Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Облаштування цоколя, висота і розміри.

  1. Розміри цоколя будинку з двошаровими зовнішніми стінами.
  2. Висота і гідроізоляція цоколя для тришарової стіни.
  3. Утеплення цоколя будинку.

Чи потрібен дому цоколь?

Цоколь - це надземна частина фундаменту. Це досить складний вузол, де сходяться і примикають один до одного вертикальні (цоколь, стіни) і горизонтальні (підлоги і перекриття) конструкції будинку. Правильне пристрій, гідроізоляція і утеплення цоколя - необхідні умови для будівництва довговічного, економного і теплозберігаючі будинку. Нижче на малюнку наочно видно, що буде, якщо у будинку дуже низький цоколь.

Цоколь висотою не менше 20 см. Захищає стіни від вологи (на малюнку ліворуч). Низький цоколь і відсутність цоколя призводить до зволоження стіни будинку (на малюнку в центрі і справа).

Висота цоколю приватного будинку повинна бути не менше 20 см. При низькому цоколі великий ризик зволоження стіни будинку. Стіни будуть зволожувати від бризок при ударі крапель дощу про землю, при таненні заметів снігу, або від капілярного підсосу вологи безпосередньо з грунту.

Сирі стіни втрачають теплозберігаючі властивості. Вода, замерзающая в стінах, поступово їх руйнує. На обробці стін зовні і всередині будинку з'являється бруд, вогкість, грибок і пліснява.

Для захисту стін будинку від вологи, що виходить від землі, створюють два рубежу оборони:

  • Збільшують висоту цоколя, щоб якнайдалі видалити стіни будинку від землі - джерела вологи.
  • Влаштовують гідроізоляцію стін будинку і цоколя в небезпечній зоні впливу вологи.

Високий цоколь збільшує вартість будівництва будинку. Тому, в залежності від конструкції стін і фундаменту будинку, намагаються знайти розумний компроміс між розмірами цоколя і рівнем гідроізоляції. Обов'язково влаштовують між цоколем і стіною будинку горизонтальний шар рулонної гідроізоляції.

У деяких випадках, які розглянуті нижче, необхідно робити додаткову гідроізоляцію стін будинку.

Для приватного будинку рекомендується робити западаючий цоколь. У западаючі цоколя зовнішня поверхня стіни виступає за кордон цоколя приблизно на 50 мм. Потрапляє на поверхню стіни вода стікає вниз і падає зі стіни повз цоколя на вимощення. Таке рішення не дає воді, що стікає по стіні, потрапляти на горизонтальну гідроізоляцію і по ній затікати всередину стіни. Для кращого відведення води по нижньому обрізу стіни закріплюють капельник.

Слід зауважити, що крім влагозащитной функції, цоколь грає певну роль в архітектурному вигляді будинку. Будинок на високому цоколі виглядає більш солідно і ефектно, а обробка цоколя може підкреслити красу поверхів будинку.

Правильний цоколь будинку з одношаровими зовнішніми стінами.

Висота цоколя будинку з одношаровими зовнішніми стінами повинна бути не менше 50 см. (На малюнку ліворуч). Або для цоколя висотою менше 50 см, але не нижче 20см., Необхідна додаткова гідроізоляція стін. (На малюнку праворуч).

Зовнішня поверхня одношарових стін менш захищена від вологи, ніж у багатошарових стін. Тому, цоколь будинку з одношаровими зовнішніми стінами рекомендується виконувати висотою не менше 50 см.

Якщо цоколь одношарової стіни нижче 50 см., То влаштовують додаткову гідроізоляцію в двох місцях:

  • У стіні, над першим або другим шаром кладки з газобетонних або поризованих керамічних блоків, укладають ще один шар рулонної гідроізоляції.
  • Зовнішню поверхню стіни, в районі нижніх рядів кладки, захищають від води шаром вертикальної гідроізоляції. Для цього достатньо при обробці стіни використовувати гідрофобні грунтовки і водотривкі штукатурки. Краще, але дорожче, облицювати цоколь і нижню частину стін матеріалом з низьким водопоглинанням, наприклад, цокольним сайдингом, клінкерної плиткою.

Конструкцію цоколя для одношарової стіни будинку з підвалом або будинку на фундаменті - плиті можна дізнатися тут.

Розміри цоколя будинку з двошаровими зовнішніми стінами.

Розміри цоколя будинку з двошаровими зовнішніми стінами

Мінімальна висота цоколя для двошарової стіни, утепленою пінополістиролом 20 см. Для стіни, утепленою мінватою, рекомендується не менше 30см. (На лівому малюнку). Низький цоколь буде приводити до зволоження зовнішньої обробки і замочування нанести утеплювача (на малюнку праворуч).

У двошарової стіни, з штукатуркою по утеплювачу, полімерний утеплювач не вбирає вологу і служить додатковим бар'єром для води, захищаючи стіну від зволоження.

Мінераловатні утеплювачі для зовнішніх стін, як правило, мають гідрофобну (водовідштовхувальну) просочення. Тим не менш, вони здатні вбирати деяку кількість вологи. Для стін з мінераловатним утеплювачем слід збільшувати висоту цоколя - рекомендується висота цоколя не менше 30см.

Низький цоколь призводить до зволоження і швидкого руйнування зовнішньої обробки стіни. Як і в разі одношарової стіни, при висоті цоколя менше 50 см., Зовнішню обробку в нижній частині двошарової стіни доводиться додатково захищати від вологи вертикальною гідроізоляцією. Роль крапельника в двошарової стіни зазвичай виконує стартова планка, на яку встановлюють нижній ряд плит утеплювача.

Висота і гідроізоляція цоколя для тришарової стіни.

Висота і гідроізоляція цоколя для тришарової стіни

У тришарової стіни на кордоні утеплювача і облицювання можлива поява води. Для захисту виконують дренажні отвори і додаткову вертикальну гідроізоляцію.

У тришарової стіни з облицюванням з цегли або з вентильованим фасадом на кордоні між утеплювачем і облицюванням може з'являтися вода. Вода з'являється при конденсації водяної пари, в результаті паропроникності матеріалу стіни, або потрапляє із зовнішнього поверхні облицювання при зволоженні її, наприклад, косим дощем. Можливо і аварійне замочування при різних дефектах облицювання, покрівлі тощо

За вказаними вище причин, вода на кордоні утеплювача і облицювання може з'являтися, як в стінах з вентильованим зазором, так і без нього. Як в стінах з полімерним утеплювачем, так і в стінах з утеплювачем з мінеральної вати.

Краплі води стікають вниз і збираються на горизонтальної гідроізоляції цоколя. Конструкція облицювання повинна давати можливість стікати воді з зазору. Для цього, наприклад, в цегляній облицюванні не заповнюють розчином частина вертикальних швів нижнього ряду кладки. Дренажні отвори в кладці залишають через кожні 0,8 - 1 м. Вода через ці отвори має можливість стікати назовні, не накопичуючись на горизонтальної гідроізоляції цоколя.

При наявності між утеплювачем і цегельним облицюванням вентильованого зазору, ці ж отвори служать і для входу повітря в вентильований зазор. Щоб вода з горизонтальної гідроізоляції цоколя не могла протекти всередину будинку рекомендується додатково влаштовувати вертикальну гідроізоляцію між утеплювачем і стіною на висоту приблизно 15 см.

Утеплення цоколя будинку.

Забудовники зазвичай завжди приділяють достатньо уваги утеплення зовнішніх стін і підлоги першого поверху будинку, але часто нехтують усуненням містків холоду в цокольному вузлі, за якими з будинку йде тепло.

У цокольному вузлі будинку може з'явитися місток холоду через цоколь і несучу частину стіни в обхід утеплювача стіни і підлоги.

При будівництві будинку на рухливих грунтах, цоколь і підземну частину фундаменту на глибину не менше 0,5 - 1 м. Рекомендується утеплювати зовні шаром утеплювача. Цей варіант утеплення для різних конструкцій стіни показаний на малюнках вище.

Цей варіант утеплення для різних конструкцій стіни показаний на малюнках вище

У одношарової стіни підлогу піднімають на рівень другого або третього ряду кладки. На цей же рівень піднімають вертикальну гідроізоляцію цоколя. 2 - гідроізоляція; 4-5 - штукатурка по сітці; 8 - обробка; 9 - підлогу по грунту.

Утеплення цоколя і фундаменту дозволяє усунути або зменшити глибину промерзання грунту в цокольному просторі з дерев'яними або бетонними підлогами по грунту, а також під підошвою фундаменту. Це зменшує вплив сил морозного пученія грунту на конструкції будинку.

Якщо доповнити вертикальну теплоізоляцію фундаменту горизонтальної теплоізоляційної спідницею, то отримаємо конструкцію теплоізольованого фундаменту - кращого для приватного будинку. Крім того, теплоізоляції цоколя ліквідує місток холоду через цоколь і несучу частину стіни в обхід теплоізоляції підлоги і стіни.

Якщо на ділянці ґрунтом не пучіністие або слабо пучіністие, то завдання боротьби з силами морозного обдимання не варто. В цьому випадку необхідно буває позбутися лише від містка холоду через цоколь і несучу частину стіни.

Щоб усунути місток холоду в будинку з одношаровими стінами без утеплення цоколя, необхідно підняти підлогу на рівень другого або третього ряду кладки блоків зовнішньої стіни. Цього достатньо, так як матеріал одношарової стіни має низьку теплопровідність.

Несучу частину дво- тришарових стін зазвичай виконують з матеріалу з високою теплопровідністю. Для ліквідації містка холоду в дво- тришарових стінах можна закрити утеплювачем тільки верхню частину цоколя, на, приблизно, 0,5 м. Нижче рівня підлоги. Це збільшить довжину шляху теплового потоку по цоколю. Якщо цокольне простір під будинком не опалюється, то теплоізоляцією закривають цоколь з двох сторін.

У багатошарових стінах для усунення містка холоду закривають теплоізоляцією одну зовнішню або обидві сторони цоколя (для будинків з не опалювальним цокольним простором або статями по грунту).

Для багатошарових стін застосовують ще один шлях боротьби з містком холоду. Нижні ряди кладки несучої частини стіни виконують з стінового матеріалу з низькою теплопровідністю. Рівень підлоги піднімають, аналогічно тому, як це робиться для одношарової стіни.

Для утеплення цоколя і підземної частини фундаменту найкраще підходять плити екструдованого пінополістиролу (Піноплекс і ін).

Зручно утеплювати стрічкові фундаменти. Конструкція пальових фундаментів з буронабивних (в т.ч. ТІБЕ) або гвинтовими палями більше пристосована для холодного цоколя. Утеплення таких фундаментів досить проблематично і дорого. Цокольне простір будинків зі пальовими фундаментами зазвичай не утеплюють. Конструкцію цокольного перекриття і підлоги першого поверху будинку на пальовій фундаменті вибирають з урахуванням цієї обставини.

джерело: http://domekonom.su

Допоміжна інформація.

Можна копіювати із зазначенням на джерело і активної індексується гіперпосиланням на сайт www.makuha.ru

Чи потрібен дому цоколь?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама