Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пол з бетону в підвалі будинку - як зробити стяжку, утеплення, гідроізоляцію

  1. Види підлог в підвалі
  2. Особливості бетонної підлоги в підвалі
  3. Пристрій бетонної підлоги в підвалі
Назад до всіх статей

10.01.2017

При будівництві котеджу або дачі необхідно приділити увагу не тільки надземним приміщень. Для того, щоб в будинку завжди було тепло і сухо, можна зробити в підвалі якісний підлогу з бетону, подбавши про його тепло- і гідроізоляції.

При будівництві котеджу або дачі необхідно приділити увагу не тільки надземним приміщень. Для того, щоб в будинку завжди було тепло і сухо, можна зробити в підвалі якісний підлогу з бетону, подбавши про його тепло- і гідроізоляції. Переваги бетонної підлоги для підвалу приватного будинку важко переоцінити: він обходиться недорого, служить дуже довго, а роботи по створенню стяжки займуть порівняно небагато часу.

Види підлог в підвалі

Яким може бути підлогу в підвалі приватного будинку Яким може бути підлогу в підвалі приватного будинку? Відповідь на це питання залежить і від бюджету будівництва, і від характеристик місцевості, на якій будується будинок. Якщо грунтові води підходять близько до поверхні, дуже важливо зробити підземні приміщення вологонепроникними, інакше великий ризик підтоплення. У місцевостях, де подібних проблем немає, багато господарів влаштовують в нижньому ярусі земляний, глинобитна або дерев'яна підлога.

Тим, хто замислюється, як зробити підлогу в підвалі, варто звернути увагу і на те, як ви збираєтеся використовувати це приміщення в подальшому. Адже в нижньому ярусі можна розташувати льох (в цьому випадку рекомендується залишити долівку), гараж, майстерню, сауну або лазню, підсобні приміщення для установки різноманітного обладнання для обігріву будинку і забезпечення роботи водопостачання.

Поверх бетонної стяжки можна укласти дошки, лінолеум, плитку. Однак варто врахувати, що деревину необхідно попередньо обробити антисептиком і укладати її НЕ впритул до стін: припуски в півтора сантиметра дозволять уникнути здуття при зміні рівня вологості.

Особливості бетонної підлоги в підвалі

Бетонна підлога в підвалі будинку - вдале рішення Бетонна підлога в підвалі будинку - вдале рішення. На відміну від дерева, він не боїться надмірної вологості і стійкий до гризунів. Підтримувати в нижньому ярусі чистоту набагато простіше, якщо в ньому зроблена бетонна стяжка, ніж при наявності звичайного земляного статі. Крім того, на міцну основу можна без побоювання ставити обладнання, не побоюючись, що воно піде в землю.

У бетонної підлоги є і ще кілька переваг:

  • пожежна безпека;

  • порівняно простий монтаж, який можна провести самостійно;

  • в разі появи тріщин ви зможете швидко усунути проблему;

  • поверх стяжки можна укласти будь-який тип чистового статі.

Проте для створення в підвальних приміщеннях комфортних умов доведеться подбати про утеплення і гідроізоляції бетонної підлоги в підвалі. Так що перед початком робіт буде не зайвим ознайомитися з повним переліком матеріалів і операцій, які будуть потрібні для бетонування.

Пристрій бетонної підлоги в підвалі

Якщо ви збираєтеся створити міцну основу з бетону , Для початку необхідно зайнятися земляними роботами. При цьому поверхня ґрунту потрібно ретельно вирівняти і очистити, щоб уникнути перевитрати матеріалу і отримати ідеально рівну поверхню бетонної підлоги. Вирівнювати її найзручніше за рівнем.

Наступний крок, який треба зробити, - насипати на грунт шар щебеню або гравію. Це важливо з кількох причин: по-перше, ви забезпечите додатковий дренаж, а по-друге - збільшите міцність підстави. Розрівнявши подушку з гравію, можна приступати до створення ще однієї прошарку, яку виконують з піску. Його необхідно зволожити і ретельно утрамбувати. Поверхня ретельно розрівнюється.

Перед облаштуванням стяжки варто подбати про створення надійної гідроізоляції, особливо якщо у вашій місцевості грунтові води стоять близько до поверхні. Зараз існує безліч різних матеріалів, однак найбільш прості в монтажі рулонні. Гідроізоляція бетонної підлоги проводиться шляхом настилания смуг внахлест. Наступна смуга повинна заходити на попередню на 15-20 см. Крім того, краї ізоляції повинні на 20-25 см заходити на стіни.

Для підвищення надійності гідроізоляції рекомендується після укладання першого шару змастити його бітумною мастикою і покласти другий Для підвищення надійності гідроізоляції рекомендується після укладання першого шару змастити його бітумною мастикою і покласти другий. Укладання проводиться в поперечному напрямку, так що смуги рулонного матеріалу лежать один до одного під кутом 90 градусів. Досвідчені майстри рекомендують скріпити матеріал будівельним скотчем.

Потім з дощок збирається опалубка і готується арматура для додання бетонній підлозі міцності. Якщо ви не збираєтеся встановлювати важке обладнання або використовувати підвал як гаража, досить прутів діаметром від 5 мм, при підвищених навантаженнях потрібно арматура 10-16 мм. Її укладають і скріплюють між собою у вигляді сітки. Після цього встановлюють маячки, готують розчин і приступають до заливання.

Бетонна стяжка підлоги в підвалі може проводитися в кілька етапів. При цьому важливо підібрати цементну суміш з оптимальними параметрами, яка буде ідеально підходити для ваших умов. У деяких випадках в розчин додатково додають пластифікатори, що прискорюють затвердіння стяжки і підвищують її міцність. Після застигання суміші виконується завершальна операція - затирка Топпінг, а далі підлозі дають остаточно застигнути. Якщо всі роботи виконані правильно, в підвальних приміщеннях завжди буде сухо і затишно.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама