очищені вирівняні стіни, після чого використовують обклеювальну гідроізоляцію, наприклад, листи руберойду. Їх клеять внахлест.

Зовнішню ізоляцію можна зробити і за допомогою штукатурення. Цей спосіб підходить навіть для нерівних стін.

Відео:

При виборі матеріалів для зовнішньої гідроізоляції варто врахувати, що вони повинні володіти особливою міцністю, довговічністю і добре переносити вплив агресивного зовнішнього середовища.

Захистити свій льох зсередини від грунтових вод допоможуть різні матеріали: емульсії, бітумні мастики холодного або гарячого нанесення, бітумінозні покриття, цементні склади, полімерні обмазки.

Виконати внутрішню гідроізоляцію простіше і легше. Найголовніше, що гідроізоляція льоху зсередини можлива навіть тоді, коли приміщення вже побудована і експлуатується.

Матеріали для захисту від попадання вологи

Стіни та підлога можна покрити рулонними матеріалами - руберойдом, толем або гідроізолом, які кріпляться на мастику.

Це найпростіший і економічний спосіб, однак не найефективніший: таке покриття не виносить сильні морози і вразливе перед мікроорганізмами.

Рідка гума - ще один спосіб захистити стіни від вологи. В її основі - полімери і бітум. Спеціальна технологія дозволяє досягти максимального зчеплення з поверхнею.

Матеріал стійкий до перепадів температури, вологи і забезпечує тривалу експлуатацію, при цьому відносно недорогий.

Схожими властивостями володіє рідке скло. Воно продається у вигляді порошку, який перед застосуванням розводять у воді. Підходить така ізоляція виключно для стін з бетону з частинками металу.

Проникаюча гідроізоляція виконується спеціальними розчинами з додаванням піску і цементу.

Такий склад заповнює тріщини, в результаті чого волога не потрапляє всередину. Це, можна сказати, класика гідроізоляції.

Перевагою сумішей на цементній основі є те, що їх наносять на вологу поверхню, яку не потрібно просушувати і чекати, поки волога в погребі повністю випарується.

Зазвичай суміш наносять на підготовчий розчин в кілька шарів - не більш трьох. Як вважають експерти, така методика дозволяє зробити роботу якісно і збільшити термін експлуатації гідроізоляції.

Варто враховувати, що гідроізоляція льоху - річ затратна.

Сюди входить і вартість відведення грунтових вод від фундаменту.

Ціна гідроізоляції льоху залежить від використовуваних матеріалів, але на них економити не варто, інакше гідроізоляцію доведеться переробляти щороку.

Якщо є можливість, то придивіться до інноваційних розробок. Наприклад, сечовина, яка застосовується для гідроізоляції льохів і підвалів як всередині, так і зовні.

Засіб універсальний, безпечне і стійке до зовнішнього середовища, за своїми якостями схоже на поліуретан. Отримують матеріал штучно.

При нанесенні на стіну за допомогою пульверизаторів сечовина під тиском закупорює дрібні тріщинки.

Матеріал досить легкий, тому не ускладнює стіни і не вимагає установки додаткових каркасів.

Однак якщо проблема в погребі невелика і не вимагає масштабних вкладень, то варто придивитися до більш дешевих засобів.

Відео:

У магазинах доступний великий вибір різних гідроізоляційних матеріалів. Одним з найпростіших і бюджетних коштів ізоляції льохів зсередини своїми руками може стати спеціальна ізолююча фарба.

Її застосування не вимагає особливих умінь, все що потрібно - нанести фарбу на поверхню і шви.

Спеціальна формула створить вологовідштовхувальний шар. Підвал в житловому будинку гідроізолюють тими ж матеріалами і за тими ж принципами, що і льох.

Як проводити гідроізоляцію льоху?

Фахівці сходяться на думці, що гідроізоляція льоху від грунтових вод - захід комплексне.

Поземних спорудження слід захищати за допомогою всіх видів ізоляції і не забувати про дренажній системі для відведення вод.

Максимальний результат буде досягнуто, якщо провести попередню підготовку. При необхідності для початку варто зміцнити вимощення в погребі. Потім потрібно ретельно обстежити льох і закрити місця, звідки надходить вода.

Перед початком робіт з гідроізоляції льох необхідно висушити і ретельно провітрити.

Має сенс обробити приміщення антигрибковими засобами, і тільки після цього приступати до основної роботи.

Як зробити гідроізоляцію льоху своїми руками? Це не складно. Необхідно дотримуватися певних правил.

Для початку потрібно підготувати стіни: очистити, замазати тріщини, прогрунтувати.

Укладати гідроізоляцію найзручніше починати з підлоги. Цим краще займатися, коли тепло і сухо.

Тріщини і проміжки між підлогою та стінами фахівці рекомендують обробити герметиком. Грунтовка поверхні підлоги дозволить краще утримувати гідроізолятор на бетоні.

Як тільки вона висохне, наноситься обраний матеріал. Що це буде, залежить тільки від вас і ваших можливостей.

На цю роль підійде наливний полімерний пол, рідкий бітум або гума / мастика. Тут важливо, щоб вся підлога була ретельно оброблений.

Коли поверхня затвердіє (приблизно через добу), можна робити цементну стяжку. Якщо в погребі буде тепло і ви забезпечите хорошу вентиляцію, то цемент висохне досить швидко.

Додатково підлогу можна покрити, наприклад, руберойдом. Укладати його необхідно з запасом - залишити бортик висотою близько 30 сантиметрів.

Гідроізоляційний матеріал, який кріпиться на стіни, повинен заходити на готову підлогу на 15 сантиметрів.

Після цього в погребі повинна робитися вентиляція. Вона буває двох типів: штучна (за допомогою спеціального обладнання) та природна (в цьому випадку циркуляція повітря забезпечується наявністю спеціальних отворів у фундаменті будівлі і витяжками).

Разом з гідроізоляцією вентиляція допомагає боротися з вогкістю.

Однак може виникнути і така ситуація, коли внутрішня гідроізоляція перестане справлятися з натиском грунтової води, а зовнішні стіни будуть недоступні з якихось причин.

Тоді виправити ситуацію допоможе метод так званих ін'єкцій.

У стіні льоху перфоратором просвердлюють наскрізь отвори. Потім туди за допомогою трубки і насоса закачують суміш з акрилатного гелю і полімерної смоли.

Роблять це до тих пір, поки вона не почне виливатися з отворів поруч. Таким чином створюють зовнішню гідроізоляційну захист льоху по всьому периметру.

Цей спосіб досить складний і трудомісткий, але незамінний в критичній ситуації.

Всі поради і правила, які описані в статті, допоможуть вам виконати якісну гідроізоляцію підземних приміщень самостійно і без зайвих витрат.

Як результат - на столі завжди будуть смачні продукти, які можна без шкоди і втрати якості довгий час зберігати в сухому і добре вентильованому погребі чи підвалі.

Відео:

Як проводити гідроізоляцію льоху?
Як зробити гідроізоляцію льоху своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама