Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція ванної кімнати в дерев'яному будинку: як зробити своїми руками?

  1. Що потрібно знати?
  2. Чим відрізняється облаштування гідроізоляції в багатоповерхівці від дерев'яного будинку?
  3. Матеріали та інструменти, необхідні для роботи
  4. Покрокова інструкція: як зробити гідроізоляцію
  5. Які помилки найчастіше допускаються при таких роботах?

Гідроізоляція - це прихований процес, результати якого заховані під отелочние матеріалами ванної кімнати, тому багато власників будинків не здогадуються про її існування і корисні властивості.

Але як показує практика будівельні конструкції і матеріали, які постійно контактують з вологою, з часом приходять в непридатність, особливо це стосується дерев'яних конструкцій. Ось про них ми сьогодні і поговоримо - в цій статті ми розглянемо, як влаштувати гідроізоляцію у ванній в дерев'яному будинку.

Що потрібно знати?

Дерев'яне будинок в силу характеристик матеріалу, з якого вона зроблена, вимагає більш трепетного догляду ніж, наприклад, кам'яне.

Дерево - це живий матеріал, якщо його намочити він розбухає, від високої температури - всихає, зменшуючись в об'ємі, в силу цих його властивостей конструкція будівлі постійно як би в русі, що згубно впливає на цілісність споруди.

Щоб уникнути цього потрібна якісна гідроізоляція в приміщеннях з підвищеною вологістю, до яких можна віднести і ванну кімнату.

Гідроізоляція ванної кімнати в дерев'яному будинку буває двох видів:

  • Рулонний оклеечная або наплавляють. Використовується рулонний або плівковий матеріал наклеюють на основу за допомогою гарячих або холодних бітумних мастик, іноді навіть за допомогою газових пальників.

    З огляду на складності процесу наклеювання, останнім часом використовується все менше З огляду на складності процесу наклеювання, останнім часом використовується все менше.

  • Обмазочная. Представлена ​​великим вибором матеріалів, таких як полімерно-бітумні, каучукові-бітумні мастики, полімер-цементні склади. Особливих труднощів при нанесенні цих матеріалів на поверхню яку необхідно гідроізолювати не спостерігається.

    Даний тип характеризується високою міцністю і адгезією до інших матеріалів.

до змісту ↑

Чим відрізняється облаштування гідроізоляції в багатоповерхівці від дерев'яного будинку?

Роблячи ремонт у квартирі багатоповерхового будинку своїми руками, і облаштовуючи гідроізоляцію у ванній кімнаті, ви, напевно, подумаєте, що в дерев'яних будинках справа повинна складуться абсолютно інакше.

Але це не так за винятком деяких моментів Але це не так за винятком деяких моментів. В силу того що гідроізоляція - це в першу чергу водонепроникний шар. Не має особливої ​​різниці на що його укладати - на бетон або на дерево.

Необхідно лише обробити деревину спеціальними водовідштовхувальними складами, наприклад лаком або морилкою, якщо ви будете наносити вологу полімер-цементну гідроізоляцію. Бітумна мастика має гарну адгезію і спокійно прилипає до дерев'яних конструкцій, ну а далі виконується звичайна цементно-піщана стяжка і наклеюється керамічна плитка.

Також в дерев'яних будинках слід приділяти увагу не тільки полам і стін, але і стелях.

Якщо у вас є підпільне приміщення під ванною, то обов'язково необхідно гідроізолювати і його. Робиться зазвичай це за допомогою рулонних наплавляються або обклеювальних матеріалів.

до змісту ↑

Матеріали та інструменти, необхідні для роботи

Отже, ви зібралися виконати гідроізоляцію в будинку своїми руками. Давайте в першу чергу розберемося з інструментом, який вам знадобиться для цієї справи:

  • валик;
  • широка кисть макловиця;
  • шпатель;
  • будівельний ніж;
  • вимірювальна рулетка;
  • кельму і правило (при використанні полімер-цементних складів)
  • газополуменеве пальник з пропанових балонів (при використанні рулонних матеріалів).

Тепер настала черга більш детально розібратися з матеріалами необхідними для влаштування гідроізоляції ванної кімнати в дерев'яному будинку.

  1. Барвисті матеріали, такі як лак і морилка. Найбільш прості у використанні, необхідно лише нанести пензлем склад на поверхню за кілька раз. Недоліком є ​​їх недовговічність, через кілька років в силу відсутності еластичності матеріал починає тріскатися, і цілісність гідроізоляційного шару порушується;
  2. Лита гідроізоляція. Представлена ​​великим вибором мастик на бітумній основі, володіє високою еластичністю і як наслідок довговічністю. Наноситься на підготовлену прогрунтовану очищену поверхню, після застигання готова до подальших опоряджувальних робіт;
  3. Засипні матеріали. Такі як глиняні бентоніти, крім своїх гідроізолюючих властивостей мають також і теплоізоляційні. Після насипання певного шару на поверхню підлоги, промачіваются водою, після чого на поверхні утворюється шар за відчуттями нагадує гель, який практично не пропускає воду;
  4. Штукатурні склади. Складаються з мінеральних в'яжучих і полімерних матеріалів. Наповнювачем найчастіше є цемент. Вимагають ретельно підготовлених поверхонь, з відсутністю будь-яких тріщин і пилу. Розмішуються зазвичай за допомогою міксера або спеціальної насадки на дриль, при висиханні вимагають ретельного догляду, такого підтримка температурного режиму і відсутність будь-яких навантажень.
  5. Рулонні матеріали. Бувають обклеювальна або наплавляемие, в невеликих приміщеннях, таких як ванна кімната, складні в застосуванні тому майже не використовуються.
до змісту ↑

Покрокова інструкція: як зробити гідроізоляцію

Так як гідроізоляція в ванній в дерев'яному будинку виконуватися як на підлозі так і на стінах, розглянемо кожен процес окремо.

Пол перед початком робіт необхідно підготувати, для цього треба прибрати все сміття і пил. Потім якщо це рулонний гідроізоляція слід нарізати листи по довжині з запасом на нахлест і укласти на заздалегідь прогрунтувати мастикою підлога.

Якщо ви використовуєте руберойд, то шви необхідно прогріти газовим пальником. Якщо використовується обмазочная гідроізоляція, то тут все простіше, завдавши складу на підлогу пензлем або валиком слід почекати поки він засохне і можна приступати до наступних робіт:

Якщо використовується обмазочная гідроізоляція, то тут все простіше, завдавши складу на підлогу пензлем або валиком слід почекати поки він засохне і можна приступати до наступних робіт:

Схема гідроізоляції дерев'яної ванній

Особливу увагу слід приділяти комунікацій проходять через перекриття. У цих місцях труби необхідно обмотати спеціальною стрічкою, після чого добре залити бітумною мастикою:

Гідроізоляція стін виконується по-різному, в залежності від матеріалів з яких вона зроблена. Якщо використовувався кругляк, то раціональним рішенням буде пристрій гіпсокартонної системи, з установкою плівковою гідроізоляції між конструкціями стін.

Якщо ж використовувався брус або плити OSB, то найлегше буде виконати обмазувальну гідроізоляцію бітумною мастикою, перед її нанесенням слід добре обробити всі тріщини і відколи, після чого пройтися шаром гідроізоляції, а потім другим шаром перпендикулярно першому:

до змісту ↑

Які помилки найчастіше допускаються при таких роботах?

Частою помилкою при влаштуванні гідроізоляції своїми руками є непідготовлена ​​поверхню: внаслідок пустот або який-небудь забрудненості гідроізолірующій матеріал може погано пристати до поверхні і в подальшому волога стане надходити туди і руйнувати матеріал.

Так само не витримують технологічний процес, наприклад починають навантажувати гідроізолірующій шар не дочекавшись його повного висихання, що також веде його псування.

Одним словом, якщо ви не впевнені в своїх силах, то краще звернутися до професіоналів. Для ознайомлення наведемо наступні орієнтовні ціни на їхні послуги. Пристрій рулонної гідроізоляції обійдеться вам від 300р за 1 кв.м., ціна обмазувальної коливається від 320р. до 360р., оклеечная буде коштувати від 330р до 380р. за 1 кв.м.

Резюмуючи, можна відзначити, що виконавши гідроізоляцію у ванній дерев'яного будинку своїми руками, ви сміливо можете забути про наявність будь-яких загроз пов'язаних із затопленням нижніх поверхів або псуванням дорогих матеріалів. А значить затишок і спокій у вашому будинку гарантовані.

Що потрібно знати?
Чим відрізняється облаштування гідроізоляції в багатоповерхівці від дерев'яного будинку?
Що потрібно знати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама