Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій душової кабіни своїми руками. Як зробити гідроізоляцію підлоги в душовій

  1. Переваги створення душової кабіни своїми руками
  2. Водовідділення
  3. підготовка підлоги
  4. Незалежно від того, яке рішення ви приймете, щоб підготувати підлогу доведеться провести ряд наступних...
  5. На що звертають увагу?
  6. Переваги душа без піддона
  7. З чого починається монтаж душа своїми руками без піддону
  8. Пристрій душової кабіни без піддону
  9. Отже, ви вибрали тип стоку. Що робити далі?
  10. Чому так важлива гідроізоляція підлоги?
  11. Стяжка - фінішне підставу для облицювання
  12. облицювання плиткою
  13. Як зробити огорожу для душової без піддону?
  14. установка зливу
  15. гідроізоляційні матеріали
  16. штукатурна гідроізоляція
  17. обклеювальна гідроізоляція
  18. Обмазувальна гідроізоляція

Вибір установки душової кабіни можна виправдати декількома способами. В даний час далеко не кожна людина має габаритну ванну для того, щоб приймати в ній водні процедури. Деякі люди стикаються з тим, що мають невеликий санвузол, а інші з тим, що вони вважають за краще приймати душ по-швидкому. Склавши правильні креслення, ви зможете створити душову кабіну своїми руками.

Якщо ви прийняли рішення про встановлення кабіни, але ви відчуваєте труднощі у виборі підходящої моделі, відмінним рішенням стане створення кабіни без піддону своїми руками. Це дозволить вам підібрати ту висоту кабіни, яка буде зручною для вас. Більш того, в залежності від інтер'єру, ви зможете вибрати колірну гамму душової кабіни.

Взявшись за створення душової кабіни, вам варто придбати всі матеріали та інструменти, необхідні для монтажу. Якщо ви бажаєте зробити похилий підлогу у ванній, то можна обійтися і без установки піддону. Крім того, якщо приміщення вашої ванної кімнати досить просторе, ви можете не обмежувати свою фантазію.

Переваги створення душової кабіни своїми руками

Вам варто ознайомитися з іншими важливими сторонами, які мають душові без піддонів. Далі можна буде перейти до особливостей створення. Отже, до переваг можна віднести наступне:

Отже, до переваг можна віднести наступне:

  • Простий догляд за поверхнею. Оскільки в підлозі буде зроблений відвід води, у вас не буде необхідності в тому, щоб постійно мити підлогу - вся вода стече в каналізацію, а вам потрібно буде тільки підтримувати чистоту підлоги, періодично протираючи його.
  • Якщо в будинку є люди похилого віку або діти, вони не будуть боятися приймати душ самостійно, оскільки їм не потрібно буде перетинати високий піддон. Душова без піддону - безпечне і зручне рішення для ванної кімнати.
  • Ви маєте можливість визначити розміри душової кабіни - тут багато що залежить від уяви і розміру приміщення. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні достатню кількість місця, ви можете зробити душ, приймати який можна в парі.

Водовідділення

Не варто забувати про те, що підлога у ванній повинен бути на одному рівні з водовідділенням. Основні проблеми починаються саме на цьому етапі робіт. Це стосується зони, в якій планується розташування душової кабіни. Ось чому головне завдання водовідведення полягає в тому, щоб створити кабінку без піддону. Зараз дуже часто застосовують основні схеми води, а саме по каналах або з трапом. Їх завдання полягає в зборі води і відведення її в каналізацію.

Незважаючи на те, що конструкція каналів і трапа різна, вони виконують одні і ті ж функції. Трап відводить воду через решітку, яка може володіти різною формою. А канали можуть відводити рідина за допомогою довгого жолоба.

Кабіни, що встановлюються на підлогу, передбачають його в якості піддону. Ось чому розлив води повинен проходити по всій поверхні. Ділянка статі, на якому буде розташовуватися кабіна, повинен бути похилим. Він можёт йти в сторону каналу, стоку або трапа.


Він можёт йти в сторону каналу, стоку або трапа

Якщо ви віддасте перевагу трапу, то ухил необхідно зробити з чотирьох сторін і направити його до грат. Однак, в такому випадку, слив може бути по центру.

Таким чином, у вас вийде створити шлюз, за ​​яким буде направлятися вода до отвору.

Канал допоможе вам істотно скоротити терміни ремонту приміщення, так як установка на увазі менше зусиль, ніж, наприклад, з трапом. В процесі установки каналу у краю кабіни або біля стінки стоїть зробити ухил тільки з одного боку. А якщо канал буде розташовуватися в кутку, то ухил може бути реалізований в двох площинах.

Не варто залишати без уваги ринок сантехнічних та будівельних матеріалів. Тут виробники пропонують вигідні рішення, а саме готові трапи і канали, монтовані на піддони з полімеру. Ступінь ухилу тут передбачається заздалегідь, тому вам залишиться тільки монтувати систему, а після провести всі необхідні оздоблювальні роботи, такі, як укладання мозаїки або плитки.


підготовка підлоги

Перш, ніж облаштувати у ванній кімнаті душову без піддону, потрібно подбати про гарну гідроізоляцію підлоги. Дана покрокова інструкція допоможе вам не допустити грубих помилок.

Його можна зробити самостійно, проте багато домочадці здійснюють велику кількість помилок при проведенні гідроізоляції. Вони визнавали, що вирішувати такі питання краще за все з фахівцем. Багато хто говорить про те, що слід довірити всю роботу професіоналам.

Незалежно від того, яке рішення ви приймете, щоб підготувати підлогу доведеться провести ряд наступних робіт:

  • стяжка з бетону;
  • шар пінопласту, який має товщину 5 см (з його допомогою можна зробити відведення води для каналізації);
  • гідроізоляція;
  • шар бетону, який має товщину 4 см;
  • мозаїчна або керамічна плитка.

Важливо, щоб саме така послідовність дотримувалася в процесі облаштування підлоги. Не варто віддавати перевагу занадто слизькою плитці, оскільки так ви збільшите відсоток травмоопасності. Використовуючи практичні і привабливі рішення, у вас вийде укласти плитку не тільки в душовій, але і у ванній.


Використовуючи практичні і привабливі рішення, у вас вийде укласти плитку не тільки в душовій, але і у ванній

На що звертають увагу?

При виборі каналу або трапа зверніть увагу на висоту монтажної системи. На ринку ви зустрінете різні варіанти, а саме дренажі, що мають висоту 10 см. Їх можна монтувати в невисоку стяжку, при цьому ви не будете відчувати великих проблем.


Їх можна монтувати в невисоку стяжку, при цьому ви не будете відчувати великих проблем

Найчастіше такі рішення мають в своїй конструкції сифон. Якщо він буде розташовуватися дуже низько, то пропускна здатність буде знижена. Деякі сифони мають такою корисною функцією, як можливість відкоригувати висоту. Проводити їх монтаж набагато зручніше і практичніше, так як їх можна адаптувати під різні умови.

Варто звертати особливу увагу на сифон, так як при роботі системи дренажу він може обробляти тільки обмежена кількість води.

Іншими словами, можна сказати, що якщо потік води буде занадто великим, а сифон матиме слабку пропускну здатність, рідина буде накопичуватися і це призведе до заливання підлоги і сантехнічного приміщення.

Іншими словами, можна сказати, що якщо потік води буде занадто великим, а сифон матиме слабку пропускну здатність, рідина буде накопичуватися і це призведе до заливання підлоги і сантехнічного приміщення

Все це говорить про те, що вибір устаткування грає далеко не останню роль при облаштуванні душової кабіни без піддону. Насправді зробити таку конструкцію своїми руками не так складно - тут важливо підготувати підлогу і провести його гідроізоляцію. Візьміть до уваги і той факт, що в процесі підготовки поверхні підлоги, потрібно провести гідроізоляцію стін, оскільки типові проблеми виникають саме при ігноруванні цих робіт. Це допоможе уникнути просочування води до сусідів або в перекриття.

Звичайно, створення душової кабіни без піддону - не єдиний вихід із ситуації. В залежності від побажань, піддон можна також зробити своїми руками. Для цього знадобиться бетон, цемент і спеціальні облицювальні матеріали.

Якщо ви бажаєте встановити ванну і душ, то в габаритному приміщенні у вас буде така можливість. Складнощі установки можуть виникнути тільки в разі, якщо ви не маєте достатньо досвіду.


Складнощі установки можуть виникнути тільки в разі, якщо ви не маєте достатньо досвіду

Завершальний етап в процесі монтажу душа - установка бічних стінок і дверей. Їх ви також можете створити самостійно або ж купити готові конструкції. Зараз на ринку представлений великий вибір матеріалів, тому ви зможете створити зручну і привабливу кабіну з нуля. А відео в інтернеті допоможе вам зробити кабіну власноруч.

Традиційні душові кабінки відходять на другий план і поступаються першість душовим просторів без піддону. Всі за і проти даного підходу будуть розкриті в статті, як і технологія монтажу таких конструкцій.

Переваги душа без піддона

До незаперечних переваг слід віднести:

  • Економію коштів. Якщо душова кабіна обійдеться вам в копійку, причому потрібно платити магазинах різні накрутки. Пристрій душового простору своїми руками з плитки - реальна можливість заощадити кошти.
  • Можливість створення душовою будь-якої форми та конфігурації. У невеликому суміщеному санвузлі важко все поєднати. Душові з піддонами займають багато місця, причому корисна площа зменшується за рахунок самого піддону і громіздкого каркаса душової.
  • Простота у використанні. Для літніх людей або дітей піднятися в душову з піддоном не завжди легко. Тут же таких проблем не буде.
  • Встановлено додатковий злив води, який допоможе уникнути затоплення сусідів знизу, якщо станеться аварія з сантехнікою.
  • Прибирання ванною спрощується, адже велика частина води, піни і бруду змивається і стікає в стік. Залишається тільки протерти підлогу, а не весь каркас душової.


Залишається тільки протерти підлогу, а не весь каркас душової

Буде нечесно говорити тільки про достоїнства, тому що є і недоліки цього варіанту.

Більшість проблем виникнуть на тлі неправильного монтажу стоку води або установки сифона, тому уважно ознайомтеся з порадами в цій статті.

  • В разі неправильного встановлення вода може застоюватися, на підлозі будуть утворюватися калюжі.
  • Неправильно встановлений сифон стане причиною неприємного запаху.
  • Якщо ви відкриєте дверцята душової кабінки раніше, ніж стече вода, то вона потрапить за межі кабінки.
  • Якщо у вас тепла підлога у ванній, то витік води призведе до додаткових проблем.


Якщо у вас тепла підлога у ванній, то витік води призведе до додаткових проблем

Відразу скажемо, що душова кабіна без піддону на підлозі - розумний і економний варіант, який підходить для невеликих санвузлів і в деяких інших ситуаціях. Монтаж такого душа краще проводити під час будівельних робіт, коли підлогу і стіни ванної ще не облицьовані плиткою.

В такому випадку можна уникнути переробок, демонтажу облицювального покриття, перепланування каналізації і нової підводки труб. Але давайте про все по порядку.

З чого починається монтаж душа своїми руками без піддону

Підготовчих робіт і робіт з гідроізоляції майбутньої кабіни слід приділити особливу увагу. Халатність призведе до сумних наслідків і затоплень сусідів в майбутньому. Відсутність або погана гідроізоляція стане причиною появи грибків, цвілі і скорочення експлуатаційного періоду душовою.


У підготовчі роботи включається:

  1. Демонтаж і видалення старого підлогового покриття. Потрібно відкрити доступ до висновку стоку, щоб забезпечити відведення води в майбутньому.
  2. Поверхня повинна бути рівною і чистою, видаляються всі частини стирчить арматури, підмітається сміття і пил.
  3. Поверхня обробляється гідрофобною мастикою, причому вона наноситься і на підлогу і на стіни на висоту до 20 см. Необхідна міра, щоб захистити поверхню від появи грибка і щоб плитка в душовій не відвалилося.

Зазвичай душова кабіна з плитки робиться з піддоном. Для цього щоб заховати дренажні системи, піднімається рівень підлоги. Є різні варіанти і типи піддонів. Кращий непромокальний піддон - готовий варіант , Який можна придбати в магазині. Йдеться про акриловому або емальованому підставі для майбутнього душа.


Акрилове підставу - не слизька, з часом не пожовтіє. Піддон простий в експлуатації, прибирання не займе багато часу.

Емальована модель міцна і довговічна в експлуатації, але підстава буде кілька холодним і слизьким. На підлогу потрібно буде класти гумовий килимок.

Якщо ж ви вирішили відмовитися від готового піддону, тоді уважно прочитайте наступні пункти. Вам буде потрібно заливка підстави й облицювання його плиткою, тобто монтаж душової кабіни своїми руками.

Пристрій душової кабіни без піддону

Трапи або канали: що вибрати? Це два типу стоку для душової без піддону. Від обраного типу залежить майбутня конфігурація кабіни, висота душа і виконання робіт.


Стік води повинен бути за кількома основними причинами:

  • щоб уникнути затоплення всієї ванни, освіти великих калюж;
  • застояна вода завжди супроводжується неприємним і затхлим запахом;
  • волога обстановка і атмосфера призведе до утворення грибка і цвілі.

Пристрій душової кабіни без традиційного піддону ризиковано тим, що можна затопити сусідів і самих себе.

Канали - вузькі прямокутні канавки, які розташовуються біля стіни. Такі канали більш місткі, ефективно функціонують при інтенсивному використанні душової, забезпечуючи швидке відведення води. У магазинах ви знайдете великий асортимент систем стоків для душа, які будуть відрізнятися конфігурацією і розмірами.


У магазинах ви знайдете великий асортимент систем стоків для душа, які будуть відрізнятися конфігурацією і розмірами

Трапи розташовані в центрі душового простору, до них йде невеликий ухил з усіх боків. Вони приймають воду, що стікає, і по трубі відправляють її в каналізацію. Це невеликі ємності різної форми, в будівельних магазинах є великий асортимент подібних товарів.

Стік води - першочергове заняття, після монтажу хорошого стоку можна приступати до облицювальних робіт і монтажу власне самої душової.

Отже, ви вибрали тип стоку. Що робити далі?

Ви підготували поверхню, зробили жолоби для укладання труб, трапів і каналів.

  1. Розмітьте майбутній стік.
  2. Приєднайте канали за допомогою сифонів і труби до каналізаційного патрубка.
  3. Проведіть перевірку встановленого стоку: налийте в решітку води.
  4. Ухил всієї системи повинен бути не менше 1 градуса.
  5. Тимчасово заклейте решітку плівкою, адже зараз вас чекають брудні роботи. У майбутній стік не повинен потрапити плитковий клей, розчин або шпаклівка.

Чому так важлива гідроізоляція підлоги?

Не варто покладатися на облицювальні покриття. Можливо, візуально воно здається вам герметичним, але це не так. Через шви і мікропори всередину потрапляє волога, яка впливає на підставу. У підсумку воно почне валитися. Саме тому потрібно подбати про ретельну гідроізоляції підлоги в душі.


Після монтажу стоку проводиться гідроізоляція:

  • мастика наноситься шпателем або щіткою в місцях стику підлоги зі стінами та інших важкодоступних місцях;
  • по площині стелиться гідроізоляційний рулонний матеріал: наприклад, гумова мембрана або руберойд. Руберойд має серйозний недолік: своєрідний запах бітуму, який буде переслідувати вас ще досить довго.

Як зробити правильно гідроізоляцію душової кабіни - відео

Стяжка - фінішне підставу для облицювання

Стяжка повинна закрити дренажну систему і бути виконана з урахуванням ухилу до встановленого стоку. Використовуйте звичайний цементно-піщаний розчин, який стягується за допомогою невеликого правила або просто розгладжується шпателем. Маяки не завжди можна встановити через невеликих розмірів душового простору.


Стяжка повинна вистоятися, по крайней мере, 3-4 дня. Після цього потрібно фінішна гідроізоляція, яка полягає в тих же процесах, що і перед цим. Поверхня промащується гідроізоляційної мастикою, а стики проклеюються гідроізоляційної стрічкою.

облицювання плиткою

Останній етап облаштування душової кабінки з плитки - це облицювання стін і підлоги керамічною плиткою . Підійде звичайна кераміка для підлогового покриття.

Вибирайте плитку ні з гладкою поверхнею, але шорсткою, щоб зробити підлогове покриття більш безпечним.

На ринку будівельних матеріалів можна знайти плитку з рифленою поверхнею, яка буде неслизькою і безпечною.

Оскільки через ухилу потрібно невелика підрізка та складно дотримуватися красиву геометрію, можна використовувати мозаїчну плитку. Строката мозаїка відмінно приховає нерівності, не буде проблем з вирівнюванням швів.

Облицювання душової без піддону з плитки починається з підлоги, а потім приступайте до стін, щоб нижній ряд настінної плитки приховав шов між стіною і підлогою. Всі шви потрібно пройти силіконовим герметиком , Щоб в них не потрапляла волога.

Як зробити огорожу для душової без піддону?

Популярними стали два варіанти:

  • цегляні або шлакоблокові перекриття, які будуть обкладені керамічною плиткою;
  • скляні дверцята, виконані зі скла товщиною від 6 до 12 мм. Скло посилене, на ньому не залишаються розводи або плями, його легко відмити.

Відео підбірка різних варіантів огорожі для душа без піддона

Скляні огорожі користується невипадковою популярністю: скло може бути прозорим або матовим, виконане в світлих або пастельних тонах. завдяки скляному огорожі простір невеликої ванної кімнати буде візуально розширене, ефект можна підсилити завдяки підсвічуванню.

підсумок
Душова без піддону дозволяє створити власний неповторний інтер'єр ванної, заощадити простір і гроші. Стильні та красиво оброблені душові такого типу підходять за правилами до різних стилів в інтер'єрі.

Гідроізоляція підлоги в душі вимагає відповідального ставлення до кожного етапу робіт. Завдяки сучасним будівельним матеріалам і технологіям практично кожен може зробити в будинку душову кабіну без піддону.

Установка душової кабіни іноді буває скрутна через невелику площу кімнати або через інших індивідуальних особливостей. Багато вирішують зробити душ, який не зажадає установки піддону. Такий варіант трохи вигідніше, ніж стандартна установка душової кабіни. До того ж при належному старанні і невеликому креативі можна отримати естетичну і зручну душову. Однак для початку слід уважно вивчити тонкощі монтажних робіт, герметичній обробки і відповідально підійти до вибору матеріалів.

Гідроізоляція підлоги в санвузлі і душі повинна включати всю поверхню, особливу увагу слід приділити гідроізоляції під відведенням. Врахуйте, що вологість повітря ванної кімнати дуже висока. Згодом вода і волога, осідаючи на стінах і потрапляючи на підлогу, здатна викликати утворення цвілі. Так що будьте уважні, виконуючи гідроізоляційні роботи, і не залишайте щілин і відкритих ділянок. Ретельно продумайте гідроізоляцію для так званих мокрих зон.

Місця, схильні до накопичення води:

  • підлогу і стіни душової;
  • нижні кути;
  • шви на стиках;
  • труби і стояк.

установка зливу

Якщо збираєтеся робити душову кабіну без піддону, перш за все, закінчите установку системи водовідведення. Щоб встановити слив, переходимо до пристрою трапа. Трап складається з декількох елементів: корпус з косим випуском, що замикає сифон і декоративна решітка. Найкраще розташувати слив в центрі душової кабіни і зробити по кутах невеликий ухил в його сторону, щоб вода швидше стікала. Якщо розташування труб викликає складності, то можна вибрати інше місце. На наступному відео показано, як зробити ухил підлоги душової кабіни.

Основна частина корпусу опускається на кілька сантиметрів нижче рівня підлоги з урахуванням стяжки. Також додайте сюди товщину підлогового покриття. Проміжки між трапом і стінами зашпаровують спеціальним еластичним профілем, щільно промащуючи його зверху водостійким клеєм. Ухил до центрального отвору кабіни, куди йде вода, роблять не більше 3%. Якщо ви з яких-небудь причин не можете спорудити ухил, то для запобігання попадання води на підлогу за межами душової кабіни встановлюється бортик висотою близько 10 см.

гідроізоляційні матеріали

На даний момент на ринку будматеріалів можна знайти безліч водовідштовхувальних покриттів, що дозволяють ефективно справлятися з запобіганням від вологи. Найнадійніший спосіб зробити якісну гідроізоляцію - комбінувати кілька матеріалів. Кожен матеріал по-своєму унікальний і вимагає окремого розгляду.

штукатурна гідроізоляція


Непогано з захистом підлог кабіни справляється штукатурна гідроізоляція. Вона виготовлена ​​на основі цементно-полімерних складових. Така гідроізоляція коштує відносно недорого і може наноситися без особливих проблем. Часто використовується для душових без піддону через доступної ціни.

Завдяки компонентам, має високий рівень зчеплення з поверхнею і еластичністю. Полімерні добавки, що входять до складу, здатні глибоко проникати, підвищуючи вологостійкість. Утворені кристали оберігають поверхню від руйнування, заповнюючи тріщини і пори.

Дана технологія багато в чому нагадує фарбувальну. Полімерно-цементна штукатурка розводиться водою. Суміш ретельно промешівают, поки не вийде одноманітна густа маса. Для зручності можете заважати розчин будівельним міксером. Це заощадить сили і час.

Стіни та підлога обов'язково зачищаються і вирівнюються. Після очищення підлогу злегка змочується. Наносити штукатурку слід пензлем з жорсткою щетиною. Уважно стежте за місцями скупчення вологи. Стояки можна зміцнити поліпропіленовою сіткою.

обклеювальна гідроізоляція


Гідроізоляція ванної кімнати без піддону може бути виконана за допомогою рулонних покриттів. Деякі обклеювальна ізоляційні матеріали клеяться самостійно, деякі - при певному нагріванні.

Для даного способу дуже важлива підготовка підстави. Пол повинен бути досить рівний, без горбів і западин. Провали і тріщини можна усунути, зробивши стяжку, або замазавши їх вирівнюють сумішами. Гідроізоляція здійснюється на суху і чисту поверхню. Перед розстелянні рулонів слід покрити всі бітумною мастикою.

Рулони укладаються внахлест 10-15 см. Випирають шматки залишився рулону заведіть вгору на 15-20 см. На стиках загнуті ділянки самоклеящихся покриттів замазуємо цементом. Якщо використовуються наплавляються, то всі шви, стики і з'єднання з трубами пропаіваются пальником.

Обмазувальна гідроізоляція


Багато людей для ізоляції ванної кімнати від вологи за краще використовувати більш прості у використанні ізоляційні матеріали. До них якраз і відносяться обмазувальні, до складу яких входять бітумно-каучукові або бітумно-полімерні види мастики.

Для гідроізоляції душової кабіни забарвлень ізоляторами доведеться акуратно підготувати робочу область. Пол і стіни для майбутньої кабіни обов'язково вирівнюються і очищаються від забруднень і жирних ділянок. Якщо потрібно, робимо стяжку. Попередньо всі грунтуем. Після висихання грунтовки починаємо наносити «рідку гуму».

Не можна сказати, що цей вид ізоляції значно дешевше самоклеящихся рулонів, проте він досить практичний. Процедуру підготовки та нанесення обмазувального ізоляційного покриття можете подивитися на наступному відео.

На що звертають увагу?
Що робити далі?
Чому так важлива гідроізоляція підлоги?
На що звертають увагу?
Що робити далі?
Чому так важлива гідроізоляція підлоги?
Як зробити огорожу для душової без піддону?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама