Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підготовка даху під м'яку покрівлю

  1. Особливості м'якої покрівлі
  2. Умови роботи з м'якою черепицею
  3. Підготовка даху під м'яку покрівлю
  4. 1. Облаштування підстави під м'яку покрівлю
  5. 2. Створення вентиляційних зазорів
  6. 3. Монтаж підкладкового килима
  7. Створення обрешітки під м'яку покрівлю
  8. 1. Матеріал і вимоги до нього
  9. 2. Рекомендації при створенні обрешітки
  10. 3. Інструкція по створенню обрешітки

Покрівельних матеріалів сьогодні не злічити. На будь-який смак і гаманець. Серед них особливе місце відведено м'якої черепиці. Якщо ви віддали перевагу цьому покриттю і вирішили оформити на своєму даху м'яку покрівлю, то обов'язково ознайомтеся з основними правилами її монтажу. Але перед цим подумайте про пристрій даху під м'яку покрівлю. Адже цей процес дуже важливий і вимагає особливого ставлення до себе.

зміст:

  1. Особливості м'якої покрівлі
  2. Умови роботи з м'якою черепицею
  3. Підготовка даху під м'яку покрівлю
  4. Створення обрешітки під м'яку покрівлю

Особливості м'якої покрівлі

Бітумна (м'яка) черепиця з'явилася близько 30 років тому. Згодом даний покрівельний матеріал набув широкої популярності. Проводять м'яку черепицю для покрівлі та підкладку для неї з такої сировини, як нетканий поліестер або стеклохолст. Останній просочується за допомогою складу на основі бітуму. Поліестеру, на відміну від скловолокна, властива велика міцність на розрив. Його варто використовувати на ділянках, де спостерігається на даху велике навантаження. Це ковзани, ендови і різні вузли примикання.

Зверху гнучкої черепиці присутній посипання, яка складається з гранул базальту або мінеральної крихти. Знизу матеріалу розташовується самоклеющийся шар, виготовлений на основі бітуму. Також на ньому присутні поліетиленова плівка, яка обов'язково знімається в процесі роботи. Щоб окремі аркуші не склеїлися за час, поки буде зберігатися черепиця у вас вдома, виробники відмовляються від кріплення захисної плівки і посипають її нижню поверхню піском.

Щоб окремі аркуші не склеїлися за час, поки буде зберігатися черепиця у вас вдома, виробники відмовляються від кріплення захисної плівки і посипають її нижню поверхню піском

М'яку черепицю виробляють в пластинах. Вони мають довжину до 1 метра, ширина досягає 0,3-0,45 метра, товщина складає 3-5 міліметрів. У різних виробників матеріал відрізняється кольором і відтінками. Ціна матеріалу, який виробляється на основі скловолокна, буде набагато меншою, ніж у черепиці, що армована поліестером. Таким чином, останній варіант доцільніше купувати для формування основного покриття, якщо рівень міцності не має значення.

Облаштувати м'яку покрівлю вийде, якщо ухил даху під м'яку покрівлю не менш 11-12 градусів. Якщо ухил буде більше, то на поверхні відбудеться застій дощової води. І це викличе руйнування конструкції. При укладанні бітумної черепиці форма даху буває будь-який, навіть самої складної конструкції. Готова дах приймає форму прямокутника або овалу. Можливий вид шестигранника або будь-який інший геометричної фігури.


Умови роботи з м'якою черепицею

При роботі з м'якою черепицею дотримуйтеся певних робочих умов:

  • Ви можете облаштовувати м'яку покрівлю, якщо температура навколишнього середовища досягає хоча б 10 градусів вище нуля. Нижній шар матеріалу, який здатний клеїтися, буде при прогріванні теплотою сонця мимовільно приставати до основи. Після приклеювання створиться повністю монолітний килим, який не здатний промокати.
  • Якщо на вулиці температура нижче, то шар клею не розплавитися. Нижню частину матеріалу в цьому випадку доведеться розігрівати примусово. З цією метою прикупити собі термофен.
  • Для промислових об'єктів можливо пристрій спеціального укриття під назвою тепляк. Це дерев'яна конструкція або споруду з металу, яке влаштовується поверх даху на випадок монтажу покрівлі в мороз і прогрівається, поки температура не досягне потрібного значення. Однак в окремих випадках такий варіант буде не вигідний, так як є дорогим.
  • Запам'ятайте: якщо на дворі сира погода, то від укладання м'якої черепиці краще відмовитися. Звичайно, укласти матеріал на мокру основу вийде. Але воно швидко загніет під покриттям. Таким чином, найкраща пора для робіт подібного типу - літо. А взимку можна розпочати підготовчі роботи. Наприклад, зробити кроквяну систему, як показано на фото даху під м'яку покрівлю.
  • Весь цей час ви будете зберігати м'яку черепицю. Створіть матеріалу відповідні умови утримання. В обраному місці не повинно бути прямого доступу сонця, так як клеїться шар ні за яких обставин не повинен розплавитися. Ні в якому разі температура не повинна опускатися нижче нуля.

Ні в якому разі температура не повинна опускатися нижче нуля

Підготовка даху під м'яку покрівлю

Укладання бітумної черепиці, як і монтаж інших покрівельних матеріалом, починається з підготовчих робіт.

1. Облаштування підстави під м'яку покрівлю

Підстава під м'яку черепицю має бути суцільним, рівним, так як матеріал до нього не тільки клеїтися, але і прибиватися:

  1. Добре, якщо для підстави ви візьмете ОСП (OSB) плиту або обрізну дошку. Також підійде фанера. Застосовуйте вологостійку або шпунтовану.
  2. Пам'ятайте, що не можна використовувати вологий матеріал. Рівень його вологості повинен бути мінімальним - не більш 20% від загальної маси.
  3. При створенні основи під м'яку покрівлю стики дощок розташовуються на місцях опор. При цьому беріть дошки довжиною не менше 2 прольотів між такими опорами.
  4. При подібній роботі варто враховувати здатності дощок до розширення. Це звичайне явище для деревини та викликається воно зміною температурного режиму і рівня вологості. Між дошками залишайте достатній зазор.

2. Створення вентиляційних зазорів

При підготовці даху під м'яку покрівлю завжди залишайте повітряний зазор. Пам'ятайте, що його слід робити досить великим. Його розміри повинні становити не менше 50 міліметрів. Розмістіть вище витяжний отвір. А внизу даху зробіть отвір для припливу повітря.

Вентиляційні зазори забезпечать тривалий час служби м'якої черепиці. Вони потрібні, так як виконують багато функцій:

  • Вони відводять від теплоізоляційного матеріалу вологість. Також позбавляють від неї конструкцію обрешітки і покрівельний пиріг.
  • При облаштуванні вентиляції зменшується кількість бурульок і льоду, що формуються взимку на покрівлі.
  • Влітку в середині даху буде підтримуватися оптимальний температурний режим.

3. Монтаж підкладкового килима

Обов'язково під гнучку черепицю обладнайте підкладковий шар:

  1. Для цього приготуйте ізоляційний матеріал в рулонах. Краще віддати перевагу матеріалам, які рекомендують виробники м'якої черепиці. Вони сприяють кращому «спікання» в одне ціле покрівельного пирога.
  2. Руберойд не варто використовувати, так як йому притаманний короткий термін експлуатації. Його використання з таким довговічним матеріалом, як м'яка черепиця, недоцільно.
  3. Покладіть паралельно карнизу підкладковий матеріал. При цьому вибирають напрямок знизу-вгору.
  4. Робіть нахлест, який повинен досягати хоча б 10 сантиметрів.
  5. Краї зафіксуйте цвяхами, витримуючи інтервал в 20 сантиметрів. Загерметізуйте шви клеєм.
  6. Іноді при кріпленні водостічної системи доводиться встановлювати спеціальні кронштейни, що потрібні для монтажу підкладки.
  7. Якщо ухил покрівлі становить більше 18 градусів, підкладковий шар допускається влаштовувати тільки в місцях, де найімовірніше трапляються протікання. Сюди відносять ковзани і карнизи.
  8. Також зробіть гідроізоляцію в розжолобках і торці покрівлі.
  9. Обов'язково укладіть підкладку в місцях, де через покрівлю проходять місця примикань покрівельного матеріалу до стін.
  10. Не забудьте про пічних трубах і мансардних вікнах.

Не забудьте про пічних трубах і мансардних вікнах

Створення обрешітки під м'яку покрівлю

Після підготовки підстави під м'яку покрівлю та монтажу підкладкового килима займіться виготовленням спеціальної обрешітки. Вона складається з брусів і дощок, які повинні розташовуватися перпендикулярно кроквяних лагам. Решетування виступатиме основою, на яке працівники кріплять гнучку черепицю.

1. Матеріал і вимоги до нього

При настилі обрешітки дотримуйтеся таких вимог:

  • Матеріал, що використовується для обрешітки, повинен бути досить міцним для витримування ваги покрівельного покриття, людини і снігу в зимову пору.
  • Робіть витривалу обрешітку, яка володіє великою надійністю.
  • Влаштовуйте конструкцію, яка не здатна реагувати на фактори зовнішнього середовища і впливу механічного характеру.
  • На обрешітки не повинно розташовуватися горбків і провисання. Тріщини допускаються не ширше 6 міліметрів. А виступаючих цвяхів взагалі не повинно бути.

А виступаючих цвяхів взагалі не повинно бути

Щоб виготовити обрешітку для укладання м'якої покрівлі, приготуйте такий матеріал, який в обов'язковому порядку відповідає встановленим стандартам якості:

  1. Обрізна дошка. Її ширина повинна становити 140 міліметрів. Вибирайте тільки міцний матеріал високої якості.
  2. Дерев'яні бруски. Добре, якщо їх вологість не більш 20% від загальної ваги. Габаритні розміри брусків будуть змінюватися по ходу виконання кроку обрешітки.
  3. Дифузна плівка. Також можна використовувати плівку підпокрівельну. Вона потрібна для поліпшення теплоізоляції і підвищення гідроізоляційних властивостей м'якої покрівлі.
  4. Покрівельні прогони. Вони зміцнять вашу дах, зроблять її стійкіше, додадуть надійність.
  5. Фанера. З цього матеріалу ви будете мати у своєму розпорядженні дошку. Так ви досягнете ідеально рівною обрешітки.

2. Рекомендації при створенні обрешітки

Не тільки покрівельний матеріал відповідає за якість даху. Ця функція цілком лежить і на обрешітці. Тому при виготовленні обрешітки під м'яку черепицю дотримуйтесь таких рекомендацій:

  • Перед облаштуванням обрешітки паралельно коника укладіть на крокви бруски. Дотримуйтеся вимог інтервал 5-10 сантиметрів. Поверх брусків розмістіть тес від коника уздовж спуску до свесу.
  • Незважаючи на те, що риштувань розрізняють кілька видів, використовуйте тільки суцільну обрешітку під м'яку покрівлю. Робіть обрешітку в 2 шари.
  • Обов'язково стежте за рівністю конструкції. Пам'ятайте, що вам варто виключити кути і злами. Зайвий перегин м'якої черепиці загрожує наслідками. Тому підганяйте матеріал дуже якісно, ​​щоб були тільки згладжені рівні лінії.
  • При виготовленні обрешітки під настил м'якої покрівлі потрібно враховувати один важливий момент. Завжди беріть до уваги стан застосовуваних дощок. Деревина при зберіганні здатна жолобитися. У підсумку на її поверхні виникають западини і опуклості. Якщо ви хочете правильно укласти покрівлю, яка буде служити довго, дошки розміщуйте в такому положенні - лотком назовні. Так волога, яка просочилася на дах через дахове покриття, стече вниз. Якщо ви не будете це враховувати, то через деякий час виявите наслідки на своєму даху. Вода по стиках покрівлі потрапить в підпокрівельний простір. Після цього використовуються матеріали остаточно зіпсуються.
  • Є ще один нюанс, про який не можна забувати при створенні обрешітки під м'яку покрівлю. Це правильне виготовлення фінішного шару. Він повинен бути суцільним. Для його формування приготуйте лобові дошки. Закруглите їх в торцях. Так на бітумної черепиці будуть тільки плавні перегини, а про зламах можна забути.

Так на бітумної черепиці будуть тільки плавні перегини, а про зламах можна забути

3. Інструкція по створенню обрешітки

Проводьте роботи в такій послідовності:

  1. Прикріпіть бруски обрешітки до несучої конструкції даху. Напрямок роботи - від низу до верху.
  2. Прібейте нижню обрешітку. Її кріплять безпосередньо за карнизної дошкою. Вона потрібна для фіксації першого ряду м'якої черепиці.
  3. Настелите підпокрівельну стрічку. Її розташовують горизонтально по відношенню до покрівельного коника. Першу смугу укладіть у карниза. Наступні розміщують з перекриттям. Так проробляють роботу до коника даху.
  4. Підпокрівельну стрічку фіксують між кроквами і брусками контрообрешеткі. Це потрібно робити для формування нормальних зазорів вентиляції.
  5. Перший брусок зафіксуйте до межі крокв. В першу чергу - в області карниза.
  6. Другий брусок встановіть за нижнім краєм першого. Витримайте між ними відстань в 300-350 міліметрів.
  7. Прикріпіть наступні бруски. Крок в цьому випадку становить 370 міліметрів.
  8. Останній брусок кріплять до дошки коника. Для цього використовують звичайні цвяхи. Відстань має становити близько 200 міліметрів.
  9. Пам'ятайте, що всі бруски повинні розташовуватися строго горизонтально. Щоб створити надійну обрешітку, домогтися міцності кріплень аркушів м'якої покрівлі і не турбується з приводу точності з'єднань, виконуйте відстані між брусками.

Щоб створити надійну обрешітку, домогтися міцності кріплень аркушів м'якої покрівлі і не турбується з приводу точності з'єднань, виконуйте відстані між брусками

Таким чином, у м'якої покрівлі сьогодні багато шанувальників. Якість її настилу і використання буде прямо залежати від якості підготовки даху, правильності створення вентиляційних зазорів і укладання підкладкового килима. Але найбільше значення має облаштування обрешітки. Приділіть належну увагу її проектування, підбору якісного матеріалу і вивчення всіх нюансів роботи.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама