Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція сайдингу своїми руками

  1. Навіщо слід робити гідроізоляцію сайдингу?
  2. Як вибрати гідроізоляцію під сайдинг?
  3. Гідроізоляція сайдингу - інструкція укладання

гідроізоляція сайдингу

Гідроізоляція сайдингу проводиться для того, щоб захистити елементи даної будівельної конструкції від шкідливого впливу зовнішнього середовища в процесі експлуатації. Ефективна гідроізоляція для сайдингу залежить не тільки від правильності обраних матеріалів, але і від того, наскільки правильно була витримана технологія гідроізоляції сайдингу.

Про те, як захистити сайдинг від надмірної вологи в процесі експлуатації за допомогою його гідроізоляції своїми руками і буде розказано в цій статті.

Навіщо слід робити гідроізоляцію сайдингу?

Сайдинг в процесі обробки стін будинку кріпитися до спеціально зібраній конструкції з бруса або профілів - обрешітки. У внутрішню частину обрешітки як утеплювач, укладається мінеральна або кам'яна вата. Потім до внутрішньої сторони обрешітки повинен бути прикріплений гідроізоляційний матеріал.

І хоча сайдинг абсолютно не боїться вологи, це ще нічого не означає, оскільки її погано переносить якраз мінеральна вата. Потрапляючи через панелі сайдинга, волога негативним чином позначається на укладеному під нього утеплювачі. Він з часом деформується і доводиться в непридатність. Звичайно ж, в такому разі, ні про яку ефективну теплоізоляції стін годі й казати.

Звичайно ж, в такому разі, ні про яку ефективну теплоізоляції стін годі й казати

Крім того, що потрапила волога під сайдинг створює небезпеку використання електропроводки, якщо дроти зовнішнього освітлення будинку якраз протягнуті під сайдингом.

І ось, для того щоб волога не потрапляла на утеплювач, відповідно не псувала його, а також для захисту електропроводки під сайдингом, і виконується гідроізоляція сайдингу.

Як вибрати гідроізоляцію під сайдинг?

Слід знати, вибираючи гідроізоляцію під сайдинг, що у кожного гідроізоляційного матеріалу присутній різний ступінь захищеності від впливу вологи. Здатність тієї або іншої гідроізоляції для сайдингу, оцінюється можливістю матеріалу стримувати деякий обсяг води на певній площі деякий час.

Тому ефективність і вартість тієї чи іншої гідроізоляційної плівки під сайдинг може бути різною. Відповідно чим більше води гідроізоляція сайдингу зможе стримувати, тим дорожче вона буде коштувати.

Відповідно чим більше води гідроізоляція сайдингу зможе стримувати, тим дорожче вона буде коштувати

Однак немає необхідності вибирати найдорожчу гідроізоляцію для сайдингу. Не завжди краща гідроізоляція під сайдинг, найдорожча. Варто в першу чергу робити вибір, грунтуючись на відгуках споживачів і про позитивні висловлювання на сторону того чи іншого виробництва гідроізоляції під сайдинг.

Гідроізоляція сайдингу - інструкція укладання

Існує певна технологія влаштування гідроізоляції під сайдинг, порушувати яку категорично не рекомендується. Отже, виконуючи гідроізоляцію сайдингу своїми руками, слід:

  • Укладати гідроізоляцію внахлест з усіх боків не менше 150 мм;
  • Обов'язково місця з'єднання гідроізоляції під сайдинг проклеюються за допомогою клейкого скотча;
  • Укладати гідроізоляційну плівку під сайдинг потрібно таким чином, щоб вона в процесі монтажу сайдингу не була б пошкоджена;
  • Гідроізоляція сайдингу до зібраної обрешітці, кріпитися за допомогою степлера або невеликими оцинкованими цвяхами;
  • Обов'язково необхідно передбачити між сайдингом і покладеної гідроізоляцією технологічний зазор не менше 3 см;
  • Важливо укладати гідроізоляцію під сайдинг тільки правильної стороною. Якщо буде допущена помилка в даному плані, то гідроізоляція сайдингу буде функціонувати неправильно.

Отже, як видно, гідроізоляція сайдингу своїми руками виконується не так вже й складно. Головне чітко слідувати черговості в роботах і не порушувати правильну технологію укладання гідроізоляції під сайдинг.

Оцінити статтю і поділитися посиланням:

Навіщо слід робити гідроізоляцію сайдингу?
Як вибрати гідроізоляцію під сайдинг?
Навіщо слід робити гідроізоляцію сайдингу?
Як вибрати гідроізоляцію під сайдинг?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама