Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мастика для приклеювання руберойду - холодна і гаряча бітумна мастика (відео, фото)

  1. технологія монтажу
  2. види мастики
  3. Склад і використання мастики

Руберойд серед будівельників вважається найбільш надійним покрівельним матеріалом серед продукції низької цінової категорії. Він виготовляється на основі міцного покрівельного картону, просоченого нафтовим бітумом, а потім посипаного бронюючої крихтою. На даний момент виробники випускають кілька десятків марок руберойду, який використовується для перекриття господарських і виробничих будівель, садових і дачних будинків. Якщо ви вирішили використовувати цей матеріал для влаштування даху, вам буде потрібно мастика для руберойду. У цій статті ми розповімо, що це за склад, яких видів він буває, а також як використовується.

технологія монтажу

Руберойд відноситься до рулонних покрівельних матеріалів, він проводиться на основі спеціального картону з щільністю 200-420 г / м2 і нафтового бітуму. Він використовується для створення надійного, міцного і довговічного гідроізоляційного покриття, кожен шар якого збільшує захисні функції матеріалу. Укладання руберойду проводиться 3 основними способами:

  • Механічний. Укладання і закріплення руберойду за допомогою толеві цвяхів називається механічною. Раніше ця технологія була популярною через відсутність гідних альтернатив. Однак, закріплювати кожен шар матеріалу, порушуючи цілісність руберойду, нераціонально. Цей спосіб кріплення знижує тривалість служби та гідроізоляційні властивості.
  • Наплавления. Укладання покрівельного матеріалу за допомогою наплавлення вимагає використання спеціального обладнання, вона не може виконуватися на горючі основи. Ця технологія передбачає використання марок руберойду, на нижню сторону яких наноситься легкоплавкий бітум, розплавляється газовим пальником при монтажі.
  • Приклеювання. Укладання руберойду методом приклеювання проводиться за допомогою спеціального складу, званого мастикою. Кожен шар гідроізоляційного покриття промащується цієї бітумної субстанцією, а після висихання надійно приклеюється. В даний час це спосіб вважається найбільш надійним, так як в результаті нього виходить безшовна, монолітна покрівля.
Руберойд серед будівельників вважається найбільш надійним покрівельним матеріалом серед продукції низької цінової категорії

Пристрій рубероидной покрівлі

Пристрій рубероидной покрівлі

Схема укладання рулонних матеріалів

Зверніть увагу! Використання бітумної мастики власного приготування або купленої в магазині дозволяє отримати надійне гідроізоляційне покриття, що не пропускає вологу. Кожен приклеєний шар руберойду підвищує захисні властивості і термін служби покрівельного матеріалу.

види мастики

Бітумна мастика - незамінний склад, за допомогою якого виконується укладання руберойду. Вона використовується для склеювання шарів покрівельного пирога між собою для утворення монолітного, довговічного, міцного гідроізоляційного покриття. Ціна бітумної мастики невелика, проте, при бажанні вона легко готуватися своїми руками. Розрізняють 2 форми випуску:

  • Холодна. Холодної називають мастику, яка зберігає рідкий стан без впливу високої температури. Вона виготовляється з нафтового бітуму і розчинника, в якості якого застосовується бензин, солярка або гас. Щоб приготувати цей склад в домашніх умовах, необхідно розплавити 3 кг бітуму, дати йому охолонути до 85 градусів, а потім перемішати з 7 кг розчинника. Після висихання така суміш залишається в рідкому стані. У магазинах вона продається в металевих відрах великого обсягу. Ціна на холодну мастику вище, ніж на гарячу, а витрачається вона швидше, тому за допомогою неї раціональніше здійснювати невеликий ремонт або укладання руберойду на дах з невеликою площею.

    Холодна бітумна мастика

  • Гаряча. Гаряча мастика виготовляється з твердого бітуму, який в процесі використання постійно підтримується в гарячому стані. Спеціальну ємність з товстими стінками заповнюють шматками бітуму на 50-60%, а потім поступово нагрівають на повільному вогні, додаючи структурують добавки і масло. Готуватися гаряча мастика довше, а «виробити» її потрібно встигнути до застигання. Вона використовується для приклеювання руберойду на даху великої площі, адже чимала різниця в ціні в порівнянні з холодною мастикою дає відчутну економію.

    Бітум для приготування гарячої мастики

    Бітум для приготування гарячої мастики

    Приготування гарячої мастики

Врахуйте! При виготовленні мастики своїми руками необхідно стежити за температурою і станом бітуму. Якщо він пузириться і виділяє жовтий дим, в ньому почався процес коксування. Використовувати такий бітум не рекомендується. При подержании оптимальної температури бітум буде злегка шипіти, виділяючи сірий дим.

Склад і використання мастики

Склад бітумної мастики простий, вона складається з бітуму, розчинників і різних структурирующих добавок (крейда, азбест, торф'яна крихта, тальк). Вона застосовується для монтажу руберойду методом приклеювання. Існують 2 види мастики, холодна і гаряча, які відрізняє ціна, склад і форма випуску. Вони вважаються багатофункціональним засобом для виконання наступних завдань:

  1. Приклеювання руберойду. Щоб приклеїти цей матеріал на основу даху, кожен шар обмазують бітумною мастикою, притискаючи до попереднього, розгладжуючи, усуваючи бульбашки. Після висихання складу руберойд надійно схоплюється, створюючи безшовне гідроізоляційне покриття.

    Після висихання складу руберойд надійно схоплюється, створюючи безшовне гідроізоляційне покриття

  2. Грунтування підстави. За допомогою бітумної мастики часто гарантують підставу покрівлі для поліпшення адгезії між матеріалами, щоб укласти руберойд, що наплавляється. Ця операція вважається обов'язковою, якщо покриття укладається на бетонну основу, так як воно має підвищену пористістю і шорсткістю поверхні.
  3. Ремонт рубероидной покрівлі. Бітумну мастику використовують для точкового ремонту невеликий тріщин і механічних пошкоджень, що з'являються на рубероидной покрівлі в процесі експлуатації. Для цього дефекти на поверхні руберойду заповнюються розплавленою мастикою.

    Для цього дефекти на поверхні руберойду заповнюються розплавленою мастикою

  4. Обмазувальна гідроізоляція. Бітумну мастику використовуються для обмазувальної гідроізоляції фундаментів, стін, стовпів і інших елементів, що потребують захисту від вологи.

    Бітумну мастику використовуються для обмазувальної гідроізоляції фундаментів, стін, стовпів і інших елементів, що потребують захисту від вологи

Важливо! Мастика на основі нафтового бітуму є додатковою гідроізоляцією в покрівельному пирозі руберойдового покриття. За допомогою цього складу шари матеріалу надійно склеюються між собою без утворення повітряних бульбашок, горбів, утворюючи монолітний, безшовний «килим».

Відео-інструкція

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама