Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій гідроізоляції фундаменту


Бетон твердне і набирає міцність, а в вашому графіку будівництва утворилося «вікно» - саме час подбати про захист фундаменту від вологи. Перш за все навколо майбутньої споруди необхідно зробити вимощення (рис. 6). Для цього навколо фундаменту знімається грунт на глибину 10-15 см і на ширину 50-70 см. Отримана траншея на 1/4 заповнюється глиною і ретельно утрамбовується, утворюючи від стіни невеликий ухил. На глину укладається шар битої цегли або щебеню, змішаного з піском. Зверху ухил цементується цементним розчином (1 частина портландцементу, 2,4 частини будівельного піску і близько 0,4 частини води) і для більшої вологостійкості залізні (шар цементного розчину присипається сухим цементом і затирається штукатурною лопаткою).

Ухил по периметру окантовивается водовідвідних жолобом, який влаштовується з бетону або з розпиляної уздовж труби. По верху цоколя також роблять гідроізоляційну захист, яка складається з 2-3-сантиметрового шару цементного розчину (із залізненням) і двох шарів руберойду, покладеного на бітумної мастиці (1 частина розплавленого будівельного нафтового бітуму і 1 частина просіяного крейди).

Мастику наносять на затверділий цементний розчин шаром близько 1 см в два-три прийоми, зверху шар мастики накривають руберойдом, пріпрессовивают його; потім повторюють ще один раз: шар мастики - шар руберойду. На особливу увагу заслуговує гідроізоляція підвалу або льоху. Тут слід звернути увагу на те, де знаходиться рівень залягання ґрунтових вод - нижче статі підвального приміщення (або льоху) або вище. У першому випадку стіни підвалу (льохи) із зовнішнього боку покривають подвійним шаром бітуму (для чого по периметру підвалу (льохи) прокопують вузьку траншею, яку потім покривають глиною і утрамбовують). Пол засипають 25-сантиметровим шаром глини, ретельно утрамбовують. Глину заливають 5-сантиметровим шаром бетону, застеляють двома шарами руберойду на бітумній мастиці (після того як бетон затвердіє) і обштукатурюють цементним розчином з залізненням.

У другому випадку, коли рівень залягання ґрунтових вод знаходиться вище підлоги підвалу (льохи), зовнішні поверхні стін штукатурять цементним розчином, железнят, покривають шаром мастики, потім руберойдом і знову шаром мастики. Траншею, як і в першому випадку, покривають глиною і утрамбовують. Гідроізоляцію підлоги підвального приміщення (погреби) влаштовують аналогічно першому варіанту, тільки бетонний шар буде не 5, а 10 см. Тепер про захист фундаменту вашого будинку, а також підвального приміщення або льоху від вологи можна не турбуватися.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама