Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція покрівлі - різновиди пароізоляційних матеріалів

  1. гідроізоляція покрівлі
  2. Пристрій гідроізоляції покрівлі
  3. Пристрій пароізоляції покрівлі
  4. Ізоляція плоскої покрівлі
  5. Напилювана покрівля
  6. Підсумки по темі

Сучасні покрівельні матеріали - це висока якість Сучасні покрівельні матеріали - це висока якість. По суті, вони виконують роль бар'єру, через який атмосферні опади не можуть проникнути всередину будинку. Але всім відомо, що потрапляння вологості під покрівлю може відбутися не тільки зовні. У вигляді вологих парів повітря, які конденсують на холодних поверхнях, вологість з'являється під покрівельним шаром, осідаючи на кроквах і обрешітки даху, тим самим знижуючи їх термін експлуатації. Тому ізоляція покрівлі (гідро- і паро-) - два найважливіших шару, за допомогою яких можна збільшити термін служби будь-якого даху. Тим більше, якщо споруджується її утеплений варіант.

гідроізоляція даху

Отже, в якому порядку розташовуються всі елементи покрівельного пирога. До речі, цей термін завжди присутній в будівництві, але сьогодні він, як ніколи, актуальне. Розташування шарів зверху вниз:

  • Покрівельний матеріал.
  • Решетування.
  • Гідроізоляція покрівлі.
  • Кроквяна система.
  • Теплоізоляційний шар.
  • Пароізоляція покрівлі, покладена по кроквах.

Якщо під покрівлею буде розташовуватися мансарда, то по кроквах знизу встановлюється каркас під формування та обробку стін цього приміщення. Відповідно останній шар - це обробка.

Так як тема статті - це ізоляційні шари покрівлі, тому в ній будемо розглядати гідро- і пароізоляцію.

гідроізоляція покрівлі

В першу чергу необхідно розібратися, чим відрізняються один від одного паро- та гідро-ізоляції покрівлі, а, точніше сказати, чим відрізняються паро- та гідроізолятори В першу чергу необхідно розібратися, чим відрізняються один від одного паро- та гідро-ізоляції покрівлі, а, точніше сказати, чим відрізняються паро- та гідроізолятори. Тут треба зрозуміти, як повинні працювати обидва шару на покрівлі, а вже потім відповідати на питання, як правильно вибрати?

Гідроізоляція захищає дах від зовнішнього впливу вологи. Але при цьому необхідно враховувати той факт, що невелика кількість вологи завжди присутній в самому утеплювачі, від якого він приходить в непридатність, так що її (вологість) необхідно з теплоізоляційного шару видаляти.

Перфорована гідроізоляційна плівка

Тому потрібна така гідроізоляційна плівка для покрівель, через яку волога могла безперешкодно проходити. І така плівка є, вона перфорована. Її структура така, що через отвори вологі пари повітря можуть просочуватися, а вода у вигляді опадів або таїть снігу пройти не можуть. Вони занадто маленькі для просочування води.

Пароізоляція - це плівка без перфорації. Її основне призначення - захист утеплювача і дерев'яних конструкцій від вологих парів, які надходять під покрівлю зсередини будинку.

Важливо. Існує два види гідро- і пароізоляційних плівок, які можуть бути використані в якості ізоляції покрівельного пирога. Монтаж перших не може бути проведений в щільному зіткненні з покрівельним покриттям і утеплювачем. Монтаж другого, навпаки, передбачає дане зіткнення.

Гідроізоляція покрівлі першим видом - це і є ті самі перфоровані плівки Гідроізоляція покрівлі першим видом - це і є ті самі перфоровані плівки. Їх необхідно укладати з зазором і між ними і покрівельним матеріалом, і між ними і утеплювачем. Тому монтажна інструкція говорить, що після установки гідроізоляції потрібно по кроквах провести монтаж обрешітки з рейок висотою 40-60 мм. Створений, таким чином, вентильований зазор буде видаляти з пирога вологі пари, що проходять крізь утеплювач.

Другий варіант - це так звані дихаючі мембрани (саме цей тип і треба називати мембранної). Їх монтаж не вимагає створення вентильованих зазорів. Вони прекрасно пропускають повітря, який видаляється по каналах, розташованих усередині самого матеріалу.

Пристрій гідроізоляції покрівлі

Монтаж гідроізоляційного матеріалу проводиться відразу ж після збирання кроквяної системи Монтаж гідроізоляційного матеріалу проводиться відразу ж після збирання кроквяної системи. Плівку починають укладати знизу, розстилаючи її поперек крокв. Кріплення проводиться металевими скобами за допомогою будівельного степлера. Кріпити плівку треба за всіма крокв. При цьому сильно натягувати гідроізоляцію не варто. Невелике послаблення дає можливість в холодну пору року уникнути розриву самого полотнища. Адже під дією низьких температур плівка стискається, зменшуючись в розмірах.

Адже під дією низьких температур плівка стискається, зменшуючись в розмірах

Укладання наступного смуги

Наступну смугу гідроізоляції для покрівлі з металочерепиці укладають в тому ж напрямку, що і першу, але з невеликим зсувом вниз. При цьому нижній край верхнього полотна повинен закрити верхній край нижнього полотна. Величина зміщення - 15-20 см. Зверніть увагу, що коник покрівлі нічим не закривається, тому що цей зазор буде виводити через себе просочилися теплі пари повітря. Кількість смуг визначається довжиною ската даху, при цьому доведеться враховувати ширину полотна, яка найчастіше дорівнює 1,0 м.

І ще один момент. Необхідно також врахувати зазор між гідроізоляцією і утеплювачем. В цьому випадку можна залишити зазор за рахунок неповного поглиблення утеплювача або за рахунок монтажу по кроквах додаткових рейок, які і сформують зазор. Саме по ним і проводиться монтаж плівки.

До речі, усунення протікання покрівлі можна провести за рахунок грамотно покладеної гідроізоляції, хоча саме покрівельний матеріал є гарантом відсутності проникнення води всередину приміщень.

Пристрій пароізоляції покрівлі

Схема пароізоляції покрівлі

Йдемо далі по покрівельного пирога. Гідроізоляція покрівлі зроблена, лати встановлена, необхідно провести монтаж покрівельного покриття. Після чого всі процеси виробляються зсередини горища. А саме:

  • Монтаж утеплювача.
  • Монтаж і кріплення пароізоляції.

В принципі, монтажна інструкція пароізоляції точно така ж, як у гідроізоляції. Адже пароізоляційний матеріал - це все та ж плівка з полімеру. Тобто, пароізоляція монтується як багатосмугова система з перетином в 15-20 см. При цьому стики двох смуг обов'язково склеюють спеціальними стрічками, які має з двох сторін, що склеює поверхню.

Порада. Коли справа стосується пароізоляції покрівель, то скріплюють стрічки - це необхідний аксесуар. Адже пароізоляція - це герметичний безперервний шар, через який пар б не проникав в утеплювач. Що стосується гідроізоляційного шару, то в такій герметичності потреби немає. Досить, щоб верхні смуги вкладалися поверх нижніх.

Ізоляція плоскої покрівлі

Наплавляється рулонна ізоляція

З плоскою покрівлею справа йде по-іншому. Гідроізоляція покрівлі плоскою робиться обов'язково, а ось пароізоляцію робити, в принципі, і не треба. Якщо вже й використовувати в даному випадку пароізоляцію, то тільки для стелі.

Отже, як можна провести гідроізоляцію плоскої покрівлі? Є кілька варіантів.

  • Використовувати наплавляемие рулонні матеріали, в основі яких лежить бітум. Це так звана наплавляюча гідроізоляція. Щоб її провести, необхідно використовувати спеціальну газовий пальник з наповненим газом балоном. Монтаж даного типу покрівлі - процес непростий, що вимагає певних навичок володіння газовим пальником.
  • Другий варіант - Напилювана покрівля.

Напилювана покрівля

Рідка високополімерних Напилювана гідроізоляція

Цей варіант ізоляції плоских покрівель один з найпопулярніших сьогодні. Але як показала практика, рідка гума (а саме так називається гідроізоляційний матеріал) на сьогоднішній день краще, ніж всі інші способи ізоляції покрівель. До речі, в даному випадку говорити навіть про плоскому даху немає необхідності, тому що рідка гума прекрасно наноситься на будь-який вид покрівель в незалежності від її форми і конфігурації.

Рідка гума - це пластичний і еластичний матеріал, який наноситься на поверхню покрівель під тиском за допомогою пульверизатора. При цьому на даху утворюється рівномірний не дуже товстий шар ізоляції, який справляється і з атмосферними опадами, і з вітровими навантаженнями, до того ж він під дією ультрафіолету не змінює своїх характеристик. Плюс до всього сам монтаж ізоляції (плоскою або скатної даху) можна провести своїми руками.

Напилювана покрівля на ринку представлена ​​трьома видами:

  • Однокомпонентний. Це рідка гума з полімеру
  • Двокомпонентний. Це склад з двох матеріалів, які змішуються перед нанесенням: один базовий на основі полімерів і бітуму, другий - затверджувач.
  • Полімерно-бітумний. Цей склад немає необхідності наносити на дах методом напилення, для нього потрібна звичайна малярська кисть або валик. Сам процес здійснюється вручну.

Говорити про те, що якась рідка гума (з трьох запропонованих) краще, не можна. Тому що кожен тип несе на собі певне призначення. Наприклад, третій вид краще використовувати для покриття старих дахів, де були укладені ізолятори. До речі, це оптимальний варіант для плоскої покрівлі. Перший і другий підійдуть для покрівель, які тільки треба ізолювати.

Підсумки по темі

Зазвичай основна кількість споживачів задається питанням, яка ізоляція краще, яку вибрати, щоб не помилитися і не дарма витратити гроші? По-перше, треба зрозуміти, що пропоновані на ринку ізоляційні плівки призначаються для різних конструкцій. Хоча є й універсальні варіанти. По-друге, гідроізоляція і пароізоляція - це два різні способи захисту від вологості. Для чого потрібна кожна, було розібрано в цій статті. І останнє, це рідка гума, яка сама є і ізоляцією, і покрівельним покриттям.

Подобається?

Посмотрите похожие статті:

Тут треба зрозуміти, як повинні працювати обидва шару на покрівлі, а вже потім відповідати на питання, як правильно вибрати?
Отже, як можна провести гідроізоляцію плоскої покрівлі?
Подобається?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама